Какво означава Осъзнат Човек? Това е човек, който има ПОВЕЧЕ ОТ 50% връзка с душата. Като пример: при средностатистическия земен жител, който изобщо никога не се е замислял за висши неща и дори не се кани, ходи на работа, яде-пие, радва се на секса и на отпуските, трупа пари за всевъзможни блага, огорчава се, когато се проваля ходенето на море и смята мъжа/жената за своя лична собственост като хладилника или микровълновата фурна – при такъв човек връзката с душата се колебае при разните случаи от живота му от 10 до 20%.

Връзка, разбира се, има, просто няма как да не съществува. И съвсем не е безчувствен: освен от бирата и секса, такъв човек получава удоволствие от красотата на планетата, понякога изпитва напълно искрено състрадание към близките и други такива чувства, усещания, които произлизат от душата, а не от разума.

Също така, има хора, които на практика са биороботи, които напълно спокойно могат да убият човека или животно, да изнасилят, да причинят невероятна болка, при това без никакви угризения – при такива хора връзката с душата е само като факт на присъствие, на 1-2%.

Осъзнатия Човек – човек, при който има достатъчно силна връзка с душата. Максимума, който може да се постигне при тези условия в този момент – е 80-90%. Това е нивото на Просветления. Когато са отработени всички кармични грешки и са усвоени всички уроци. При постигането на такова ниво се смята, че душата е изпълнила всичките си задачи и може да отиде във фините светове.

Осъзнатите хора, при които връзката с душата е достигнала 50%, вече им е доста трудно да са в този свят. Когато човек започне да се усеща душата, гледа на обкръжаващия свят със съвсем друг поглед. Вижда го диаметрално противоположно в сравнение с човек, който е още в системата. Всяка ситуация, която се случва с него или с другите, не само я вижда по своему, но я чувства по друг начин.

От една страна, такъв човек се отнася спокойно със ставащото, разбирайки вече, че всичко е театър, където всеки актьор си има своята роля, без да разбират, че в действителност играят.

А от друга — в определен момент възниква остро желание, практическа потребност, да помогне по някакъв начин, усеща напълно необичайно за нашия свят чувство на огромна любов и състрадание към всичко.

И, в същото време, идва разбирането, че не само не те чуват и дори не опитват да го направят, но и разума на повечето хора поддържа здрава отбрана, свои рамки, блокировки, че всяка твоя дума се възприема като на чужд език, който е напълно неразбираем. Човек, слушайки те, веднага издига между вас каменна стена и се опитва да избяга. А душата му се стреми към теб, крещи на човека, слушай, не бързай, не си отивай. Напразно.

След определен период на пребиваване в осъзнато състояние, се появява желанието да се махнеш от тук. Но не бива, докато не завършиш своя Път. Просто няма смисъл. Всички сме свързани във верига. Само един човек променя живота на хиляди. И, ако изведнъж си иде, предсрочно, душата страда още повече, че е можела да направи нещо, поне да опита, но не го е направила, не се справила.
Системата се разрушава. Разрушава се много бавно, нали не са я създавали глупаци, за да позволят да падне за един ден.
Да излезете, да напуснете системата е много трудно, разума държи здрава отбрана – затова е и създаден, но напълно е възможно. Как да се направи, няма да давам рецепта. Мисля, че има предостатъчно информация по другите ресурси по този повод.

Превод: Йосиф Йоргов

Don`t copy text!