Зъбите подобно на косата и ноктите са антени, които отразяват организма на човек. Те са клавиатурата на космичния компютър, какъвто е нашето тяло. Ако се грижим съзнателно за тази клавиатура, ще можем да подаваме правилни команди към цялото тяло и по този начин да въздействаме на всички процеси в него. Проблемите със зъбите сигнализират за по-дълбоки конфликти, които са постъпили в тялото или психическото състояние на човека. Здравето на целия ни организъм (и в частност това на зъбите) е пряко свързано с начина на хранене, мисловното отношение към това, което консумираме, и емоционалното състояние,в което се намираме.
Най-важното нещо, свързано със здравето на зъбите, е как възприемаме това, което ядем. Ние въздействаме на храната пряко, също както и тя на нас. Храненето е свещенодействие, което трябва да се извършва съзнателно. Само така това, което консумираме, може да отдаде най-доброто от себе си, независимо дали е полезно, или не. Дори вредните вещества могат да се трансформират в полезни чрез силата на мисълта. Чрез разума можем да предаваме памет върху продуктите, които консумираме, и така веднъж заредени с любов и благодарност, те я предават на цялото ни тяло. Трябва да знаем, че зъбите са в постоянен растеж независимо от възрастта ни. Ако се храним и говорим осъзнато, те ще имат възможността да се регенерират.

 

 

Зъбите са прагът към външния свят, през който постоянно преминава словото. Да говорим осъзнато, означава да говорим в една посока – тази на истината и благото. Когато изричаме хубави думи, създаваме усмивки у другите, което рефлектира и върху нас. Тази верижна реакция се предава на цялата Вселена и спомага за общото здраве на човечеството.
Денталният лекар Росен Бакалов: Зъбите са като бушони, които са свързани с енергийните потоци в нашето тяло и отразяват целия ни организъм. Те са като бушони, които първи реагират за наличието на някакъв здравословен или психологически проблем, което ни позволява да се освободим от конфликта навреме и да оздравеем. По зъбите може да определяме, подобно на ирисовата диагностика, цялостното здравословно и емоционално състояние. Те са разделени на 4квадранта, като всеки от тях отговаря за различен орган и сфера от нашия живот (виж схемата  на снимката).

 

 

Забелязали ли сте кога ни се появяват афти? Тези малки язвички в устната кухина може да се дължат на някакъв конфликт, при който не изказваме това, което мислим. Ако премълчим нещо, енергията, която остава затаена и несподелена, излиза в афти.
Всички числа във Вселената имат определено въздействие върху нас и когато осъзнато извършваме действията си, освобождаваме вътрешния им смисъл. Подчинявайки броя на отхапванията на определен ред, ние ритмизираме храната у извличаме най-добрите й качества. За да изяде порция храна, на възрастен са му необходими 12 броя отхапвания или загребвания, а за децата той е 21. Числото 12 представлява първична енергия, защото 1 е първичното, мъжкото, а 2 – енергия, женското. При децата имаме енергия на първичното, изразена в числото 21, редуцирано до единично число е 3 – детето, плода на 1 и 2. Отмервайки количеството на хапките, ние възпитаваме навика да се храним осъзнато, което ни позволява да се преборим с лакомията и чревоугодничеството.

Източник: Джорджия Николова/Спиралата

………………………………..

Кой зъб с кой орган е свързан?

По принцип, рефлексивната връзката между зъбa от една страна и органите от друга е енергетична и се дължи на това, че споделят един и същи енергиен меридиан според традиционната китайска медицина. Спрямо това разбиране, проблем в челюстта може да повлияе почти всички части в тялото.

Вашите предни зъби – първите четири, както на горната челюст така и на долната челюст са свързани с меридианите на бъбреците и пикочния мехур. Заболявания на някои от тези зъби може да повлияе тези органи и да предизвика проблем навсякъде в урогениталния тракт. Освен това могат да бъдат засегнати глезените, ректума, носа, челният синус и надбъбречните и епифизната жлези.

Когато говорим за кучешките зъби на горната и долна челюст установяваме връзка с меридианите на черния дроб и жлъчния мехур. Поради това тези органи могат да бъдат засегнати от смущения при патогенни изменения в тези дентални структури. Сфеноидалните синуси, бедрата, половите жлези и хипофизната жлеза също могат да бъдат повлияни при проблем с тези зъби.

Меридианите на дебелото черво и на белия дроб са свързани с 4 и 5 зъб от горна челюст и 6 и 7 зъб от долната челюст. Смущения в някои от изброените зъби или костите под тях може да доведе до проблем с червата, белите дробове, вените, артериите, ръцете, краката, носа, раменете, хипофизната или тимусната жлеза.

Зъбите разполагащи се на място 6 и 7 вдясно на горна челюст и 4 и 5 вдясно на долна челюст се пресичат с меридиана на стомаха. От противоположната лява страна същите зъби (6 и 7 вляво на горна челюст и 4 и 5 вляво на долна челюст) пресичат меридианите на стомаха и далака.

Нарушения, в който и да е от зъбите, може да доведе до проблеми с далака, панкреаса, хранопровода, паращитовидната жлеза, млечните жлези, стомах, коляното и ставите на глезените, лимфните съдове, максиларните синуси или щитовидната жлеза.

Третият кътник или мъдрец се кръстосва с четири отделни меридиани (сърцето, тънките черва, San Jiao меридиана и меридиана на перикарда). Ето защо, смущения при всеки от тези зъбни структури и костите под тях може да доведе до редица системни проблеми, най-вече със сърцето, тънките черва и нервната система. Раменете, лактите, ръцете, краката, ушите, езика, сакроилиачната става и лимбичната система също могат да бъдат засегнати.

В допълнение към тези енергийни връзки между зъбите и органите има още един начин, по който оралните заболявания могат да имат системни последици. Това е чрез миграцията на микроби и/или техни токсини, до други органи чрез лимфната и кръвоносна система. Токсини, свързани с изменения в денталните структури могат да се разпространят по цялото тяло и да се локализират в отслабените органи.

Как инфекцията на даден зъб, която включва венците и костта около зъба може да засегне някой орган? За по-просто визуализирайте тази връзка като електрическата верига в дома си. Инфекцията предизвиква смущение в енергията или в електрическа верига. Резултатът е болка в зъба или проблем в съответния орган.

Източник:www.bogomilstoev.com/bg

Може да ви интересува и Цикличната енергия на органите и пиковите им часове за денонощие

Още една възможност за самопомощ е  Лечение с числа и цифрови поредици по Гр.Грабовой

* Статиите в този сайт са само за информационни и образователни цели и не заместват професионални медицински съвети, диагностика или лечение. Винаги се консултирайте с вашия лекар за всякакви въпроси, които може да имате относно медицинското ви състояние.

Don`t copy text!