В нумерологичен смисъл първото име ни казва много неща, сред които:

~ физическите и умствените влияния на посоката, в която ще израства човек

~ доколко предпазливо мисли, действа и се държи той

~ как той тълкува и интерпретира житейския си опит

Ключовото число дава информация за израстването и развитието, което можете да очаквате според даденото число. Това едноцифрено число представя сбора от буквите в първото име. Намира се чрез събиране на числовите стойности на всяка от буквите в първото име.

1.Напишете първото си име и поставете числовата стойност на всяка от буквите в него.

2.Съберете числата и редуцирайте до едноцифрено = Ключово число.

Например: Мила = 4+9+3+1=17=8 т.е. ключовото число на растежа е 8.

КИРИЛИЦА

Българскa

1 2 3 4 5 6 7 8 9
А Б В Г Д Е Ж З И
Й К Л М Н О П Р С
Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ
Ь Ю Я

 

Кратък наръчник за значението на Ключовото число на първото име на кирилица (число на Растежа и Развитието)

Ключово число 1

Ключови думи: Дух на първопроходец, силно волеви, иноватор, смел, независим, принципен, лидер, символизира начало.. Ключът към най-голямото развитие на 1 е по линиите на изтъкването на себе си и отстояването на индивидуалността му. В тази връзка то се нуждае да изяви изобретателността и оригиналността си, но това го прави и много неспокойна натура.

Ключово число 2

Ключови думи: Романтичност, чувствителност, женственост, възприемчивост, търпение, любов, сътрудничество, приятелство, . Ключът към най-голямото развитие на 2 е чрез връзките му с другите. За тази цел му е нужно да прояви общителността и дипломатичността си, въпреки че спокойствието му понякога е привидно, защото таи в себе си безпокойство и чувствителност, които му пречат да приеме провалите и накърненото достойнство.

Ключово число 3

Ключови думи: Творчество, въображение, дар слово, драматичност, спонтанност, емоционалност, себе изразяване, оптимизъм, креативност. Ключът към най-голямото развитие на 3 е чрез дар слово и творческа нагласа. За тази цел му помагат разнообразните му оригинални идеи, способността му да се справя с всяка работа, дипломатичността и деликатността му.

Ключово число 4

Ключови думи: Концентрация, трудолюбие, предпазливост, конвеционалност, управление, ред, строеж, практичност, решителност, изпълнителност, планиране, придава форма на нещата. Ключът към най-голямото развитие на 4 е свързан с проблемите на страха и сигурността. С качества като невероятна трудоспособност, организираност, последователност то си печели славата на неуморната „пчеличка“ и бавно, но уверено върви към така необходимата му финансова сигурност , материална обезпеченост и авторитет в обществото.

Ключово число 5

Ключови думи: Свобода, промяна, прогрес, любознателност, изследване, бунтарство, нетрадиционност, чувствителност, любознателност, изразителност. Ключът към най-голямото развитие на 5 е отговорното използване на свободата. В тази насока на него му помагат любознателността, разностранните интереси, бързият и оригинален ум.

Ключово число 6

Ключови думи: Хармония, дълг и отговорност, любов към семейството, хуманност, артистичност, подкрепа, равновесие, служба за обществото, ученолюбивост, знание, смирение, символ на брака и развода. Ключът към най-голямото развитие на 6 е чрез любовта. За него е много важно да изяви щедрата си душа, способността си да намира винаги повод за радост, както и самоирония.

Ключово число 7

Ключови думи: Духовност, интелектуалност, мъдрост, научна и технологична ориентация, метафизични и окултни интереси, уединение, ексцентричност, съобразителност, интуиция, затвореност, скептицизъм, сдържаност. Ключът към най-голямото развитие на 7 е познанието, мистиката и духовната мъдрост. За това му помагат наблюдателността, аналитичността, бързата съобразителност, последователността в действията, но понякога е склонно към меланхолия и усамотение.

Ключово число 8

Ключови думи: Авторитет, постижения, карма, свързана с парите, способност за решаване на проблеми, сила, финанси, управление, сигурност, бизнес умения. Ключът към най-голямото развитие на 8 е в управлението на парите и отговорното използване на властта. За тази цел то притежава нужната активност и управленски умения, макар и да проявява твърде големи крайности в характера и импулсивност. Сдържаността е пътят към одобрението и признаването на авторитета му от другите.

Ключово число 9

Ключови думи: Завършеност, универсална единственост, силна интуиция, щастие, многобройни дарби, съвършенство, драматичност, състрадание, жертвоготовност, духовна извисеност, интелект, учение, лечение. Ключът към най-голямото развитие на 9 е в съчувствието и прошката. За това му помагат неговата емоционалност, чувствителната и алтруистична природа, състраданието, но прекалено близкото приемане на чуждите проблеми понякога го кара и да страда.

от книгата „ЛЕСНА НУМЕРОЛОГИЯ НА ИМЕТО“ Съни Ламброзо

Нумерологията може да ви подкрепи чрез изследването  „Анализ на име“ ТУК

Още за имената на българите ТУК

Don`t copy text!