За много жени коремът е затворена зона – крием го, „гълтаме“ го, не позволяваме на партньора да го докосва защото съвременната култура внушава на жените, че коремът трябва да е като на мъжете – плосък, с плочки, стегнат за да бъде красив.

Често зоната под пъпа е блокирана, там са натрупани много неща, и когато работим с енергията в тази област, чрез страха, обидата и преживяването на емоциите, ние достигаме до пълно отпускане и дълбоко спокойствие.

 

 

За да постигнете състояние на отпуснатост ще ви помогнат ориенталските танци (бели денс). Това е прекрасно занимание за жени, което им помага да почувстват себе си по-привлекателни, женствени, чаровни. Тези танци помагат на жената да се освободи от блокажите и нагнетените в корема отрицателни преживявания. Още по темата: Ориенталският танц като израз на женственост

 

Ние знам малко за тази важна част от женското тяло и често увреждаме здравето си, заради рекламите и стереотипите.

Нека да се разберем за важността на тази зона!

 

На много езици думата „корем“ означава Живот(включително и на руски) и всъщност всички ние сме започнали живота си именно от корема на мама.

За жените коремът не е просто част от тялото – това е място на силата, източник на блага и енергия, място където се създава живота  – само си представете!

Именно в долната част на корема, под пъпа, там където е матката и репродуктивните органи жената събира своята енергия, основната й сила е именно там.

 

Енергийно жената е устроена като съд – тя събира енергия от Земята и я събира в долната част на корема. Събирайки се там, тази енергия се разпределя по цялото тяло на жената и я прави невероятно женствена и привлекателна.

 

 

Когато енергията в долната част на корема е достатъчно и протича ПРАВИЛНО жената е:

– Мека, женствена, гъвкава

– Сексуална, привлекателна

– Леко зачева и износва бебе

– Лесно ражда(без травми и последващи разтягания)

– Уверена е в силите си и е спокойна

– Пълна е с живот, у нея непосредствено тече енергията на живота, дар от майката Земя

– Получава наслаждение от сексуалната близост с партньора и общуването с другите хора

– Чувства връзката с природата и стихиите, зарежда се от тях

 

 

Но тези жени са единици. В поне 80% от жените има в една или друга степен някакви блокажи в областта на таза и интимните части. В детството са ни учили да си прибираме корема, да го държим стегнат. Но ето какво произхожда от това:

– Енергията се блокира и не може да тече към по-горните центрове

– Неспособни сме да се отпуснем дълбоко

– Стегнато, повърностно дишане, не можем да дишаме с цялото си тяло

– Женски болести

– ПМС, тежък цикъл

– Натрупваме страхове и тревоги

– Не умеем да получаваме удоволствие

– Не приемаме женската си природа

– Стегнатост, скованост, не сме гъвкави

– Развиваме мъжки качества

– Напрегнато коремче означава напрегнат живот.

 

 

Блокажите в долната част на корема произтичат от няколко причини:

Главната от тях е отношенията ни с майката. Отначало сме били свързани с мама именно чрез корема, чрез пъпната връв. От мама сме получили всички емоции, цялата информация за света. Ако тя е изпитвала страх по време на бременността, не е била готова да има бебе – у детето е вероятно да се появи неприемане на себе си, неспособност да се радва и наслаждава, защото най-важният човек в живота му не му е позволил това.

 

 

Именно от майката идват много страхове, комплекси и блокажи, и много жени още от раждането си са силно стегнати. Но от мама също може да получим и най-голямо наслаждение и пълно приемане на себе си. Тя е източник на живота и нейният корем е източник на всички блага. Ако по време на бременността тя е била радостна и щастлива, очаквала е с радост бебето, и го е защитавала – то тогава бебето се ражда с увереност в себе си, с приемане на себе си и още от началото е спокойно и отпуснато.

Затова работата над себе си трябва да започне именно с майката. Приемете нея, приемете своето коремче(своя живот и своята ЖЕНСКА природа) – заобичайте се!

 

На второ място твърде често блокажите в корема се формират от травматичен сексуален опит. Жената се „втвърдява“ и не желае повече да допуска до себе си мъж. Често се случва в брака тя просто да търпи и да очаква кога ще настъпи края на сексуалната близост. Мекият корем е много сексуален за мъжете защото жената е символ на мекота, нежност, податливост. Силният мъж харесва меки жени, не само по характер, но и по външност. Защото външното отразява вътрешното.

 

КАК ЕНЕРГИЯТА ТЕЧЕ ПРАВИЛНО?
Когато коремът на жената е отпуснат енергията тече свободно отдолу-нагоре. Тя снабдява цялото тяло и храни всички енергийни центрове. Именно заради това в много традиции жените са носили свободни дрехи: в Русия – сукмани, в Индия – сари, в Азия – широки поли-панталони и туники. Българката не е изоставала от тази традиция – риза, пола, сукмани и престилки. По този начин енергията не просто постъпва лесно в тялото, но и се усилва за сметка на формата на своеобразния купол, който се образува около слабините и бедрата на жената. Още по темата „Целителната сила на дългата пола”.

 

Какво не трябва да правим с корема:

– Не е добре да се пробива пъпа. Това блокира енергията на долните енергийни центрове и оставя горните незахранени
– Не е хубаво да носим дрехи, които откриват зоната на корема. В тази област има много сексуална енергия и ако жената я демонстрира на всички, тя бързо ще се изтощи
– Не е полезно да носим стегнати облекла защото те формират напрежение в тялото и енергията ни започва да се движи по мъжки начин, формират се мъжки качества на характера

Източник с допълнения: vk.com/beliy_tiger
превод: Боряна Кръстева

Може да ви е интересно:  Взаимовръзката между щитовидната жлеза(5-та чакра) и матката на жената(втора чакра) 

Don`t copy text!