ЦИФРИТЕ в Астрологията не са нещо абстрактно. В тях е кодирана определена енергийна информация, влияеща по определен начин на различните хора, в пряка зависимост от влиянието на ПЛАНЕТИТЕ. Всеки зодиакален знак си има ЧИСЛО (ден, цвят, камък, храна… носещи му щастие или проблеми, усложнения на органите и самочувствието). А ЧИСЛАТА са навсякъде около нас – идентификационни номера на адреси, коли, дати… Ако успеем максимално да ги контролираме, може да работят в наша полза!

1 – СЛЪНЦЕТО ☉
влияе на родените под знак Лъв. Числото „1“ е символ на положителният старт, на активността и успехите в бизнеса. За Лъв 1 е направо „магнит за успеха“. А числото, от което трябва да се пазят, е 2. То винаги ще ги дърпа назад и ще пречи на развитието им.
НЕДЕЛЯ като ден на СЛЪНЦЕТО (1-цата) е свързан със себеизразяване, творчество и активност. Това е ден за щедрост и благородство, макар че може да се обостри желанието да се командва и заповядва. Не скъпете похвалите към членовете на семейството. В този ден е противопоказна грубата физическа работа, защото са уязвими кръстът и сърцето. За този ден са препоръчителни бобови култури, пилешко месо, плодове, особено с оранжеви цветове. Главното за този ден е да се създаде усещане за празник. Цветовете, които хармонизират на този ден са жълт, златен, оранжев, а скъпоценните камъни – рубин, яспис, брилянт, хризолит.

2 – ЛУНА ☾
Двойката носи в себе си енергия на сигурност и любов, които са така нужни и никога не стигат на РАК. Всичко, което има Двойки в себе си, му носи късмет и спокойствие – 22, 222, 2222… Той трябва да се пази от числата 1, 10, 100, 1000…! За целта може да комбинира 2 със 7, което потиска влиянието на 1 → 27, 272,7272.
ПОНЕДЕЛНИК е денят на ЛУНАТА (2-ката), който е най-подходящ за домакинска и рутинна работа. През този ден се засилва впечатлителността, състрадателността, мекотата, въображението с други думи – повишава се чувствителността, но и обидчивостта. През този ден е трудно съсредоточаването. Не е препоръчително за този ден да се планират сериозни и отговорни задачи. В понеделник е много важно с какви продукти се храним, защото са възможни хранителни отравяния. Храните за този деня трябва да са кашести или млечни. Цветовете, които хармонират на енергията на този ден са светли, сребристо-лунни. Скъпоценните камъни са перли, лунен камък и опал.

3 – МАРС ♂
Тройката е щастливо число на ОВЕН и Скорпион. Те трябва да знаят, че във всяка една сфера, където има конкуренция или база за развитие, е добре да се обградят от Тройки – в номера на мобилния телефон, адреса, да правят важни крачки на дата 3-ти. Под формата на талисман или бижу, Тройката е кодирана в триъгълника.
ВТОРНИК се управлява от МАРС. Това е ден деен, активен, макар че засилва импулсивността и склонността към риск. Трудно ще се заседите на едно място, защото МАРС провокира незабавните действия и спортните занимания. Характерни са повишена възбудимост и агресивност, невнимание и прибързаност. Във ВТОРНИК се засилва склонността към спорове, повишава се травматизмът. Много хора се оплакват от главоболие. Най-добре е да се откажем от сладките и тестени храни, за предпочитане са пикантни и горещи храни. През този ден предпочитан е червеният цвят, а скъпоценните камъни са гранат, рубин, аметист, сардоник.

4 – МЕРКУРИЙ ☿
Тук вече е енергията на знанията, дълбоката мисъл, науката, търговията, обмена на информация. 4 е щастливото на Дева и БЛИЗНАК. А силата му е двойна, ако съответният човек работи като журналист, търговец, преводач, писател, издател и всякаква информационна дейност. Тези зодии трябва да използват винаги квадратът като орнамент. Интересното е, че на тях щастие им носи и „фаталното число“ 13.
СРЯДА е денят на МЕРКУРИЙ. Тази планета отговаря за мисленето, обучението, получаването и предаването на информация, разговорите и писането, с други думи тук става дума за комуникация от всякакъв вид. МЕРКУРИЙ осъществява връзките, подпомага общуването, любознателността, съобразителността, подвижността. През този ден добре се усвоява информация, макар че отрицателната страна е приказливост, повърхностност, нервна възбудимост, разпиляване. Има опасност да не доведем нищо до край. В СРЯДА трябва да се внимава за дишането и ръцете, свежият въздух е задължителен. Препоръчва се лека храна и то в първата половина на деня. Желателно е да се избягват сладките и мазни храни. Цветовете подходящи за този ден са шарени, пъстри, камъните са сердолик, хризолит, александрит, яспис, топаз, берил.

5 – ЮПИТЕР ♃
Както при числото 1, тук също имаме мощна положителна енергия, само че за СТРЕЛЕЦ. Особено, ако неговата работа е свързана с постоянна комуникация с хора. Не веднъж сме казвали, че СТРЕЛЕЦ са галеници на съдбата и пак имаме доказателство за това. Без значение от другите цифри, ако в едно число има 5, то това е късмет за тях. Например 12345. Идеалното за тях бижу е звезда с 5 лъча.
ЧЕТВЪРТЪК се управлява от ЮПИТЕР – планетата на щастието, любовта към живота, оптимизма, справедливостта, експанзията. Засилва се желанието да сме великодушни, справедливи, да разширяваме кръгозора си, да тръгнем на далечен път. Може да имаме желание да изглеждаме стабилно и респектиращо, но може да се засили горделивостта, да се дават неизпълними обещания. Този ден е подходящ за обучения, за обобщение на събрания материал, за разбиране на висшите принципи, за запознаване с духовна литература. Това е ден за контакт с началници и спонсори, за решаване на юридически въпроси. По отношение на храненето този ден е твърде свободен, но пък през него се натрупват допълнителни килограми. Вниманието трябва да е към черния дроб. Все пак не бива да се злоупотребява с кафе, безалкохолни напитки, животински мазнини и въглехидрати. Цветовете за този ден са виолетови и индиго, камъните – аметист, сапфир, гранат, тюркоаз.

6 – ВЕНЕРА ♀
Шестицата има специална хармония, която се усеща при ТЕЛЕЦ и Везни. Числото им носи късмет и удовлетворение, ако тези знаци се занимават с нещо, което обичат. Помага им много и в Любовта. Например идеална дата за сватба за тях е 06.06. Имат си и „приятелски“ числа, с които могат да комбинират 6 за още по-добро въздействие. Например за връзката и брака – комбинирайте с 4. За повече креативност и успехи в службата – комбинирайте с 9.
ПЕТЪК е денят на ВЕНЕРА – планетата на Любовта, хармонията, очарованието, дружелюбието и романтичните отношения. Следователно ПЕТЪК е добре да се посвети на срещи, на отношения, изградени на основата на Любов. През този ден се повишава възприемчивостта на всичко прекрасно, ден за изложби, концерти, купуване на красиви вещи. ПЕТЪК предразполага към сътрудничество и помирение, ако сте се скарали с някого. В този ден по-лесно се стига до компромисни решения, избягват се конфликтите, но има опасност да се прояви нерешителност, ако трябва да се направи избор. Храните през този ден е най-добре да са плодове, зеленчуци, ядки, ориз, кисело-млечни, сладки и брашнени. Не се препоръчват пържени меса, колбаси, гъби, остри подправки и солени храни, тъй като са уязвими бъбреците. Цветовете на този ден са нежно-розови, небесносини, бледо зелени; камъните са ахат, сапфир, планински кристал, изумруд, нефрит.

7 – САТУРН ♄
Седмѝцата като цяло е щастливо число, но в ежедневен аспект най-много късмет носи на Козирог. Самият САТУРН е планетата на пречките и с помощта на 7-цата, представителите на зодията с голяма лекота ще се справят с всички трудности. Има и нещо мистично – именно числото 7 им помага да „чуват“ съветите на своите ангели-хранители.
СЪБОТА се управлява от САТУРН. Той е планета строга и сериозна, изисква задържане и съхранение на постигнатото, скромност, честност и трудолюбие. През този ден е добре да се сложи ред не само у дома, но и в собствената душа и мисли. Навестете възрастни роднини. В събота са възможни настинки затова дръжте топли крайниците. Тежките физически натоварвания може да окажат неблагоприятно влияние на костната система, така че се въздържайте, но пък е добре за закалителни процедури и грижи за кожата. Не би трябвало да се преяжда, да се употребяват алкохол, колбаси и пикантни храни. В ежедневното меню е добре да се включат храни богати на калций и фосфор, а също сушени плодове, каши, зеле, гъби. Солено и сладко следва да се употребяват умерено. Цветът на този ден е черен, тъмно син, тъмно зелен, кафяв и всички нюанси на сивото; камъните – оникс, ахат, хризопраз, обсидиан.

8 – УРАН ♅
Осем е щастливото число на ВОДОЛЕЙ. То е двоен образ, помагащ им да черпят енергия от невидими за нас измерения. Осем е числото на различните, способните, оригиналните, на хората, едно ниво над останалите, но за съжаление те са и редовно неразбрани. Символ и на безкрайността, което помага на ВОДОЛЕЙ да е винаги енергичен и креативен. То може да бъде разгледано и като спирала, затова всякакви спираловидни елементи и бижута носят късмет на зодията.

9 – НЕПТУН ♆
Девет е символ на завършеността, на затварянето на кръга. На зрелостта! РИБИ трябва да избягва всякакви остри предмети и в никакъв случай да не носи остри бижута. Орнаментът им е кръгът. Девет в комбинация с 1 носи на РИБИ пари. Девет в комбинация с 2 засилва интуицията и им помага да вземат правилното решение в труден момент. Девет в комбинация с 6 им помага да привлекат Любовта към себе си.

По материали от интернет

Още за Символика на числата: ТУК

Може да ви е интересно също  Зодиите и любовта

Don`t copy text!