Това не е мит. Те съществуват и са с различен произход, специфика, начини по които изтеглят енергията, която генерира човешкият вид. Няма да прецизирам информацията, която свалям към този момент и да я редактирам. Нека е в суров вид. Така както си се формулира.
В различните религии, в светите книги това е описано. В Християнството например това са бесовете, които Исус е прогонвал. Арабите ги наричат джинове. Има хора със специални умения и владеене на ритуали, които ги прогонват, това е и екзорсизмът в католическата църква. Но не само там. Инфо за това има в Дао, Будизмът, Хиндуизмът, Кабала, във всички езически религиозни течения и т.н.

Тези същности се наричат прикачени, защото те се вселяват в човешкото същество и започват да се хранят от енергията на човека към който са се прикачили. В зависимост от слабите места, те могат да влязат през една от седемте чакри. На това няма да се спирам подробно, дълго е, но има значение от къде е влязъл този неканен гост/понякога канен/. Друго наименование на прикачените същности е полеви паразити, но считам че то е валидно по-скоро за дребни същности. Тези с малки размери спрямо човешкото енергийно тяло се прикачат почти ежедневно по всички ни/някъде съм срещала определението астрални въшки/, при всеки спад на вибрацията ни до определено ниво. От тях човек лесно може да се отърси, така както се прогонват мухи, мравки, хлебарки. Достатъчен е душ и добро намерени за изчистване, вана със соли, молитва, добротворчество, ароматерапия, капки на Бах/орех/ и т.н. Те не са толкова опасни, освен ако не станат твърде много на брой. Тогава на физическо ниво могат да се проявят като гъбична инфекция, хрема, грип. Чрез симптомите на тези заболявания и високата температура, която повишава вибрациите, дребните полеви паразити се изчистват.

Постът ми обаче е насочен не просто към прикачане на дребни въшчици, а по-скоро към обладани индивиди, чиито душевни импулси не са свързани със съзнателните мисловни процеси и душата на практика е изместена от енергийния глад паразита. В следствие на това човешкото същество също се превръща в паразит или енергиен вампир.

Тази същности се намират в астрала и затова те нахлуват през аурата ни, осъществявайки пробойна в астралното ни тяло/емоционално тяло/, обикновено в момент, в който то е силно активизирано или в абсолютен покой/при сън/. Обладаването може да се случи по различни начини. При всички случаи на някакво ниво ще се търси съгласието от индивида, но не винаги. Ниският астрал е подвластен на енергиите на мрака, а те си имат господар. Счита се, че бунтът на Луцифер е бил провокиран от несъгласието му на несъвършеното, според него, човешко същество, да бъде дадена свободна воля при условие, че ангелите нямат такава. Поради тази причина той провокира човека, давайки му уж знание и просветление, но то е частично и тенденциозно, с цел отново доказване, колко не струва човешкият род, това е т.н. изкушение. Ето защо за да призовете силите на светлината се изисква задължително волеизявление и молба за помощ, докато противоположните сили нямат нужда от това пълномощно, те не признават нашата свободна воля и затова нападат.

Предпоставки за обладаване. Това е Нептунов канал в нисша октава. Преведено означава че всички теми на Нептун могат да станат проводници на същност от астрала – алкохол, цигари, наркотици, религиозни секти, религиозни течения, сатанински секти/нептун и плутон/ и всички ритуали свързани с тях. По време на медитация човек също може да стане жертва на нападения и прикачане ако не е наясно какво точно прави, защо го прави и къде се е озовал, пътувайки в астрала. Коварни са нападенията по време на сън и те са сравнително чести, когато се касае за бебета и малки деца и не само. При авторегресия без опитен водач може да бъде активиран такъв процес. Обладаването може да стане и съвсем доброволно. Има ритуали в които човек може да инкорпорира в себе си ангел или дори Архангел, но лично аз съм в несъгласие да предоставя тялото си дори на същност от светлина, то е храм само и единствено на моята душа, това не ми резонира и мисля, че не трябва да се счита за безобидна практика, защото все пак докато сме само с физическото си зрение не можем на сто процента да разпознаем с каква сила влизаме във взаимодействие. В някои сатанински секти се извършват ритуали, в които личностите призовават определени същности от астрала, на които да бъде възложена определена задача с цел лична облага. Обикновено това са елементали/същности от един елемент – въздух, вода, огън, земя/, които след извършената работа, искат създателят им да плати своя дан.

Други начини, с които лично аз съм в абсолютно несъгласие са ритуали, описани и практикувани от Алистър Кроули, за който определени кръгове смята, че е доайен на черната магия. Твърди се, че той чрез ритуал, наречен сексуална евокация се е съединил за постоянно със същество от астрала. Този човек е бил маг, окултист и какво ли още не, знаел толкова много, но до каква степен знанията му са познавали божествения принцип за ненамеса, лично на мен не ми е ясно. Смъртта му до ден днешен се счита за мистерия, макар да се твърди че е провокирана от свръх доза хероин.

Ритуалът за сексуална евокация е едно от най-коварните обсебвания, защото е бил извършен в абсолютно съзнание и в съгласие със свободната воля на конкретния човек, с пълната убеденост, че ще бъде полезен за индивида. Как индивидът е бил провокиран да постъпи така със себе си може да се анализира, разбира се свързано е с липса на стабилна вътрешна опора и силно желание за доминиране, власт и контрол, все неща които директно ни тласкат към най-тъмната ни страна.

Какво дава този ритуал? Дава харизма и свръх естествена привлекателност, почти без значение какви са физическите дадености. Попаднали в обсега на личност, извършила успешно този ритуал, хората усещат влиянието. По този начин на конкретния индивид се отварят вратите до сексуалната енергия на противоположния пол, а това е съзидателната сила на всеки човек. Просто казано в присъствието на такава същност, човек може да бъде повлиян и да се отдаде доброволно. Ползите за инкорпориралия се с този сексуален дух са кратковременни, както се казва дяволът ще ти даде 10 и ще ти отнеме 1000. Същата е и матрицата на разпределение на световните блага 1 процент за всички – 99 % примерно за триста човека и схемата за постигане на това сътношение е аналогична.

В ранния период след ритуала, първите няколко години може би се появява късмета на начинаещия, колко лукаво. Въпросната сексуална енергия се превръща в материални блага, пари, политическа власт, зависи от потенциала и силата, в конкретния случай. Под въздействието на тази астрална същност вселила се в определен човек, тези които са във взаимодействие много трудно могат да се откъснат, те отдават своята жизнена сила и в замяна не получават абсолютно нищо, освен разруха в собствените си животи на всички нива. По този начин те губят силата, която да поддържа индивидуалната им реалност. Обсебеният пък се превръща в осъзнат енергиен вампир, защото трябва да плаща с лихвите за своята харизма. Нищо не се взима даром все пак. Плаща със своята светлинна връзката с извора, първоизточника, Бога и се превръща в така наречения Клифот/от Кабала – Душа изгубила връзка с Бог/ Думата клифот на иврит означава черупка. Човекът съединил се с този дух отдава цялата си енергия на него и затова му е нужна още и още. Това обаче изхабява биологичната машина, силите на триене буквално са твърде много и тялото се изхабява много по-бързо от срока на годност, който му е бил определен в началото. Душата не може да се свърже със съзнанието на личността, защото то е обсебено от духа и приема команди само от него. Захранване от източника би унищожило астралната същност, затова тя държи на страна от него душите с висок потенциал, които могат да направят освобождаването и го събира най-вече с други души с нисък потенциал и прикачени същности. Енергията от източника действа като дезинфектант и поради тази причина обсебващата същност затваря седма чакра, поддържайки приемника на ръба на физическото оцеляване. На входа стои нискочестотна енергия взета от други хора чрез конфликти/през пета чакра/ и най-вече чрез множество сексуални контакти с десетки и стотици донори/през втора чакра/. Като всеки един от тях може да бъде „заразен“, както и обратното, вампирът да се сдобие с още много други „гости“.

Без значение как е станало обсебването симптомите са едни и същи. Поради невъзможност да се пълни през седма чакра с енергия, Клифотът(черупката), губи потенциалът си всяка секунда. Захранванията от донори са краткотрайни и неудовлетворяващи, защото енергията е с нисък потенциал, тъга и неудовлетворение. Изцяло е нарушен принципът на даване и получаване. Радостта от живота изчезва. Съзнанието губи всяка идея за смисъл, а мисията, за изпълнението на която всеки един от нас е тук, се загърбва изцяло. В най-тежките форми обсебването всъщност може да се прояви като продължителни и тежки депресии, шизофрения, биполярно разстройство, чести панически атаки. На живота се гледа с постоянно недоволство и неудовлетворение.

Няма по-голяма загуба от това да изгубиш връзка със собствената си душа, защото тя е трансформаторът, който ни включва към Духа, съзнанието на Създателя, към онази първична свързаност, която е съществувала в началото помежду ни. И няма по-голяма победа от тази да си я върнеш. Спасението на Душата не е празен религиозен брътвеж. Понякога на човек му се налага да води битка за Нея. Винаги е възможно, макар и много трудно ако същността е набрала много сила и се е вкоренила в субекта. Има хора, които извършват такива ритуали по освобождаване при това ефективно.

Душите-клифоти се превръщат в паразити, защото те не могат да създават, поради блокираната „врата”/седма чакра/ от където нахлува приток на свежа енергия от космоса. Те взимат обработена енергия по начин, който не е регламентиран във Вселената за равновесен, еднопосочно. Именно поради тази причина, тази енергия рано или късно се връща при донорите. Тъй като те не са получили нищо в замяна при обмена с Клифота, саморегулиращият закон за причината и следствието, който работи автоматично, преразпределя отново енергията така, че справедливостта да възтържествува. Това ще се случи и на макро ниво, когато хората осъзнаят собственото си робство и вяра в идея, която се противопоставя на първичен принцип на сътворението на физическата Вселена.

Енергията с ниска честота държи човечеството далеч от радостта, удовлетворението, знанието, просветлението и еволюцията. Тя служи за храна на други същности… но тази тема е дълга и спирам до тук.

В заключение цитирам Петър Дънов, който казва че „в изпълнение волята на Бог е силата на човешката душа“… Това не означава, че ние сме роби на Бог, а че сме партньори с Него, съ-творци, тестващи своята свободна воля в плътната среда на трето измерение. Когато индивидуалната ни воля се синхронизира с божията воля, човешката душа тържествува и човек осъзнава своето богоподобие.

Via Милка Кьосева 

Още по темата Няколко признака, че може би до вас има Ангел-хранител или …нещо друго

Начините за самопомощ: ТУК и ТУК

Don`t copy text!