Спрямо това как организирате пространството си, може да направите много важни изводи и открития за пространството както вътре във вас, така и около вас. Човек, който регулярно в дома си се натъква на нещо, което не му харесва, не стои където трябва, ненужно е и пречи, но нищо не прави, едно към едно така се отнася и със себе си. В живота си не се избавя от хора, отговорности и ненужни мисли, които не се явяват негови, но му пречат и го дразнят.
Наблюдавайки себе си и пространството си вие можете да разберете как обичайно се чувствате в живота. „Бардакът“ наоколо се явява вътрешен бардак и хаос. На някои, особено на творческите хора, хаосът е необходим, за да творят. Този хаос в главата, който помага на творчеството, вероятно ще пречи на ефективното функциониране в живота. Пречи да се движиш ясно към поставените цели и въобще да ги разбираш.
Би трябвало да сте забелязали, че когато нещо започне да се случва в живота ви вие въвеждате ред в пространството си. На някой му е свойствено когато нещо е неразбираемо или тежко, да започне да чисти. Когато има емоционални проблеми започва да пере, чисти, глади.
При някои е наобратно – когато му е зле се отпуска и започва да занемарява пространството си. В такова поведение ще забележите как обичайно се отнася човек към себе си в трудни моменти. Той или се опитва да сложи всичко на мястото му и някак си да си помогне или се скатава емоционално в безсилие и самокритика, оставя всичко на самотек. Наблюдавайте за себе си за това как се държите в различни ситуации, в различни емоционални състояния.
Можете да използвате своето външно пространство – дом, работно място…за да промените това, което се случва в главата ви. Да пренасочите стрелките на събитията натам, накъдето ви е необходимо.
Ето един много силен метод как да си помагате и да решавате проблеми, буквално да премахнете препятствията от пътя си и да сложите всичко на мястото му в главата ви.
Първо обърнете внимание на всичко, което не ви харесва. На тази стара вещ, която толкова отдавна искате да изхвърлите, но още стои в ъгъла на къщата ви. На картината, която ви дразни, на старото яке. Огледайте се какво не ви харесва, какво бихте искали да промените. Това, което можете да промените, да преместите или смените мястото му, да изхвърлите или да дадете, да почистите и изперете, направете го още сега. По този начин ще дадете сигнал, че взимате контрол, сами започвате да определяте какво да остане, какво не. Какво е за вас, какво не е. На какво ще позволите да ви пречи и какво ще махнете от пътя си.
Нещо излишно пречи ли ви в къщи?
Тук на помощ идва инкантацията – в превод утвърждение, заклинание. Това е инструмент, който работи директно с ПОДСЪЗНАНИЕТО ПРЕЗ ТЯЛОТО като го заредите с енергия и го казваме с емоция.  Жестикулираме с ръце. Опитайте и веднага ще видите как едно просто УТВЪРЖДЕНИЕ започва да зарежда с вашата енергия, вие сами ще усетите този положителен заряд. Това е заклинание/инкантация. Когато не просто говорим, а живеем емоционално, зареждайки своите цели и мечти.
Примери:
„Изхвърляйки този ненужен стол се освобождавам от всичко старо, което ми пречи“
„Изчиствайки шкафовете си освобождавам място за новото“
„Мия тези чаши и в главата ми всичко става кристално чисто и разбираемо“
Когато правите нещо, изговаряйте какво правите:
„Сега освобождавам този шкаф“
„Сега слагам всичко по местата“
„Сега избирам какво ми трябва и изхвърлям ненужното“
Веднага след изговарянето на фразата кажете И какво бихте искали да промените на фино ниво в живота ви. Тук сработват удивителни неща, буквално като инкантация. Вие нещо правите, вашето съзнание се слъгласява – миете чаши, чистите и подреждате, пускайте следващата мисъл, която дойде буквално незабележимо и без контрол във вашетo подсъзнание: „И в живота ми всичко се подрежда“
Използването на действия във връзка с намерения превръщат процеса в силен ритуал. Всеки път, когато работите с пространството си, нещо в него се променя – подобрява се и вашата възможност да направите нещо на фино ниво, то да се подобри, да дава резултат. Когато добавите осъзнато намерение, става още по-силно. Разбирането, че точно сега вие правите нещо на физическо ниво и то дава отражение И на фино ниво е важно.
Не пропускайте възможност докато метете, чистите и миете да изразявате ясно намерение.
„Сега, почиствайки стаята си, слагам на място всичко важно в живота ми“
„Сега, когато мия този прозорец, пред мен се открива чиста гледка. Виждам много по-далеч от това, което съм виждал досега“
В такива моменти вие без преувеличение се превръщате в шаман, който взаимодействайки си с физическия свят, паралелно признава съществуването на фини светове и осъзнато си взаимодейства с тях.
Пробвайте, но не се удивявайте, когато видите, че определени ситуации започват да се решават веднага. Защо? Защото вътре в себе си сте приели решение. На физическо ниво вие сте потвърдили с действия спрямо това, което говорите.
Простата формула:
Когато правите нещо в пространството си – подобрявате го/изчиствате го, озвучавайте това, което правите. Веднага добавяйте това, което бихте искали да се промени на фино ниво. Какво бихте искали да се организира по-добре за вас? Обръщайте внимание колко ви е удобно в дома ви. Колко ви е приятно на работното ви място. Колко ви е приятно да се намирате в колата ви. Ако нещо не ви устройва, ако ви пречи и можете да го подобрите, почистите, направете го. Добавайки осъзнато взаимодействие с тънките светове, ще станете свидетели на необичайни неща, което искрено ви пожелавам.
Как се изработва осъзнатост?
Погледнете наоколо. Харесва ли ви? Задайте си въпрос – Устройва ли ме? Устройва ли ме как съм организирал пространството си? Внимание! Не говоря за скъпи неща. Говоря за това до колко ви харесва как сте подредили, за вещите, които са наоколо. В какво състояние са? Чисти ли са, изправни ли са? Има ли нещо, което не ви харесва, пречи ви? Нещо, което някой ви е дал, а вие не сте искали? Стои и ви пречи?
Обърнете внимание и си направете изводите.
Резултатите говорят по-силно от всички думи, затова се надявам да пробвате всичко, което прочетохте. Абстрахирайте се от простотата на метода и ще видите удивителни резултати
Още по темата Как да почистим енергиино себе си и дома с помощта на 4-те стихии: ТУК
Don`t copy text!