Луната оказва силно върху водната обвивка на Земята – всеки знае за приливите и отливите. Доказано е от геоморфолозите, че по време на пълнолуние, „набъбва“ с по няколко милиметра до сантиметър и самата земна обвивка, изградена от скали и почва.

За тези от вас, които имат опит в гладуването, се препоръчва – гладуване. За всички останали – правете си строг разтоварващ режим – само на плодове или само на зеленчуци. Без сол, захар и мазнини. Не забравяйте чистата вода (не от водопровода), натуралните сокове и билков чай. Доказано е, че в тези лунни фази организмът е много чувствителен и уязвим. Внимателно се отнасяйте към себе си, в тези дни, дори да нямате наднормено тегло или здравословни проблеми. Не трябва да се претоварвате с много с много работа, не преяждайте, внимавайте каква храна слагате в тялото си, наспете се достатъчно.

В астрологията се смята, че както преживеете съответната фаза, така ще се чувствате през следващите 7 дни до следващата фаза. Това влияе на ВСИЧКИ ХОРА! Но при жените действа с двойна сила, защото Луната символизира женското начало и оказва силно влияние върху женския метаболизъм и менструационния цикъл.

КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ЛУННИТЕ ФАЗИ:

НОВОЛУНИЕ:

Когато на небето е тъмно и Луната я няма, дори и при ясна звездна нощ, тогава е новолуние. Слънцето и Луната се срещат на небето в „съвпад“ и отбелязват началото на новия лунен месец. Този момент трае само няколко часа, когато Луната е невидима или е като нежен, тънък лунен сърп, извит надясно. В този ден, когато настъпва новолунието организмът е настроен на профилактична програма. Ако проведете гладуване (за тези, които имат стабилна практика в гладуването) или сте само на течности, сокове, плодове или зеленчуци ще помогнете на организма да се почисти от задържаните отрови.

НАРАСТВАЩА ЛУНА:

През този период бързо и неусетно се пълнее, защото организмът е настроен да задържа хранителните вещества и да си прави запаси. Всяко преяждане – веднага си проличава. Безсмислено е сега да се стартира диета, защото провеждането й ще бъде много мъчително, волята ви някъде ще се е „скрила“. Дори и да постигнете някакви резултати, те няма да са трайни.

Нарастващата Луна ще познаете на небосклона, когато е във вид на ръкописната главна буква „D“ – веднага се прави асоциация с „дебелее“. Когато Луната нараства, дебелее, тогава дебелеем и ние.

ПЪЛНОЛУНИЕ:

В този ден трябва умишлено да се ограничава храната, защото се пълнее най-бързо и се задържа много вода в организма. Обуздавайте апетита, който сега е засилен. Дори и да нямате проблеми с наднормено тегло, отново е препоръчително да ограничите храната и напълно да се забрави за алкохола, месото и тежките пържени храни.

НАМАЛЯВАЩА ЛУНА:

Време е за диети! Ще постигнете добър и траен резултат, защото тялото е настроено да „отдава“ и с лекота се освобождава от ненужните ми килограми. Дори да ви се случи инцидентно преяждане или нарушаване на диетата, не е фатално, защото сега организмът не е настроен към натрупване на хранителни вещества, а към активност и тяхното отдаване във вид на енергия.

Запомнете: Когато Луната намалява, „намаляваме“ и ние! Можете да се ориентирате само като погледнете Луната на небето. Ако тя изглежда като буквата „С“ – като „слабее“, Луната се смалява в този период от дясно на ляво.

ПЪРВА И ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ:

Първата четвърт настъпва точно 7 дни след новолуние и се намира по средата на периода на нарастваща Луна.

Последната (или втора четвърт) – настъпва 7 дни след пълнолуние и се намира по средата на периода на намаляваща Луна.

 

Който има стабилна практика и опит в гладуването – да гладува и сега, не само на новолуние и пълнолуние. Само не забравяйте да пиете течности!

ВАЖНО!!!

Ако имате здравословни проблеми, особено по храносмилателният тракт или други сериозни заболявания  трябва ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ЛЕКАР, преди да започнете ЕДНОДНЕВНОТО ГЛАДУВАНЕ.

Via fazinalunata.com

Може да ви е интересно и полезно Луната като символика през вековете

* Статиите в този сайт са само за информационни и образователни цели и не заместват професионални медицински съвети, диагностика или лечение. Винаги се консултирайте с вашия лекар за всякакви въпроси, които може да имате относно медицинското ви състояние.

Don`t copy text!