Започвам поредицата „Бележити личности през окото на Нумерологията” с Линда Гудман защото това беше първия езотеричен автор, който прочетох – книгата й „Звездни знаци”. Усещането беше като припомняне на нещо, което вече знам. Било е през 1999 година и ми я даде една дама, която ми беше колежка. Тя ми даде и други книги с такава тематика и всъщност, се явява първия ми учител. Никога няма да я забравя и винаги си спомням за нея с чувство на благодарност. Когато започнахме да разискваме тази тематика, към нас се присъедини още една дама и тя беше тази, която за първи път ми показа какво е Квадрата на Питагор и как се правят изчисленията. За жалост тя много скоро напусна там където работехме и си изгубихме следите, НО завинаги ми се запечати това, което ми показа. Него също го търсих доста години и го открих едва през 2013-та в книга на Снежана Димитрова-Анаженсида. Това обаче, е друга тема. Връщаме се на Линда Гудман – с любов.

Навярно няма човек на Земята, който да се интересува от астрология и езотерика и да не е чувал за забележителната Линда Гудман. Една от най-интересните и влиятелни дами в астрологията, тя е станала емблема на тази древна, но  и доста осъвременена от нея наука. Линда Гудман е родена под името Мери Алис Кемери на 9 април 1925 г. в Моргтаун, Западна Вирджиния. Истинската ѝ дата на раждане не е разкрита до смъртта ѝ, защото Линда е искала да запази в тайна личната си данни, навярно притеснявайки се от злоупотреби и недоброжелателни коментари от страна на конкурентите й. Ето и кратък блиц-коментар на рождената нумерологична карта на Линда, както и на двете имена, с които е известна.

Нумерологичната карта представлява квадрат,наречен “Квадрата на Питагор” и върху цифрите от 1 до 9 се наслагват повторенията на числата редуцирани от датата на раждане.

1     4     7

2     5     8

3     6     9

Прието е да се наричат кръгове=повторения. Оттам се получават комбинации от хоризонтали, вертикали или диагонали, които имат определено тълкувание.

Схема на рождената карта на Линда Гудман:

Най-силното число в картата на Линда Гудман е 3 с 2 кръга (повторения) и е нейна Лична вибрация/Път на живота. В съдбата на такъв човек има добра сполука, късмет. Реши ли да направи нещо, ”отгоре” го подкрепят и изведнъж обстоятелствата се подреждат като по поръчка. Числото 3 изисква и да имаш предвид максимата: ”Следвай случващото се и продължавай нататък!”. Връзката с Космоса, духовност извираща отвътре навън е характерно за нея и тя я пренася и на другите. Тройките са късметлиите и оптимистите сред числата. Раждайки се под това число, Линда си поставя цели да се развива в областта на образованието, науката и изкуствата, да развива своите заложби на писател и първопроходец в своята област. Линда обаче не е човек със стереотипно мислене, тя е новатор и визионер, този характер е оформен от числата в картата. Някой с изявено число 3, което е и Лична вибрация,  може да бъде и притворен и никога не споделя тайните си с другите, както и изключителен манипулатор и/или изкусен лъжец.  Винаги и във всичко се старае да намери лесния начин и нерядко може  да ви предаде точно по същата причина – да избегне трудния вариант. Може спокойно да бъде определен и като пасивен, но става изключително стабилен, когато следва собствения си път – остава да го открие както се е случило с Линда Гудман.

Линда Гудман започва своята кариерата като радио водещ през Втората световна война и тогава решава, че ще замени истинските си имена с псевдонима Линда Гудман.  Навярно още по това време Линда е добре запозната с нумерологията, която практикува умело заедно с астрологията, защото псевдонима й е също внимателно подбран нумерологично и в съзвучие с вибрациите на слънчевия и знак Овен и на числото на новото й име – 1.

Като се има предвид таблицата на буквите на латиница и техните вибрации името LINDA GOODMAN е с обща вибрация 1 – т.е. подкрепя силно индивидуализацията, Аза, личните инициативи, като то е и едно от трите(1,3,6) най-хармонични числа в нумерологията.

LINDA GOODMAN

39541    7664415 = 55 = 1

 

Азбука (Латиница)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
A B C D E F G H I
J K L M N O P Q R
S T U V W X Y Z

 

Вибрацията на двете имена (1) събрана с Личната вибрация/Път на живота(3) може да даде число, което е благоприятно или не съвсем и внася известна корекция на житейския път. Важна е и  комбинацията на името с формата на рождената карта. Наложени една върху друга и съпоставени показват как името влияе спрямо рождената карта – позитивно или негативно. В този смисъл вибрация 1 събрана с Пътя на живота/Личната вибрация от датата на раждане, която е 3,  дава като Обща вибрация(3-те имена+Лична вибрация) число 4 – което е от трудните числа, създаващо съмнения, колебания и притеснения, критичност. Линда вече си има две 4-ки в рождената карта – т.е. става акцентиране в тази посока, което невинаги е препоръчително. Всяко число си има висока и ниска вибрация – въпрос на избор е дали ще проявиш по-скоро високата вибрация на 4-ката – умение да „четеш” хора и ситуации, съпричастност и споделяне с изслушване. Тоест – „от лимона да направиш лимонада” както в случая при Линда Гудман. Колкото и да се е влияела от 4-ката, то последната дума е била нейната. В очите на другите тя е изглеждала вечния оптимист, творец, новатор, късметлия – така  срещаме числото 3 отново в нейното поведение.

Следва схема на картата на двете имена LINDA GOODMAN:

Двете имена представени графично като нумерологична карта са с форма наречена „пясъчен часовник”. Тази форма е от благоприятните и респективно внася позитивна корекция в цялостната картина защото акцентира върху решимост и целеустременост(4-5-6) и публичния образ, „имиджа”(диагонала Ангелски, 1-5-9). Медала има 2 страни, както винаги – пясъчния часовник бързо се преобръща – възможни са амплитуди в социалния статус/имиджа, а също и в емоционалните предпочитания. Означава също, че често нещата в живота на тази личност ще са в известен смисъл нетрайни, временни, често променящи се, както е било и при Линда Гудман. Същата карта(Двете имена) съотнесена спрямо рождената удвоява енергията върху диагонала наречен Ангелски, 1-5-9 и създава „заземяване”, стабилна основа чрез 3-6-9, което е доста съществено. Новата, Обща карта е една от най-благоприятните нумерологично – „розетка” с всички числа от 1 до 9 защото носи всички(много) възможности и потенциали, но всички възможни комбинации за отработване.

Следва схема на Общата карта(двете имена+рождена):

През 1963 г. нейният втори съпруг – Сам Гудман, я запознава с астрологията. Тя се намира в изключително успешен събитиен период, който предвещава много успехи и постигане на материално благополучие, ако човек не се увлече прекалено в натрупване на богатство за сметка на духовното си израстване и развитие. Разбира се пред Гудман, този проблем никога не е стоял, като изследовател  на духовното, тя не веднъж е започвала и завършвала смело проект след проект.  Следващите три или четири години Линда прекарва в упорити проучвания и писане на хороскопи, за това черпи невероятна енергия и сили от Личната вибрация 3(директна връзка с Всемира), така и от 4-ката идваща през името, което е възприела. През този период тя учи по  20 часа на ден без дори да си сваля нощницата, спирала с проучванията единствено за да яде и спи. Тези нелеки усилия водят до издаването на първата й астрологичена книга през 1968 г. – „Слънчевите знаци“, която е „родена“ в изключително успешния за нея събитиен период – в лична година 1, когато тя едновременно реализира своя дългогодишен труд и поставя начало на бляскавата си кариера, като популярен астролог. Тази книга е смятана от мнозина за най-влиятелната астрологична книга на всички времена и мигновено превръща Линда в милионерка. Книгата разпалва интереса на масите към астрологията и чрез нея хороскопите навлизат във все повече домове в Америка и по света. Това е първата книга за астрология, която влиза в класацията от бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. Заради книгата Линда се превръща в най-добрия и най-известният астролог на планетата, въпреки че се занимавала с астрология едва от четири години. Въпреки че тя винаги ще бъде запомнена като астролог, Линда е била и талантлив нумеролог, занимавала се е с хиромантия /гледане на ръка/, била е писател и поет. Кармичната разплата на 4-ката обаче не я подминава, когато през 1972 година тя среща млад морски биолог, в който се влюбва страстно. Предстои развода й със Сам Гудман в същия период и трагичната й участ, като майка. През декември 1973 година, когато е на 48 години, събитиен период/годишна вибрация, която е свързана с семейни проблеми, загуби и тегоби тя губи дъщеря си, която се самоубива на 21 години. Когато се съвзема от удара, следват две успешни книги „Знаците на любовта“ и „Звездни знаци“.

Линда Гудман е изключителен човек и творец, родена е със слънчев знак Овен, асцендент Овен. Космограмата/Картата й показва, че е личност, която има интереси и умения в много области на живота, със силен интерес към езотериката и окултното и е изповядвала собствена вяра и разбирания за живота.

М.С. (Guru Sakhi

 

 

Don`t copy text!