Оказва се, че тялото на жената запазва „спомен“ от всеки партньор. Учени отриха, че някои жени носят Y-хромозомни гени в кръвта си. Това е интересно защото, както всички знаем Y хромозомите принадлежат на мъжете. Какво правят в женското тяло тогава и откъде идват?

Очевидният и първосигнален отговор би бил – от бременност с мъжка рожба. Всяка жена, която е родила носи клетки от зародиша в кръвта си. Те остават в нея и органите й завинаги. Дори ако бременността е била прекъсната, тези гени остават в майката. Това състояние е познато в науката като „микрохимеризъм“. Терминът е кръстен на древногръцката химера, митично огнедишащо чудовище, което е съградено от части на три животни: лъв, змия и коза.

Обяснението дотук е задоволително, но само за жените, които са носили в утробите си синове. Ами тези, които не са и въпреки това в кръвта им също присъстват мъжки клетки?

 

С разрешаването на този въпрос се заема имунологът Фред Хътчинсън към института Caner Center още през 2004 г. Ученият и екипът му изследват 120 жени, които никога не са имали синове. Откриват, че 21% от тях въпреки това носят мъжко ДНК в кръвта си. Заключенията от изследването сочат като възможни източници на микрохимеризма бременността, помятането, изчезнал мъжки близнак… или самия сексуален акт.

 

Това значи, че посредством половия акт има вероятност в тялото на жената да попаднат мъжки гени и ДНК, които да циркулират в кръвта й или да се прикрепят към други клетки в различни органи до края на живота й! Тези клетки са своеобразен отпечатък от любовната история на жената. Това изследване показва цяло ново значение на сексуалния акт, придавайки смисъл и на някои езотерични изказвания, възприемани до този момент изцяло като метафорични, например, че вземаш частица от всеки човек, с когото „спиш“. Тук обаче както се разбира, не става дума просто за енергиен обмен, а и за чиста физиология.

Четирите аспекта на сексуалното преживяване

Може да се предположи, че всеки полов акт оставя генетична следа в астралното тяло на жената и тази информация се запазва и натрупва. Има доста сходство и т.нар. телегония. Тя се заключава в това, че решаващото влияние върху потомството на жената оказва първият мъж в живота й. Именно той, а не бъдещият баща на детето, залага генофонда на потомството на всяка жена, независимо кога и от кого тя ще роди децата си. Този, който е отнел девствеността й, става нещо като „генен баща“ на бъдещите деца на жената. Биологичният баща също оставя следа, но тя не винаги е доминираща.

Източник: fresh-science.com

Картината е на Маргарита Радославова – Margo

Може да ви е интересно също  Телегония или кой е бил първия мъж в живота на жената?

 

Don`t copy text!