Това е ритуал за изчистване на кармата на рода, който е препоръчително да се прави на Сирна неделя в България или 8-та неделя преди Великден по източно-православен обред. Ритуалът има изчистващ ефект и може да се прави И през останалата част от годината, задължително на намаляваща Луна, но най-силен духовен и енергиен ефект има на Сирни заговезни защото тогава символично вземаме прошка от починалите си предци.

Често не разбираме защо в живота ни нещо буксува, нещата се получават не така, както ни се иска, не срещаме очакваната радост.
Именно заради това в неделята на Заговезни ни се дава възможност да очистим своя род от натрупаните грехове, проклятия и страдания.

 

Тогава, на 8-та неделя преди православния Великден е време за почит на предците ни, най-силната неделя през годината, в която жената като генератор на промените в живота, може да прочисти енергията на своя род и да му придаде нова сила.

 

От силата на Вашия род и на  взаимоотношенията в него зависят Вашият успех, Вашият живот и сценариите в него. Ако отношенията във Вашия род са слаби, затруднени, отрицателни те ще дадат отражение и на Вашия живот. Особено важно е да се очисти кармата на рода, когато в него има самоубийци, неродени деца (аборти), отлъчване от семейството. Тези членове на семейството влияят на живота на всеки следващ човек в рода дори от незримия свят.

 

Най-тежките проклятия по правило се трупат върху най-младите членове на рода по женска линия. Понякога ние без да знаем се превръщаме именно в този човек, на когото се пада тази тежест, а ако не сме ние, то неминуемо това ще се върне на нашите дъщери. Жената като жрица на рода може и е длъжна да направи това за да защити децата и щастието си. Тежката карма на рода ще се изчисти, а Вие ще получите сила и радост. Нови мисли ще озарят главата Ви. Възможно е даже членовете на семейството Ви да Ви сънуват в сънищата си като добротворец, който прави добри дела (и това съмсрещала в практиката си). В по-далечна перспектива, ще получите защита и подкреха за семейството и рода си, ще им дадете спокойствие и сигурност.

 

Това е ритуал за прочистване кармата на Рода. За провеждането му ще са Ви необходими:

= 2 чисто нови чинийки/тавички/купички, от които никой никога не е ял.

= 1 голяма църковна свещ.

= 1 пакет нов, неотварян ориз.

Ритуалът се извършва на Намаляваща Луна в неделя (най-добре на Сирни заговезни) рано сутринта, когато енергията е още чиста. И така. Станете сутринта, изкъпете се, облечете чиста дреха. Сложете оризът да се вари. И докато се вари, му четете молитва. Докато се вари, не го овкусявайте и не го опитвайте. След като се свари, го свалете от котлона и поставете в едната от двете чисто нови чинийки (тавички) и го поставете пред икона на Христос. Така давате от ориза на Господа символично да вкуси от него. И  се помолете.

Молитва за изобилие от храна според християнската традиция – Благославят се храните и питиетата на миряните.


Господи Иисусе Христе, Боже наш,
благослови по молитвите си храните и напитките ни.
Твоята Пречиста Майка и всички Твои Светии, благословен си завинаги. Амин.
И прекръстваме всички храни и напитки.

 

Изчакайте няколко(5-10) минути докато Господ „освети” Вашата храна. След това прехвърлете ориза в другата чисто нова тавичка. Поставете я на друго място, запалете до нея свещта и произнесете: „Каня членовете на своя род да дойдат и да си вземат от този ориз!

Покана към предците ни по славянска традиция:  „Свети наши деди, призоваваме Ви да дойдете при нас!“

Желателно е след това да останете известно време(няколко минути или повече, както идва отвътре) сами в стаята и просто да се помолите.

Благодерете на своя род/ родове: „Благодаря Ви, че приехте тази храна. Вече можете да си отидете.“
Поклонете им се.

ВНИМАНИЕ!!! Тази храна не бива да се яде от живи хора, нито да се изхвърля. Затова я дайте/оставете на животните или я заровете някъде в земята. С това ритуалът е завършен.

От двете чинийки/тавички/купички не бива да се яде! Запомнете коя сте обрекли/дали на Бог и коя – на Вашите предци. Приберете ги отделно от другите съдове.

 

След практиката полежете, може и малко да си подремнете. Това е много мощна практика. Желателно е да я направите няколко пъти. След това ще видите как животът Ви ще се промени. Не забравяйте, че сте жена и само Вие можете да промените кармата на своя род като усилите енергията му и дадете свобода на своите деца, внуци и правнуци.

Отговори на най-често срещаните въпроси:
Въпрос: Може ли да се прави практиката в дни когато жената е в редовен цикъл?
Отговор: Не, не е благоприятно. Ритуалът може да се проведе най-рано на 4-тия ден от началото на менструацията, след предварително измиване.

Въпрос: Може ли да се направи този риуал за съпруга?
Отговор: Да, много е добре. Просто за рода на мъжа вземете още една(трета) тарелка/ чинийка и променете частично фразата като добавите изречението:”Каня членовете на рода на моя мъж да приемат и опитат от тази храна.”

Въпрос: Какво да правим с останалата част от ориза в пакета?
Отговор: Този ориз ще използвате за готвене за семейството или го запазете за ново провеждане на ритуала.

Въпрос: Какво количество ориз трябва да се свари?
Отговор: В идеалния случай колкото повече ориз сварите, толкова повече животни ще нахраните. Но ако около Вас няма много животни и се съмнявате, че можете да намерите на улицата, сварете една-две порции ориз, не повече.

 

Ако има живи предци като майка ви и баба ви, и са съгласни, те също могат отделно да го направят. Така ритуалът ще бъде извършен едновременно от 3 поколения жени във вашия род и ще се получи наистина сакрален ритуал.

Източник: womansanga.ws

Може да ви е полезно и Ритуал с монети за изчистване на кармичен дълг

Нумерологията също може да ви подкрепи – чрез изследването „Връзка с предците“ ТУК

Don`t copy text!