От край време Питагор с неговата нумерология доказва, че числата са в нас и ние сме в тях, а П. Дънов добавя, че „ние сме живи числа“. Именно числата доказват, че няма само лоши и само добри хора, както няма само лоши и само добри числа – всичко е въпрос на баланс и равновесие. Процесът, който се извършва сега, се свеждо до това, че все повече отслабва влиянието на отминаващия материален и дуалистичен век на Рибите, а все по-силно се чувства влиянието на духовния век на Водолея. И докато в ерата на Рибите противоборството между дух и материя беше основното, което по-често наклоняваше везните в полза на материалното, то в този преходен период към по-висшо съзнание това противоборство отслабва и все по-често везните ще се наклоняват в посока към духовното. Но голямата ПРОМЯНА не се извършва извън, а ВЪТРЕ в човека, не външните сили, а вътрешното му осъзнаване променя съотношението в неговото мислене, неговата същност като духовно, а не физическо същество – човек все повече ще осъзнава себе си не като тяло с душа, а като душа с тяло. Това е същественото и в зависимост как се извършват тези индивидуални процеси на трансформация, всеки по различен начин чувства СЕБЕ СИ и СВЕТА около себе си. Изборът, вътрешният контрол, личната нагласа, разбиране и приемане на тази негова промяна са индивидуални и се извършват преди всичко в собствената му вселена, а едва тогава оказват влияние на отношението и възприятията му на външната вселена.

С две думи – не търсете нищо извън себе си, всичко е във вас самите. Насочете вниманието, усилията и погледа си към себе си, а не извън себе си; не търсете оправдания за собствените си негативни изблици или лош контрол на негативното вътре във вас с външни причини извън вас самите. Светът е концентриран във всеки поотделно, всеки един човек е отделен Космос – и материален и духовен – опознавайте го, управлявайте го, откривайте го, развивайте го и го усъвършенствайте. Само така ще попречите на всякакви външни сили и енергии да ви контролират и манипулират с цел лични изгоди и ползи.

Избягвайте хора, които се опитват да ви говорят с високопарни термини, колкото се може по-сложно и неразбираемо и в присъствието на които се чувствате „непросветлени“ или дори „по-глупави“. Просветлението не зависи от думите, които са само едно материално проявление на мисълта; то е вътрешно състояние на Духа и дали сте в състояние да го обясните сложно и неразбираемо или просто и ясно, това не е доказателство, че го има или го няма. Както казва един от признатите мъдреци Ошо: „Само ако човек е обикновен, любещ, отворен, съпричастен и разбиращ, той е в състояние да сътвори Рая около себе си“. Бъдете себе си, а не някой друг; следвайте себе си, а не някой друг – дори този път да не е утъпкан, прокарайте го, за да стигнете до Светлината и Любовта, които са ви дадени от Бог, а него носите в Душата си. Ето, това никой не може да ви отнеме – нито със сложни и неразбираеми, нито с прости думи, защото си е само ваше.

Защото просветлението е светлината, която се излъчва от твоя Космос – колкото по-ярка е тази светлина, толкова повече ще те следват, ще ти вярват, ще те обичат; толкова повече ще е положителната енергия, която като магнит ще привличаш към себе си, а толкова по-силно ще отблъскваш отрицателната, която няма да може да вирее в твоята ярка светлина и любов.

Автор Съни Ламброзо

Don`t copy text!