Буквалният превод на тази необичайна дума е „поправям грешка“ или „оправям нещата“.

„Съжалявам,

Моля те прости ми,

Благодаря ти,

Обичам те “ !

Това е мощна хавайска техника за пречистване, която активира енергията на прошката !

Не само нашите действия, но и мислите ни определят събитията, които се случват във външния свят. Ние сами сме привлекли всички негативни ситуации към себе си. Следователно не действията и постъпките са тези, които трябва да бъдат коригирани, а трябва да започнем с излекуването на вътрешния свят. Променяйки отношението си, можем да повлияем на обкръжението си и да обърнем всяка житейска ситуация в наша полза.

Четирите фрази : „Съжалявам, моля те прости ми, Благодаря ти, Обичам те „- могат да повлияят положително върху всичко,дори и без да имате представа какво се случва ! Те могат да се прилагат винаги и навсякъде където и да сте и сто процентово помагат !

„Съжалявам.“ Осъзнавате, че сами сте привлекли тази ситуация в живота си, като сте допуснали грешни мисли.
„Прости ми“ Поемате отговорност за причиняването на тази ситуация и се разкайвате. Съжалявам, че ви отне толкова време да привлечете вниманието ми. Ако се бях вслушал в себе си, щях да забележа първите признаци на конфликта. И щеше да е по-лесно и за двама ни.
„Обичам те.“ Извеждате негативността от себе си, защото когато изпращате любов на друг, това ви кара да се чувствате по-добре.
„Благодаря ти.“ Казвайте „благодаря“, включително и за негативните преживявания, защото можете да се поучите от тях, като осъзнаете грешките си.

Повтаряйте тези четири фрази от две до 20 минути на ден. Само след няколко дни ще усетите промяната.

Ще споделя техника хоопонопоно за напреднали :

1. Седнете удобно със затворени очи, извикайте човека или ситуацията на мисловния си екран, ако чувствата ви към този човек са добри той трябва да е срещу вас на около метър разстояние,и на 3-4 метра,ако взаимоотношенията са били или са много обтегнати ! Сега се подготвите за диалог с човека или ситуацията, който ще изчисти и изясни взаимоотношенията ви !

2. Докато визуализирате как енергията се движи нагоре по гръбначния ви стълб за да стигне до епифизата(третото око), вдишвайте бавно и дълбоко и кажете на ум или на глас : „Съжалявам, моля те прости ми „! След това докато издишвате и енергията се движи надолу по предната част на тялото ви,кажете на ум или на глас : „Благодаря ти, Обичам те “ !

Прозрете, че няма никакво значение дали сте били прави или сте грешили при всички проблеми, които сте имали във взаимоотношенията си с дадения човек или ситуация ! Наистина това няма никакво значение защото тук и сега вие връщате на този човек или ситуация НЕГОВАТА енергия и същевременно докато изчиствате взаимоотношенията, получавате в замяна СВОЯТА пречистена енергия !

Запомнете, че трябва да вдишвате докато енергията се движи нагоре по гръбначния ви стълб и казвате : „Съжалявам,моля те прости ми „!
Издишвате докато енергията слиза надолу по предната част на тялото ви и казвате :“ Благодаря ти,обичам те “ !

И отново ! И отново ! И отново !

И знайте, че ако усетите емоциите ви да напират, докато правите упражнението, това би било чудесно ! Това е признак, че ги почиствате емоциите и спомените от стари болки и блокажи и изцелявате взаимоотношенията си и тези токсични енергии с помощта на Бог, който ги преобразува в чиста светлина !

Хо’опонопоно НЕ се използва за да „чуете“ гласовете на по-висшите духове. Те обикновено имат своя собствена програма „къде да ходят “ и „какво да правят“.

Хо’опонопоно НЕ е „вълшебна пръчица“ и никога не ограничава свободата на избор на индивида.

Автентичното Хо’опонопоно произлиза от местната хавайска традиция и е приспособено към съвременния живот от Морна Симеона. Крайната версия, предоставена ни от Морна, не се е появила изведнъж, а е претърпяла известни промени. Единствено ПОСЛЕДНАТА версия от 1991г. е окончателната и е описана подробно в книгата „Коронацията на съзнанието“.

~Via Хаваяна/ Havaıana

Моиже да ви е интересно също  Капанът на прошката – още един поглед по темата

Don`t copy text!