Гласните букви са душата на всеки език и оттам те представят характерните ви черти, като например творчески способности, воля, чувствителност и решителност. Душевните вибрации на всеки индивид са от най-голямо значение, а тях търсим да определим посредством първата гласна в името, първия духовен контакт на даден човек с живота.
Когато са дълги или позитивни, качествата им се изявяват в пълната си сила; когато са къси, силата им е по-слабо изразена; а ако имаме дифтонг(съчетание на два гласни звука/двугласна), силата на двете гласни се изявява в унисон.

А – Притежавате качества като честност, ентусиазираност, скрит или изявен идеализъм. Изпълнени сте с вяра в идеите си и сте готови да ги защитите и да направите всичко необходимо, за да ги осъществите. Ако нещо не е направено досега, това означава, че никой не се е сетил, а не че то е невъзможно. Работите най-добре, когато имате лидерска позиция или възможност да изразявате своите идеи. Вечно устремени, вечно търсещи, вие следвате неотстъпно Златното правило.

Й – Носителят на тази гласна е силен, независим, енергичен, упорит, практичен и трудолюбив. Притежава новаторски и изобретателски способности.

Е – Вечно активни, ако не физически, то умствено, те проявяват светкавичен интерес и разбиране на фактите едва ли не по всеки въпрос. Привлекателни са и се радват на популярност сред представителите на другия пол. Обширният им опит, съчетан с присъщата им мъдрост и възприемчивост, им дава отлична способност да преценяват хората. Обикновено успяват да видят и двете страни на човека, винаги приемайки и доброто, и лошото. Това ги прави отлични партньори и приятели.

О – Олицетворение на отговорността, този човек притежава огромна сила и е способен на съчувствие, разбиране и търпимост. На него винаги може да се разчита, че ще изложи проблемите такива, каквито са, и ще предложи решение за преодоляването им. Заобиколена от красота, тази личност излъчва тиха ведрост, която е неустоима. Истински приятел, любещ партньор, мъдър посредник, това е човек, когото си струва да познаваме. Изключително щедър е и обича да радва другите, където и да отиде. Отличава се с такт и дипломатичност, а също и с чар и интелигентност.

И – Тази буква дава на своя носител способността да проявява цялата гама от емоции и преживявания. Той иска едва ли не всичко, което животът може да предложи, и не вижда причина да не го получи още сега. Никога не се задоволява с обикновеното, а се цели нависоко. Пътуванията, славата, богатството и изкуствата са неговите амбиции. Спонтанно дава израз на емоциите си. Раздава с лекота и от него винаги може да се очаква, че ще предложи утеха или финансова подкрепа за каквото и да е. Изпитва отчаяна потребност от любов и се раздава изцяло.

Ъ – Вие сте добър изпълнител, но лош стратег. Действате импулсивно без да обмисляте действията си. Артистични, чувствителни, непрактични и ревниви.

У – Под тихата външност на тези хора се крие вглъбена и възприемчива душа. Те премислят всичко и никога не взимат прибързани решения. Веднъж направят ли своя избор, няма връщане назад, тъй като този избор е резултат от сериозно размишление. Умеят да преценяват хората и взискателно подбират кого да приемат в своя тесен кръг от доверени приятели.

Ю – На този човек трябва да се дава свобода да прави каквото реши: не се опитвайте да оспорвате интуитивните му преценки, защото той е благословен с изключителни способности, които трябва да се използват най-пълноценно. Там, където останалите виждат тъмнина, този човек е способен да посочи пътя и да води в правилната посока. Има нужда от обич и предпочита да работи съвместно с други хора, особено от противоположния пол.

Я – Блясъкът и веселото настроение са двете неща, които описват най-добре носителите на тази гласна. С лекота привличат други хора около себе си и имат куп приятели. Много добре работят с хора и клиенти и винаги откликват положително на излъчването им. Любители на красотата във всичките и форми, те могат да накарат и най-скучното нещо да изглежда интересно и се стремят да виждат само светлата страна на нещата.

по материали от интернет

Нумерологията може да ви подкрепи чрез изследването  „Анализ на име“ ТУК.

Още за имената на българите ТУК

……………………………….

Фонетична система на българския език

А. Брой на буквите в българския език – 30
Б. Брой на звуковете в българския език – 45
В. Причини за несъответствието между звукове и букви:
а) за меките съгласни няма специални букви;
б) за шест гласни се употребяват осем букви: А, Ъ, О, У, Е, И, Я, Ю

Източник: https://referatite.org/fonetika-na-glasnite-zvuci-v-bylgarskiqt-ezik/78877/ref

 

Don`t copy text!