Като толкова много неща в природата – растенията, сезоните, луната – Богинята се движи по кръговете между тъмнина и светлина, между смърт и възкресение, и се доверява на тъмнината също толкова, колкото и на светлината. Тя живее в настоящето и преценява на момента. Правилното днес може да не е правилно утре. Тя живее от духа, не според закона. Затова изисква постоянна осъзнатост и спонтанност. Обича потенциала в нещата: възможностите в покълналото цвете, растящото дете, нарастващите мадежди и мечти. Тя вярва в живота, вярва в промяната, в любовта и нищо не задържа неподвижно. Обича и освобождава. Обича с цялото си същество така, че уязвимостта ѝ се превръща в най-голямата ѝ сила.

Ако овладеете упражнението „Позата на богинята“ ще увеличите женската енергия(включително сексуална) и вътрешната си увереност. Максимално разтворените крака чрез силата на гравитацията ви отварят към примане – най-женското качество. Редовното практикуване е много полезно за целия организъм. В същото време се развиват не само мускулите на краката, таза, но и силата на волята. Вестибуларният апарат също се тренира, малките мускули на свода на стъпалото се укрепват, ако в процеса на изпълнение на това упражнение се научите да откъсвате петите си от пода. Тази версия на „позата на богинята“ е отлична превенция и на плоски стъпала.

Ползите от упражнението:

– повишава самочувствието;

– позволява да държите емоциите под контрол;

– учи на концентрация и търпение;

– повишава издръжливостта;

– укрепва таза и го отваря;

– отваря гърдите укрепва седалището и бедрата;

– стимулира репродуктивната система;

– позволява да поддържате органите на коремната кухина и малкия таз в добра форма.

Внимавайте обаче, ако сте имали травми на стъпалата, коленете, глезените и тазобедрените стави – тогава това упражнение е противопоказно.

Техника на изпълнение:

Разтворете краката си на ширината на раменете си. След това, докато издишвате приклекнете, така че бедрата ви да са успоредни на пода или доколкото можете. Дръжте гърба си изправен, не го извивайте. Коленете и стъпалата трябва да сочат в една и съща посока. Дръжте брадичката си успоредна на пода. Останете в това положение за 5 вдишвания (приблизително 20-30 секунди). След което изправете коленете си и приберете краката си.

„Позата на Богинята” може да се направи и легнали по гръб. Легнете по гръб с долната част на гърба плътно притисната към пода, огънете коленете си и съединете краката си. Ръцете трябва да са протегнати встрани. След това трябва да отпуснете краката си и да се опитате да ги спуснете на пода. Уверете се, че нямата дискомфорт  в долната част на гърба. Ако все още ви е трудно да притиснете долната част на гърба към пода, за да спуснете коленете си, поставете ролка или възглавничка на гърба си.

За да постигнете максимален ефект можете в тази поза да опитате и упражнетието „пеперуда“ – т.е. правите къси махове с коленете примерно 50 на брой. Това подкрепя меките връзки и мускулатурата от таза до стъпалата и има чудесен ефект. Когато приключите нежно подкрепете коленете за да приберете краката.

Източник: econet.ru

Може да ви е интересно да прочетете и  Здравето на жените – в директна връзка с НЕприемането

* Статиите в този сайт са само за информационни и образователни цели и не заместват професионални медицински съвети, диагностика или лечение. Винаги се консултирайте с вашия лекар за всякакви въпроси, които може да имате относно медицинското ви състояние.

 

Don`t copy text!