1. “КАНАТА СЕ ПЪЛНИ КАПКА ПО КАПКА”
Това означава да се научим на търпение.
В живота, нещата се натрупват бавно. Толкова често бързаме за да стигнем до нашите цели, но много по-лесно е, когато поемем дълбоко дъх и се отпуснем.

2. “ НЕ ЖИВЕЯ В МИНАЛОТО, НЕ МЕЧТАЯ ЗА БЪДЕЩЕТО, КОНЦЕНТРИРАМ УМА СИ ВЪРХУ НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ.“
Нека си го кажем, ние се тревожим твърде много.
По-голямата част от времето, прекарваме живеейки в миналото или пък сме прекалено заети да се тревожим за бъдещето.

3. „ОМРАЗАТА НЕ СЕ ПРЕКРАТЯВА С ОМРАЗА, А САМО С ЛЮБОВ; ТОВА Е ВЕЧНОТО ПРОВИЛО.“
Ние не можем да се борим за мир. За мирът не се бори, а се дарява любов. По- лесно е да се каже, отколкото да се направи, но това е което трябва да се стремим да правим ежедневно.

4. “КОГАТО СМЕ ГНЕВНИ, ТОВА Е КАТО ГОРЕЩ ВЪГЛЕН, КОЙТО ИСКАМЕ ДА ХВЪРЛИМ ПО ДРУГИТЕ, НО ВИНАГИ ИЗГОРЕНИТЕ ОСТАВАМЕ НИЕ.“
Кога се гневим?
Тогава, когато сме имали очаквания, спрямо ситуация или хора. Очакванията ни не са били изпълнени и ние се разочароваме и гневим. Когато попаднете в такава ситуация, се опитайте да не пазите гнева си в себе си, а опитайте да разрешите предизвикателството без обвинения и агресия, а с любов и разбиране.
Помнете, гневът акумулира още гняв и действа деструктивно, любовта хармонизира и изгражда.

5. “ КОГАТО ВЛЕЗЕТЕ В СПОР, ИЗСЛУШАЙТЕ ДРУГИЯ И ОПИТАЙТЕ ДА НЕ СЕ ГНЕВИТЕ, НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ И ДА СЕ СЪГЛАСЯВАТЕ, ПРОСТО ОТВОРЕТЕ УМА СИ И ВИЖТЕ СИТУАЦИЯТА НЕ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА ЕГОТО СИ, А ОТ ПОЗИЦИЯТА НА ЛЮБОВТА. “
Помнете че другия е точно като вас, със слабости, болки и любови, той не е нито по-малко от вас нито повече от вас, той е точно толкова, колкото сте и вие.
Помнете, животът не е за това кой е крив и кой е прав, животът е за това, да можем да израснем.

thebuddhist.com

Don`t copy text!