Подобно на нашите далечни предци, които са имали силно развито „шесто чувство“ и което ние, техните наследници, наричаме „свръхестествено“, колективното човешко подсъзнание е закодирано така, че не само да помни това състояние, но и при определени обстоятелства всеки индивид сам да може да пробуди „шестото си чувство“. А тези обстоятелства за уважаемите дами, колкото и парадоксално да звучи, се оказва, че е възрастта, която с напредването ни осигурява по-силна връзка между психическите ни възможности и способността ни да установим контакт с „шестото си чувство“ и да го събудим. Това също има своето логическо обяснение. До пубертета епифизната жлеза, която е „домакинът“ на „третото око“, е отворена и действа. Когато момичето се превърне в жена, около жлезата се оформя щит от калций, като основната причина за това се обяснява най-вероятно с необходимостта всички високо вибриращи енергии да се насочат към зачатието, бременността и раждането, т.е. към репродуктивните способности на жената.

Този калциев щит остава до менопаузата, когато изчезва и тогава „третото око“ е свободно да действа. И всички емоционални, психически и физически проблеми преди настъпването на менопаузата, придружени със спирането на менструацията не са нищо друго, освен настройката ни към събуждането на този силно чувствителен орган. Дори горещите вълни се оказва, че са олицетворение на живата енергия кундалини, при това ни казват да използваме цялата тази топлина и да я изпратим към „третото си око“. Оказва се, че дори древните египтяни са знаели тайната сила на менопаузата – факт, който ние днес не само не знаем, но и сме загубили способността да използваме в наша полза. Даже нещо повече – никой не ни казва, че огромната репродуктивна енергия на жената не може да изчезне, а само да се трансформира в друг вид енергия, да ни издигне на ново духовно равнище. Вместо това, се чудим с какви хормони и лекарства изкуствено да забавим и попречим на този процес.

Всичко това ви го разказах, за да погледнете на себе си и от друга страна, да се опитате да разберете защо и кога се изострят сетивата ви и интуицията ви, да насочвате по-често излишната си енергия, която се чудите как и къде да използвате, към „третото око“, за да го събудите и то да работи за вас, като ви открие нови духовни пътища или просто ви помогне да откриете себе си, ако все още се лутате.

Sunny Lambroso

Още по темата за Епифизата: ТУК

Don`t copy text!