„Има милиони акорди. Има милиони числа. Но хората все забравят за нулата. Без нея обаче числата са просто аритметика. Без празния акорд музиката е само шум.“

Из „Музика на душата“ Тери Пратчет

Нулата крие свещената тайна за духовния корен на материалната природа. Представлявайки по своята същност анти-число, нулата въпреки това е първа в числовата серия. Този ред показва скрития потенциал на създаване на всички последващи обекти и явления.
Според нумеролозите нулата отразява универсалните енергии, хармонията, изначалната природа, пълнотата, вечният закон, истината, а в негативен аспект свързват нулата с понятията пустота, хаос, лъжи, несъществуване, мистерия и смърт.
Появата на 0 в датата винаги показва наличието на вътрешни възможности и сили. Но за да се разгърне съществуващия потенциал, е необходимо да се положат усилия и да се направи информиран избор между Светлината и Тъмнината. Енергията на безкрайната бездна, дебнеща от нулата, може да създаде или унищожи в зависимост от посоката на човешките желания.

НУЛАТА е следсловието на деветката и прага на единицата. В 0 се крие потенциалната енергия на всички числа. Най-дълбоката същност на НУЛАТА може да се оприличи на „Света секунда преди експлозията му“.
Когато НУЛАТА стои след някое число, тя повишава разрядността му, превръща едноцифрените числа в двуцифрени, двуцифрените в трицифрени и т.н. и следователно е като стълба на еволюцията. В нумерологията комбинацията от нула с друго число винаги променя отчасти характера на числото. Счита се, че хората, които имат нула в датата на раждане, трябва да се борят повече в живота, отколкото тези, които нямат нула. По-точно би било, да се каже, че за отделната личност НУЛАТА може да бъде и проклятие, и благословия. Когато се появи сред числата на човек, означава ВСИЧКО или НИЩО.
Всяко число в нашата нумерологична карта ни фокусира върху определени усилия. А НУЛАТА ни предоставя приоритетната възможност самостоятелно да решаваме в коя посока трябва да се развиваме – с нея в датата си на раждане ВИНАГИ ИМАМЕ ПРАВОТО НА ИЗБОР. Човек не трябва да е небрежен към „Нулевото предизвикателство“ в рождената си дата, за да не пропусне благоприятното време за постижения. Периода между 2000г. и 2010г. има най-голямо струпване на нули. От там насетне по 2 нули ще има на кръгла година – 2020, 2030 и т.н.

…………………………………………………….

Още един ракурс към Нулата:

«Един професор поискал да предаде на студентите си запомнящ се за цял живот урок. Изписал на дъската голяма цифра 1 и обръщайки се към студентите, обяснил:
– Това е вашата човечност. Най-необходимото качество в живота.
След това след цифрата 1, изписал 0 и казал:
– А това са вашите постижения, които заедно с човечността, ви се «увеличават“ 10 пъти.
Още една 0 – опитът, с който стойността на човека станала вече 100.
И така, добавял 0 след 0: любознателност, любов, упоритост…
– Всяка добавена 0 облагородява 10 пъти човека. – казал професорът.
А след това той изтрил цифрата 1, стояща в началото на редицата от цифри. На дъската останали нищо незначещи нули.
Професорът казал:
– Ако нямате човечност, всичко останало не струва нищо.»

………………………………………………..

Както може би се досещате 0 е първознанието, то както и подсказва самата 0 е raw(недообработена), pure(чиста), untouched & undirty(недокосната и неомърсена). Ако всичко си остане така, няма да има практическа полза от това знание, защото липсва интерпретатора – машината, която ще генерира нещо от това 0 знание. Логическото 1 е точно това – следващия ход (действие = 1, покой = 0, както е възприето в света на машините (т.е. нашия свят)). 1 е въвлечено във цикъла (играта), когато има налична 0, правейки множество loop-ове(лупинги). Нищо повече. Така се генерира и самото Творение. Всеки път различнa версия. Това вероятно е и първопричината „Великата Пустота“ да е наричана точно така, това се дължи на простата причина, че тя си е чиста 0. Всички противоположности са по-слаби от нулата. Те са произлезли от нея и винаги ще се стремят към абсолюта. Нулата е абсолютна изначално. Винаги и никога – това, всъщност не е ли нула?

……………………………………

„Малката нула“ от Джани Родари

Имаше една Нула
кръгла като О,
тя не беше сторила
никому зло,
но тъй като нямаше стойност, горката,
щом я съглеждаха, пищяха числата:

— Извинявайте! Бързам! Ще закъснея! —
да не би да ги видят със нея.

Но ето, тя срещна числото Едно,
което не беше с много стойност и то
и също се чувстваше жалко,
понеже бе много малко.
И каза му Нулата: — Я, със мене ела! —
И купиха двамата една стара кола
и смело поеха — пам-пам-пам — по шосето.
И ето:
Четворката, Двойката, Тройката
веднага изменят си стойката,
Пет усмихнат ги гони,
Шест им прави поклони.
Какво бе се там случило?
Десет бе се получило.
(Нали колата бе малка,
само с една седалка,
от Единица
наред със Нула
Десетица
се бе надула).
И стана тъй, че оттогава
за Нулата потръгна слава,
всички цифри я канеха,
подир нея се кланяха
и я хвалеха гласно
и я слагаха вдясно
(защото тайно
беше ги страх,
да не мръдне случайно
на ляво от тях!)
и изобщо извадиха те заключение
че и малките нули имат свое значение.

Може да прочетете и Числото 10 като символ

Don`t copy text!