от Сергей Лазарев

Семейството е съюз на двама души, техния съюз за раждане и възпитание на деца. Всички световни религии помогнаха за създаването, укрепването и развитието на семейството. Семейството е клетката на всяка държава. Ако се разрушава семейството, държавата също също става неспособна за живот . Щом умират отделни клетки, рано или късно целият организъм ще умре.

Основното значение на връзката между мъж и жена е в развитието на душата и увеличаването на любовта.
Силно е семейството, в което двамата си помагат взаимно да се научат да обичат и очистват душата. Съпрузите трябва да си помагат взаимно, да преодоляват зависимостта от инстинкти, да преобразуват животинската енергия в човешка и Божествена.

 

 

Един от най-мощните фактори в развитието на човешката душа е раждането на децата. Малкото дете не може да даде нищо освен любовта, а и трябва да се погрижим за него и на трите нива: физическо, духовно и душевно. Любовта към детето и грижата за него изключват всички лични интереси, помагат на човешката логика да се превърне в Божествена. Колкото повече деца има в семейството, толкова повече любов, топлина, грижа и внимание родителят трябва да отдава. Ето защо едно семейство с няколко деца всъщност е училище на любовта.

Формирането на бъдещото семейство се случва първо на фино ниво, на енергийно ниво на подсъзнанието. За много години преди запознанството си, душите на мъжът и жената се срещат на фино ниво и образуват сценарий за съвместно развитие. С настъпването на пубертет, не видимо за човешкото око и съзнание се започва търсенето на бъдещ съпруг или съпруга и среща с тях.

За да се създаде семейство, е необходим голям енергиен пакет, защото семейство – е преди всичко жертва, грижа, преодоляване на болезнени аспекти – и това без енергия е невъзможно. Ако човек е свикнал да приема, но да не дава, – или няма да има семейство, или то ще се разпадне . За жените, желанието да се консумират без да отдават грижа и обич в замяна, е по-опасно от мъжа: жената трябва да бъде готова да посвети много енергия на децата. Семейството е жена; имено нейната енергетика определя дали семейството ще оцелее или се разпадне.

 

Защо много жени не могат да създадат семейство? Ако тя не може да роди хармонично дете, ако не може да прости на мъж, тогава я отклоняват от създаването на семейство. Преди детето да се роди жената трябва да премине пречистване, но ако тя не може предварително да приеме болката на душата, тогава това пречистване само ще изостри проблемите, затова безполезно да се дава пречистване, и тя не трябва да има семейство и деца. Това е логиката на универсалните закони.

Основата на силното семейство е приятелството между съпрузите, което е по-важно от сексуалната страна на връзката. Сексуалността е проява на инстинкти, а приятелството е топлина на душата, това е безкористна любов. Ако бракът се основава само на сексуално привличане, то той не може да бъде траен. Отслабват чувства – ще има изневяра и бракът ще се разпадне. Приятелят, – е този, с когото можете да тръгнете на поход или в разведка , който може да ви спаси, да се жертва, да раздели парчето си хляб, да не изпадне в истерия или депресия при най-малката трудност. Колкото повече съпрузите ще дават любов и топлина един към друг, толкова повече ще бъдат приятели, а не любовници, толкова по-малко ще зависят от сексуалните отношения.

Една от причините за развода е сексуалната съвместимост. При максимално сексуално-чувствено удоволствие е много по-лесно да забравим за Бога. По-нататъшното нарастване на привързаността и свързаната с нея агресивност неизбежно води до разпадане на семейството или раждане на болно дете.

 

Може да прочетете и  Нумерология на рожденото семейство чрез имената на родителите – скритото число, влияещо на съдбата ни

Don`t copy text!