Обикновено гениалните неща са прости. Такава е чудодейната вибрационна гимнастика, създадена от академик Александър Микулин, която е в състояние да освободи мускулите на краката от излишната млечна киселина, да подобри венозната циркулация.

Всъщност това е заряд на бодрост, свежест, активност за целия предстоящ ден. Това просто упражнение може да се изпълнява дори от хора, на които е забранено тичане и бързо ходене.
То засяга не само големите вени на краката, но и капилярите, където основно се образуват запушвания.

В изправено положение откъснете петите си от пода с 2-3, максимум 5 см. и ги спуснете рязко на пода, при което се чува звук. По този начин вие задвижвате кръвта през вените, без да я оставяте да застоява. Ще усетите нещо като сътресение. В този случай ще се случва същото, както при бягане и ходене: благодарение на клапаните във вените кръвта ще получи допълнителен тласък за движение нагоре. Още един съвет: когато правите виброгимнастика, стиснете челюстите си по-силно за да предпазите зъбите.

След тридесет упражнения(сътресения), трябва да направите почивка от 10-тина секунди. Сътресенията, които се получават всъщност, са същите каквито природата е предвидила при бягане. Вибрационната гимнастика не представлява опасност за гръбначния стълб и неговите дискове.

Александър Александрович Микулин е известен авиационен дизайнер. След пенсионирането си този активен човек започва да изучава въпросите за запазване на здравето и да търси практически решения, които допринасят за активното дълголетие – както е озаглавена и книгата му. И поради тази причина той доживява 90 години. Едно от откритията на академик Микулин е вибрационната гимнастика.

Виброгимнастиката е полезна за хора със заседнала работа. Тежестта в главата, произтичаща от прилив на кръв в резултат на продължителна и интензивна умствена работа, изчезва след виброгимнастика. Това е така, защото инерционните сили енергично движат венозната кръв от главата към сърцето. Дори хората, които са обучени, физически силни, ангажирани с интензивна умствена работа, след няколко часа работа започват да усещат тежест в главите си. Мозъкът се уморява и ето тогава идва вибрагимнастиката.

Източник:econet.ru

* Статиите в този сайт са само за информационни и образователни цели и не заместват професионални медицински съвети, диагностика или лечение. Винаги се консултирайте с вашия лекар за всякакви въпроси, които може да имате относно медицинското ви състояние.

Може да ви заинтересува   5-минутно японско упражнение при болки в кръста

или   Лечение с числови поредици по Гр.Грабовой

 

Don`t copy text!