Така както човек, когато е потен застава под душа, така и всеки дом се нуждае от почистване. Имам предвид не онова почистване с прахосмукачката, или забърсване на прах, стъкла, огледала и паяжини. Имам предвид пречистването на енергията в дома.

Кога е правилно да се направи това?

Наложително. Когато сте новодомци, но влизате в жилище, което е било обитавано преди вас. Когато в дома е починал ваш роднина, страдащ от тежко и мъчително боледуване. Когато е имало някакъв акт на насилие на това място, или пък нещастен инцидент.

Препоръчително. Когато вашият дом ви се струва неестествено студен, мрачен и неприветлив. Когато домашни любимци или членове на семейството боледуват често. Когато често губят свои вещи обитателите. Когато често се развалят различни електроуреди. Когато изсъхват и не виреят живи цветя. Когато има странни звуци и шумове. Когато се тряскат врати. Когато има в ъглите мухъл.

Как трябва да се направи?

Съветвам ви, преди всичко да изхвърлите на боклука всичко старо и ненужно. Стари дрехи, обувки, вестници, списания. Вещи, които са пукнати, леко зачупени (в кухнята може да се намери чаша със счупена дръжка например), неработещи всякакви уреди, както и неща, които отдавна не сте ползвали и нямате намерение никога вече да ползвате. Ако нещо не ви трябва, но ви е жал да го изхвърлите, подарете го на човек, който ще го ползва. Следващите (тук може да се наложи да ползвате майстор) смажете, ако има скърцащи врати. Стегнете, ако има капещи чешми. Поправете брави, тоалетно казанче, релси, пантички и изобщо всичко, което е повредено, развалено или не работи. Ако финансите ви позволяват, освежете стените, подменете плочки, под, завеси, мебели, килими и т. н. Изберете светли тонове.

ПОДГОТОВКА

за самото пречистване.

Първото правило, с което е хубаво да се съобразите, е да пречиствате по време на последната четвърт. Това е седмицата преди новолуние, като колкото е по-малка луната, толкова по-добре!

Второ. Преди самото пречистване на дома, хубаво е да пречистите себе си. Вземете си един душ. Но…….в компанията на…..половинка портокал, ще кажете: Оооо, не! Направете смес от морска сол и бадемово масло (да стане като гъста каша) и капнете няколко капки от любимото си есенциално масло. Лека скоба. Аз, лично препоръчвам лавандула, градински чай или сандалово дърво. Имайте предвид, че лавандулата е ароматерапевтично масло, от което бяга всеки негатив, както дявол от тамян. Затварям скобата. Втривайте това под душа, като изключите лицето и косата си, но нека водата се стича от върха на главата ви (косата можете да съберете в шапка за баня).

Трето. Облечете удобни дрехи, нека няма по вас часовници, бижута и подобни, добре е да бъдете боса. Изключете компютри, телефони, духалки, климатици, изобщо всичко, което ще ви пречи. Всякакви хранителни продукти приберете в шкафове. Желателно е да сте сама в къщи (без деца и домашни любимци). Желателно е да НЕ сте в месечен цикъл.

Четвърто. Започнете от външната врата. Ако сте в къща с два и повече етажи, отначало първия и после продължавайте нагоре. Нека през цялото време има един отворен прозорец!

Пето. Това е валидно при положение, че имате четириног домашен любимец.

В СЛУЧАЙ, ЧЕ ИМАТЕ КОТКА! Котката е била свещено животно в Древен Египет, така както е кравата днес в Индия. Случа-Е-ност, едва ли!. Котката усеща всяка отрицателна енергия, всяко място, където тя се акумулира. Ако имате котка в къщи и ако тя си има любимо свое място, то отделете му специално внимание при енергийното пречистване на вашият дом.

В СЛУЧАЙ, ЧЕ ИМАТЕ КУЧЕ! За разлика от котката, кучето има влечение към местата с положителна енергия. Тоест, любимото място на кучето спокойно може да стане място, на което да разположите вашето легло, диван, или изобщо да бъде мястото на което прекарвате най-много време в дома.

ПРЕЧИСТВАНЕ

Тук ще разгледам различни методи, които съм групирала според основните астрологични стихии. Нека спомена, че хората астрологично попадат под 4 различни стихии, а именно – огън (Овен, Лъв и Стрелец), въздух (Близнаци, Везни, Водолей), вода (Рак, Риби, Скорпион) и земя (Телец, Дева, Козирог). Онези, в чиито теми преобладава огънят ще предпочетат да ползват огън за пречистване (свещите нека са църковни). Въздушните ще кадят с тамян, земните ще ползват кристали (захар, сол) и т. н. Съветвам ви да прочетете всички методи за пречистване и да изберете онзи, който най-много ви допада.

И така,

ОГЪН. (Овен, Лъв и Стрелец)

Препоръчителните методи за пречистване тук са с ОГЪН (СВЕЩИ) и аз предлагам следните:

Статични свещи.Ако изберете да пречиствате с огън, купете църковни свещи. Запалете ги в ъглите, отрицателната енрегия много обича да се загнездва точно там. Внимавайте да е обезопасено и наоколо да няма нещо, което би могло да пламне. Хубаво е да гледате последно запалената свещ, докато палите следващата. Оставете ги да изгорят. Ако пукат докато горят, тогава повторете.

Нестатични свещи. Обикаляйте подред стаите по посока на часовниковата стрелка със запалена свещ в ръка. Свещта дръжте с дясната ръка, а лявото рамо нека е леко по-напред докато вървите. Започнете от касата на вратата и завършете също там.

Коридор от свещи. Поставете две огледала на разстояние от около 60 см. едно към друго. Свещта поставете стабилно и запалете по средата, така че като се оглежда в двете огледала да прилича на коридор от свещи. Желателно е да гори около час (няма да стане с църковните, но нека по възможност свещта да е от восък). Повторете във всяка една от стаите. Накрая внимателно измийте огледалата.

ЗЕМЯ. (Телец, Дева, Козирог)

Препоръчителните методи за пречистване тук са с КРИСТАЛИ, ЗАХАР, СОЛ и аз предлагам тези:

Морска сол. Посипете морска сол (около 1 шепа) във всички ъгли и я оставете поне 12, може и 24 часа. После я сметете (хубаво е да си имате специална метличка за целта) и я изхвърлете в тоалетната.

Захар и сол. Смесете захар и сол в равни количества и също така посипете в ъглите. Действайте по същият начин, както при пречистването с морска сол.

ВЪЗДУХ. (Близнаци, Везни, Водолей)

Препоръчителните методи за пречистване тук са КАДЕНЕ с ТАМЯН или със сухи БИЛКИ.

Тамян. Можете да си купите ручка от всеки магазин за траурни услуги. Те се продават заедно с въгленчета, които да поддържат нещо като жарава. Тамян можете да си доставите от църквата или от същият този магазин. От там нататък – стъпките са същите както при пречистването с нестатични свещи.

Билки. Това ще е определено по-трудничко да се направи, но нека го спомена, може пък и да има ентусиасти. Градинският чай, лавандулата, сандаловото дърво са силно пречистващи билки, освен това когато са изсушени добре, горейки правят много дим. Прикадяването с градински чай си е чист индиански обичай, аз определено залагам повече на методите, които са повече пригодни за нас. Но, както и да е. Избраната билка трябва да е достатъчно изсъхнала. Обиколете къщата със сноп димящи клонки, опушете шкафовете, таваните, мазите и всякакви възможни ъгълчета.

ВОДА. (Рак, Риби, Скорпион)

Препоръчителните методи за пречистване тук са със СВЕТЕНА ВОДА или с ЯЙЦА. Питате се каква е връзката на водата с яйцата? Ами и двете са символ на живота.

Светена вода. Този метод, според мен е хубаво да се направи от свещеник (чист човек), с китка от чимшир и менче, пълно със светена вода. Но, можете и сами, като вместо чимшир ползвате цвете. Розовата роза е доста подходяща за целта (според една моя позната рейки-мастър тя е символ на любовта, живота и щастието). Идеята ми за свещеник, обаче, е поради факта, че той ще чете молитви. Освещаване се нарича този ритуал.

Яйца. Пресни (задължително) яйца можете да чукнете в чаши с малко вода и да поставите по ъглите на стаите да пренощуват. На сутринта ги изхвърлете с дясна ръка в тоалетната и пуснете водата. По обясними причини, този метод е не особено подходящ там, където има домашни любимци J.

ПРИКЛЮЧВАНЕ

След като сте завършили пречистването, изхвърлете отпадъците (свещи, захар, сол) и се изкъпете (този път заедно с косата) и отново с морска сол.

СТАБИЛИЗИРАНЕ И ЗАЩИТА.

Погрижете се домът ви да ухае на лавандула в следващите часове. Така ще стабилизирате пречистената вече енергия в дома. За по-трайно стабилизиране можете да ползвате и ОРГОНИТИ, МИНЕРАЛНИ КРИСТАЛИ или ШУНГИТ. Последните можете да държите постоянно в къщи, но от време на време ги поставяйте под течаща вода. Добра идея във връзка с трайното стабилизиране е честичко да палите ароматни свещи, за лавандулата няма да напомням отново.

Минерални кристали произвежда земната кора. Познати са към 4000 вида, а 30 от тях са доста често срещани. Такива лесно можете да си доставите само следвайте тези 2 правила. Едно – да няма по тях пукнатини и шупли. Две – купете онзи кристал, който пръв е привлякъл вниманието ви.

Оргонити (биоенергийни хармонизатори), които трансформират негативната енергия в дома и пречистват. Представляват смес от метални частици в органична среда (смола), като могат да се добавят и редица други компоненти (вещества), с цел да бъдат заредени със специални честоти.

Шунгит (камъкът-загадка). Възрастта му е към 2 милиарда години. Това е минерал, който няма аналог на Земята. Съдържа цялата менделеева таблица и има уникални качества – очиства, структурира, нормализира, хармонизира, оздравява, лекува, спасява, наторява, възстановява. Една шунгитова пирамида в дома може да свърши чудеса.

За ежедневно пречистване можете да прилагате следните :

Музика – ей тука вече можете да се развихрите. Класическата музика има чиста хармония, която ще зареди и настрои вибрациите в дома. Но не е задължително всички да си падат по нея. Така че – аз ви съветвам да напишете в Youtube музика за пречистване на помещения и да пуснете това, което ви харесва и допада. Има доста богат избор също от напеви и мантри, рейки музика, църковни песнопения. Някои от записите траят часове, така че можете да пуснете музиката да върви и да правите нещо друго. Ще ви е необходимо просто да отделите малко време за да проверите, прослушате и да си харесате онова, което да звучи в дома. .

Благоухания – не ви съветвам да купувате спрей от супермаркета, който е жива химия. По-добре си направете, като ползвате естествени продукти – капки на Бах във вода в пулверизатор (тях е хубаво да напръскате дори и върху възглавниците), ароматотерапевтични масла в специални лампи, ароматни пръчици. Да напомня отново, че с най-силно пречистващо действие са лавандулата, градинският чай и сандаловото дърво. Можете да си набавите такива есенциални масла от аптеката или от интернет.

Пееща купа – може да намерите в някой езотеричен магазин. Представлява купа, изработена от прозрачен кристал. Ехти, когато се навлажни ръба й и по него се търка покрита с кожа пръчица. Със същата цел можете да ползвате метални цимбали, камбанки, звънчета и др.

Пречистващ звук – пляскане с ръце. Подходящо е когато се налага да спите на чуждо място. Обикаляйте стаите по часовниковата стрелка и в същото време пляскайте с ръце. Направете няколко обиколки, трябва да чувате ехо. Спрете се в ъглите и там – нагоре и надолу. Вече знаете, че негатива обожава ъглите.

Пречистване с медитация. Това е подходящо за офис или хотелска стая, върши работа, но не е така ефективно, както същинското пречистване.

Home is the most important place in the world – прочетох го някъде в Лондон преди години и тъй като от тогава до сега смених доста къщи не само в България, то от опит и със сигурност мога да твърдя, че това важи с пълна сила! Домът наистина е най-най-важното място в света! Постарайте се и нека енергията там бъде ок!

Автор Милена Данкова/КРЕЯ

Don`t copy text!