Из книгата на Владимир Садовой „ОПАСНИ СЪНИЩА ЗА СИЛАТА”

Човек получава енергия от околния свят по естествен начин, обаче човешкият свят е изпълнен с предметни ценности и те отвличат вниманието му от пътя на Силата. Освобождаването от описанието на света и робството на неговите привички води до възможност за промяна на структурата на околния свят със силата на своето намерение. Преобръщането на света е възможно с осъзнаването, че светът е част от съзнанието и той може да се променя с лекота в границите на личната си сила. Основната пречка са паразитите на съзнанието, които настройват съзнанието да интерпретира света като предметен. Ако човек престане да го вижда по този начин, той ще възприеме директно енергията, която е основата на света.

Шаблоните са привички и модели на поведение. Те имат свое съзнание и са част от съзнателно същество – паразит,наречен липс, който се разполага над темето на човека и поглъща голяма част от енергията, която шаблонът краде от човека.
Има и втори тип паразит, който обединява всички еднакви шаблони в различните хора и също събира енергия – егрегор. Шаблонът може да се премахне, ако човек с усилие на волята премахне някоя привичка или последователност от действия. Но чуждите съзнания се стремят да върнат шаблона. Основно чрез страх. Разрушаването на привичната последователност е мостът към лична сила. Преминавайки по този мост, обикновеният човек получава необходимото количество лична сила и осъзнаване, за да направи първа крачка по пътя на силата. Шаблоните са вътрешни органи на структура в човека, наречена човешка форма. Тя задава неговото поведение въз основа на миналия опит в подобна ситуация и определя вътрешния свят на човека.

Мислите определят външния свят чрез интепретация. Въпреки, че те са подвижни, физическата реалност остава статична. Това се обяснява с това, че описанието на света се поддържа от енергията на думите. Мислите изграждат света в съзнанието и след това се проектира навън. Обикновеният човек смята, че светът се проектира В съзнанието.

Човек, който гледа света отвътре-навън го възприема.
Човек, който гледа света отвън-навътре го интерпретира.

Всяка мисъл има свое съзнание и животът й се определя от силата на емоциите, които изпитва, когато му идва тази мисъл, от това колко често му идва и от личната сила на човека.
Човешката форма определя вътрешния свят на човека. Тя може да е силна или слаба в зависимост от количеството шаблони и силата на отделните шаблони. Разрушаването на шаблоните води до освобождаване от човешката форма, лична сила и възможността да виждаш наличието или отсъствието на шаблони в другите хора. Щом си забелязал свой шаблон, значи личната ти сила е по-голяма от неговата.

Точката на светлината се намира в позицията на шаблона и ако човек възнамери да се освободи от него, шаблонът изчезва. Той може и да се върне и за да се разруши, трябва да се направи преглед на шаблонната ситуация. Шаблоните изкривяват ценностната система в човека. Това, че човек трябва да бъде образован, да ходи на работа, да има семейство и да яде определена храна е намерение на егрегорите, а не на човека. Ако човек иска да разруши някой от тези шаблони ще му трябва много голяма лична сила. Успее ли да го разруши, ще му трябва не по-малка за да зададе команда на намерението да оцелее в обществото без да принадлежи към него. Трябва да победи намерението на социалните егрегори, които смятат, че човек ще умре без работа. Ако човек разруши всичките си шаблони и има намерение да получи пари, то ще ги има преизобилно. Но от друга страна, загуби ли човек шаблоните, изчезва и желанието му за пари и материални ценности.

Когато човек започне да работи за освобождаване от шаблоните, при достатъчно лична сила, това ще му се стори като детска игра. За проследяване на шаблоните в реалността са необходими 2 упражнения.

  1. Точка на вниманието. Управлението й прилича все едно постоянно се гледат отстрани. Тогава започваш да забелязваш излишните си действия, които обикновено са структури на шаблони.
  2. Максимално отпускане на лицето. Когато човек изпитва силна емоция, тя се отразява върху лицето му. Емоциите са енергийни паразити, хранещи се с личната сила на човека и поддържащи шаблоните, а понякога и щитовете. Емоциите са лепилото, което задържа шаблоните към енергийния пашкул. Когато човек следи лицето си и го отпуска, това отслабва и емоцията, защото емоцията достига максимална мощност когато намери израз в изражението на лицето и думите на човека. При силна емоция, човек трябва да отпусне максимално лицето си, да спре да говори, да се движи и дори да диша и емоцията магически ще изчезне.

Най-големият проблем е бъркането на емоции и чувства. При емоциите се извлича енергия за поддържане на шаблоните. Те носят разрушение и хаос, а чувствата – пълнота и наслада. Понякога емоциите оставят временно приятни усещания, но това е уловка на човешката форма.
Шаблоните се захранват от емоциите за сметка на личната сила и осъзнаване.

Шаблоните са част от човешката форма и се разполагат върху конкретни органи и влияят на работата им. Повечето болести са следствие на силни емоции и за да се излекува човек, трябва да проследи шаблона, породен от емоцията и да се освободи от него. Шаблоните разрушават, отслабват и променят светенето на вътрешните енергийни нишки от които е изграден човека. Така те карат човек да губи лична сила, защото нарушават вътрешния му баланс – хармонията на човешкото съзнание и придават изкривено възприятие на света. Тогава хората не разбират нито света, нито другите хора, нито себе си. Те нарушават изначално съвършените енергийни нишки на света, затова шаблоните не само разболяват човека, но и го състаряват.

Човек се сдобива с много повече шаблони пребивавайки в цивилизовано общество, отколкото ако живее сам или с малка група вървящи по пътя на силата. Медицината игнорира съществуването на шаблоните – чуждородното съзнание няма интерес, за да не спре да паразитира върху човешкото съзнание, жизнен опит и лична сила. Освобождаването от шаблоните прави човек лек като перце.Човек ще може да лети, когато загуби човешката си форма. Когато за губи някой шаблон, съзнанието на човек за кратко полита.

Поведението на човека се управлява от 3 механизма:
– Съзнателен – дясната половина на енергийния пашкул
– Подсъзнателен – лявата
– Шаблонен – на шаблоните

Съзнателният механизъм са действията, управлявани от съзнанието и на енергийните нишки, осветени от точката на светлината. При обикновените хора той се контролира от съзнанието на човека и съзнанието на липса /паразита/.

Подсъзнателния механизъм са действията, управлявани от знанието на енергийните нишки, чието светене се поглъща от точката на тъмнината. Не се контролира от съзнанието на човека.

Шаблонният механизъм са действията на човека под управление на конкретния шаблон. Контролира се частично от съзнанието и ако е в шаблонна ситуация, при високо осъзнаване, може да спре или промени шаблонния механизъм. При прегледа /рекапитулацията/ човек сякаш се наблюдава отстрани и вижда повтарящите се модели. Затова той се явява шаблон, разрушаващ всички шаблони.

Don`t copy text!