Какво МЪЖЕТЕ трябва да знаят за ЖЕНИТЕ:

1 – КОГАТО ИМА КОНФЛИКТ, ЖЕНИТЕ ЗАДЪРЖАТ В СЪЗНАНИЕТО СИ ПРОБЛЕМА ОКОЛО 3 ДНИ
Когато една жена има несъгласие, то се задържа в съзнанието й от две до три дни. Тя го повтаря отново и отново. Тя иска и има нужда да говори за това. От друга страна мъжете, когато имат конфликт с партньора и това е добре обсъдено, те считат проблема за решен и не задържат вниманието си върху това. Започват мигновено да мислят за друго. Докато женската психика го носи още дълго. Борбата на жената е да се научи да освобождава съзнанието си от отминали конфликти. Но е необходимо разбиране и от страна на мъжа.

2 – ЖЕНАТА, КОГАТО ИМА ПРОБЛЕМ НЕ СПОДЕЛЯ С МЪЖА, ЗА ДА ДА Й РЕШИ ПРОБЛЕМА ТОЙ
Мъжете трябва да разберат, че когато жената идва да споделя с него, това не означава, че тя иска той да поеме отговорност и да й реши проблема. Тя просто има нужда да сподели, разкаже, довери. Мъжете веднага се хвърлят да разяснят, формулират правилно и решат споделеното. Жената няма нужда от това, тя иска единствено споделяне и подкрепа, но не и крайно решение.

3 – ЖЕНИТЕ СЕ СВЪРЗВАТ ЧРЕЗ РАЗГОВОР
“Няма нищо по-еротично от един хубав разговор” Ето това описва много добре потребностите на жената. Жените се чувстват близки чрез разговорите. Ако искате да докоснете и разберете една жена, споделяйте времето си и говорете. Чрез разговорите можете да достигнете до жената и тя напълно да се отвори. Разговорът е терапия за жените.

Какво ЖЕНИТЕ трябва да знаят за МЪЖЕТЕ:

1 – МЪЖЕТЕ ИСКАТ ДА ПОЛУЧАТ ОДОБРЕНИЕ
Чрез одобрение, оценяване и потвърждение на това което са и това което правят, мъжете се чувстват обичани, обгрижвани, ценни или специални. Проучванията показват, че дълготрайните връзки са тези, в които мъжете получават одобрение и се чувстват ценени. Жените също трябва да се чувстват обгрижвани, но те могат да го получат от много други хора като сестри, приятели, майка си, дори и съседи и колеги. Мъжете обаче, обикновено не се интересуват от другите, те искат да са одобрени и приети от жената до себе си.

2 – МЪЖЕТЕ НЕ ГОВОРЯТ, ТЕ ДЕЙСТВАТ
Не слушайте какво ви говори един мъж, гледайте какво прави и как се отнася с вас. Това говори много повече от всичките думи на света. Обикновено, мъжете имат проблем да вербализират тяхната любов. Те могат и да се научат да го правят, но са по-склонни да изразяват чувствата си чрез правене.

3 – МЪЖЕТЕ НЕ ПОНАСЯТ КРИТИКА
Когато възникне конфликт, жената може да е съвсем добронамерена в изказванията си, да говори водена от най-добри намерения и любов, мъжете обаче често чуват това като упрек, критика и заемат отбранителна позиция. За това съветът е, когато искате да разрешите даден проблем, започнете като изложите първо всичките достойнства и качества на мъжа, а след това преминете към същината на проблема с много любов и възможно най-мили думи.

Чрез Аделина Кирилова/Psychology magazine

Don`t copy text!