Числото девет е последното число – знак в редицата на първоначалните числа. То е магическо число и е обратното на шест. При шестте ние имахме семе, посадено в земята, а сега семето е извадило свето съдържание, обработило го е и е дало плод. Деветорката е втората степен на числото три. То е преповторената хармония на тройката и представя нейното пълно осъществяване. С числото девет са си служили древните маги. То представя числото на сбъдновението – плод на положеното усилие. С деветицата се приключва еволюцията, тъй като десет е вече число, което представя преповторение на единицата.

И другите числа – двузначни, тризначни н многозначни, имат своята символика, но в общи линии тя е преповторение към същностите на основните числа, които в едри линии изложихме по-горе.

Из “Слънце след буря”, Есета

Георги Томалевски

……………………………..

Още от качествата на 9-ката: Най-хуманното от числата. Девиз: Опрощение! Работа и готовност за саможертва без умисъл за възнаграждение. Изключително състрадателни, съзнателни и идеалисти. Ако седмицата е земния свят и пътя, който извървяваме в него чрез духовно осмисляне, то девет е матрицата ни в космоса – там откъдето идваме и накъдето отиваме – вселенската хармония. Девет се свързва и с планетата НЕПТУН – планета на тайнството, на отражението, на огледалото.

Като Път на живота/Лична вибрация: Вие сте доста властни и амбициозни. Знанията Ви са големи и трайни. Като ходеща енциклопедия сте. Не обичате да сте задължени някому. Човешката злоба Ви сварва неподготвени. Не сте от тези, които се плашат от трудностите. Надарени сте със смелост и амбиция, нищо че понякога буксувате на едно място. Притежавате много умения, но не винаги имате достатъчно хъс за да реализирате всичко наведнъж. Ако Ви раздразнят, ставате като рояк оси – нападате бързо и остро. Радостното е, че бързо Ви минава. Анализирате всичко в живота си и разбирате човешката душа.

Като Лична година 9-ка: края на личния цикъл сбогувайки се с това, което вече не служи, обгръщайки това, което започнахте преди 1 година, преди 9 години. Старото се изчиства, дори може да ви се стори силово и пресиращо. Време за решаване на отлаганите задачи, за затваряне на страници, за финализиране на проекти, на освобождаване от нещо, което е пречело – вярвания, модели, отношения и хора. Нужна е и работа с егото и емоциите.

Don`t copy text!