Аскеза – това е самото начало на пътя или това е най ниското стъпало в духовното развитие. В основата си е съблюдаване на строг пост без храна и вода за определено време. В края на аскезата вие еднозначно ще получите желаното. Боговете на могат да ви откажат, те са задължени. Именно чрез изпълняване на аскеза вие винаги ще получите исканото от Боговете. Свързано е със Закона за даване и получаване.

 

 

Ако искаме да обясним всичко с прости думи, това е доброволно ограничаване на себе си в нещо, за да се постигне определена цел. Вие духовно плащате за изпълнението на вашето желание – налагайки си определен обет – вие решавате какъв да бъде. Примерно: отказ от сладко или пост без храна и вода за някакъв период. Човек трябва съзнателно да напусне зоната на комфорт – само така ще работи аскезата. И още нещо – трябва да е нещо необичайно, непривично за вас!

 

Астролозите съветват, че аскеза е идеална само за Козирозите! И почти без резултат при Телците, които са известни хедонисти. Нумерологично сходно е – идеална за Лична вибрация 4 и почти без резултат при Лична вибрация 3. Но не се отчайвайте все пак! Подходящ ден за аскеза е с вибрация 4 при форма на картата „кармичен кръст”. Най-близкия такъв е на 28 май.

 

Как се случва аскезата ?

Основен принцип: една аскеза = едно желание. Не се опитвайте да мамите, опитвайки се да обвържете няколко цели с едно ограничение. Ако целта е сериозна, тогава можете и дори трябва да вземете няколко обета наведнъж или силно ограничаващ обет.

 

 

 

Изразете ясно желанието си. Уверете се, че това не включва нараняване на други хора. Изберете обет и срок за него – най-малкият е 30 дни.

 

 

 

 

Изговорете или запишете намерението си: „Аз,(име), от днес…(дата) до…(дата), поемам аскезата…(обета), за…(целта на желанието). Посвещавам заслугите си от нея за изпълнението на желанието (целта).“

Започнете да изпълнявате обета си. Ако не е необходимо, не казвайте на никого за това.

 

 

 

В края на аскезата кажете или напишете: „Аз, (име), поех върху себе си аскезата на…(обета) и успешно я завърших. Давам всичко, което постигнах като резултати за да се изпълни моето желание/цел. Благодаря!”

 

 

 

Ако не сте изпълнили аскезата докрай, не се ядосвайте и не обвинявайте другите за това. Това означава, че времето за изпълнение на желанието все още не е дошло – изчакайте момента, в който почувствате сили в себе си да се справите с ограниченията и опитайте отново!

 

 

Една история от самолета до Лондон разказана от Нели Хаджийска от „Търси се” като пример от живота за силата на Аскеза:

Един човек, разведен, с 2 деца, синът му от 15 години живее в Лондон. Преди 10 години го връхлита страшната му лична голгота – рак на простата. В краен стадий…Тук, в България лекарите не му дават шанс. Предлагат химиотерапия и му дават 6 месеца живот. Той обаче избира да не им вярва. Синът му намира алтернативна медицина в Лондон, чрез храна – глад, прочиствания, строг хранителен режим. И така половин година между България и Лондон в тотална Аскеза – отказ от храна и лоши мисли, отказ от контакт с хора. Тотална изолация и…единствените му приятели, препоръчани от лекар в Англия трябвало да бъдат пчелите.

 

 

 

Теорията била, че е необходимо 2 пъти дневно пчелите да жилят ръцете му, защото така стимулирали имунитета му! Моят спътник продал имота си в столицата, купил си къща извън София, след град Своге, купил 2 кошера и книги за пчеларството и се отдал на новият живот. Разказа ми, че в началото било нетърпимо – сложел ли ръка в кошера пчелите настървено почвали да го жилят и болката била ужасяваща…с времето осъзнал, че когато отива при пчелите трябва да е спокоен, за да не пренася отрицателната си енергия върху тях. Пречиствал се, успокоявал се, хармонизирал цялата си същност и с течение на времето пчелите му станали приятели – леко жилвали ръцете му за да стимулират здравето и новият му имунитет.

 

 

 

След близо година се връща за резултат в Лондон – и с огромна радост разбира, че няма и следа от рака! Победил го! Надхитрил го! Оказал се по-силен от него! Отишъл и при българските лекари, които му давали 6 месеца живот и те само възклицавали: „Станало е чудо!

 

 

 

Моят спътник отиваше в Лондон просто така, да види освен синът си и да благодари отново на лекаря си там. Но не можел и не искал да живее в Лондон. Тук, около Своге и пчелите бил неговият нов свят!

 

 

 

И накрая с чувство за хумор ми каза: „Докато бях женен, жена ми беше моята пчела – жилеше ме над 20 години, но каляваше имунитета ми…. Този рак ме нападна след развода…“

И така ….човекът до нас може често да „бръмчи“ на главата ни, „да ни жили, да ни носи и болка“, но…истината е, че любовта калява имунитета и съхранява здравето ни!

 

Може да ви е интересно и „Защо не се сбъдват желанията?”: ТУК

Don`t copy text!