Ние сме снабдени с безпогрешен ориентир за всичко, което ни се случва или някой ни казва, или убеждава. Слагаме новината или предложението в областта на сърцето: истинското, духовното, намиращо се зад гръдната кост, в областта на тимуса (не в ляво, където е анатомичното сърце) и усещаме- вярно ли е това, или не. Нашето СЪРЦЕ-КОМПАС винаги БЕЗГРЕШНО ни показва накъде е истината и накъде лъжата. С вътрешния си компас винаги знаем и какво да направим и накъде да вървим. И нека преди да продължим да спрем за минута и изпратим любов и благодарност на това наше духовно сърце, което винаги и във всичко е право!

Да направим няколко дълбоки вдишвания и издишвания, с всяко издишване издишваме стрес и напрежение, а с всяко вдишване изпращаме любов и благодарност на сърцето.

Много е важно да използваме енергиите на момента и зададем своите параметри – какво приемаме и какво не приемаме да бъде част от нашата реалност сега и за в бъдеще. Ако правим това спокойни, и от позицията на мъдростта ( а не от позицията на неизразените емоции) , то тогава ставаме съ-творящи реалността. Ако обаче има натрупани емоции – неудовлетворение, болка, срам, чувство за малоценност, чувство че сме били жертви на обстоятелствата и на жертви на другите, то тогава е по-добре да потърсим начини да изразим тези емоции, да ги изкажем и трансформираме в любов. В отвореното сърце има само ЛЮБОВ! Всичко останало е в корема- там където са емоционалните блокажи.

Промяната не е непременно загуба! И не винаги е болезнена, стресираща, напротив, тя е и онова дългоочаквано отваряне на врати, постигане на споразумение, намиране на работа, разрешаване на съдебен спор, и т.н. С други думи- Вселената праща нова порция енергия за да се постигне нужния баланс в живота.

Ето тук стана интересно- какво означава да се постигне баланс. Някои си представят баланса и хармонията като безоблачно небе, а ние си лежим с коктейл на шезлонга. Щом има нужда от постигане на баланс и хармония, то ние отчитаме че има дисбаланс и липсва хармония. А това е така, защото има някаква форма на конфликт между нас и позицията на някой друг. За да се стигне до хармония се преминава през тази конфликтност, в която ние казваме и изразяваме своята истина (нещо което може да не сме направили до сега, но ето сега сме се окуражили), а другите или са свикнали с нас да си мълчим, или отдавна са наясно че ни мамят, но това повече ги устройва. И ето сега ние възроптаваме- и тогава, ако другият не помръдне от становището си, въпреки че сме се изказали, тогава той/тя НЕ ЖЕЛАЕ да се промени. И за него/нея еклипсът връхлита с пълна сила. За нас – остава мъдростта правилно да преценим докъде да вървим в този конфликт. Всеки конфликт изисква от нас да минем на по-високо ниво на съществуване, от позицията на РАЗБИРАНЕТО на гледната точка на другия, което не означава компромис! А по-скоро отпадане на необходимостта да се търси виновен и да се чувстваме „жертва”. Щом настъпи този момент, щом една от страните „узрее” да види нещата от гледната точка на другата страна, конфликтът се разрешава, пада напрежението и започва търсенето на вариант за освобождаване от тази верига. Това е новият, петоизмерен подход към нещата- разбиране на механизмите и разрешаване на конфликтите чрез увеличаване на порцията любов в душата.

Автор: Стефи Недевска/ astro.ourplanet
Рисунка: Дарина Янева

Don`t copy text!