В тази статия искам да ви запозная с „Предизвикателството за повече щастие – 3-7-21”, което аз лично редовно използвам, за да живея по-щастливо. Истината е, че всеки от нас разполага с безграничен потенциал. В това съм убеден до мозъка на костите си и не се уморявам да го повтарям. В същото време съм здраво стъпил на земята и добре виждам как стоят нещата. С едно изречение, твърде много хора не използват пълноценно потенциала си. Налагат си сами ограничения, поставят си сами изкуствени тавани, крият се зад оправдания и извинения. Поради тази причина не живеят живота на своите мечти и не се наслаждават на повече щастие всеки ден.

Докато не поемем пълна лична отговорност за всичко, което ни се случва и за всичко, което не ни се случва, е малко вероятно да живеем живот, който ни радва и ни носи щастие.  Определено имаме нужда от вдъхновение, за да отприщим личния си потенциал.Пасивността има много лица. Най-грозното от тях е извинението, което представяме сами на себе си и в което сами се убеждаваме, че е вярно.

Предизвикателството за повече щастие – 3-7-21:

Целта е поемане на пълна лична отговорност и повече конкретни действия, за изграждане на живот, който ни прави по-щастливи. Задачата е по-малко пасивност и повече активност всеки ден. Затова бих ви препоръчал всеки ден да правите 3 неща по ваш избор (вие сте най-големият експерт относно личното ви щастие), които правят денят ви стойностен и незабравим.

Три(3) неща, които му придават очарование, пъстрота и смисъл.Планирайте ги от предишната вечер и на следващия ден действайте. За мен това е възможно най-добрата комбинация: Дейности, които ни носят лично щастие и дейности, които ни носят споделено щастие. Първото усилва второто и второто усилва първото.

На следващият ден направете три(3) различни неща. Не позволявайте да попадате в капана на рутината. Използвайте силата на разнообразието.

Ако идеята на „Предизвикателството за повече щастие – 3 – 7 – 21” ви допада, пробвайте го в рамките на 7 дни. Така за седмица ще направите съзнателно 21 неща, които ви носят повече щастие – на вас и на другите около вас.

Да обобщим:

  1. Планирайте 3 дейности, които ще направят денят ви стойностен и незабравим за всичките дни от седмицата. Всеки ден различни. В края на вечерта планирайте следващия ден и си припомнете какво сте направили днес, за да бъдете по-щастливи.
  2. В продължение на 7 дни правете това, което сте планирали и повтаряйте точка първа.
  3. В края на седмицата отделете време и си припомнете всичките 21 дейности, които сте направили.

Това е същността на „Предизвикателството за повече щастие – 3 – 7 – 21”!

Бих искал още веднъж да повторя, че вие сте най-големият експерт относно личното ви щастие. Вие знаете най-добре какво, къде и кога ви прави по-щастливи. Вие знаете по-добре от всеки друг.

3 дейности в рамките на 7 дни, за да имате 21 незабравими спомена, които да запазите в сърцето си.

В „Предизвикателството за повече щастие – 3 – 7 – 21” има повече от една скрити ползи. Основната е, че съзнателно започвате да култивирате навика да се грижите за градината на личното ви щастие всеки ден.

Автор Цветан Иванов/shtastieto.com

Може да ви е интересно също и  Как да съхраним щастливите моменти?

Don`t copy text!