Искате да се почувствате добре в кожата си? Да усещате равновесие, хармония? Опитайте някое от тези неща! Струва си!

1. Излезте на разходка в гората. Използвайте всичките си сетива и се опитайте да забележите растения или животни, които иначе може да пропуснете. Намерете нещо малко, като жълъд, листо или камък и като се върнете в къщи, го поставете на олтара си.

2. Изцапайте си ръцете в калта. Грижите за градината са лесен начин да се свържете с магьосническата си натура. Ако не можете да имате градина, опитайте да засадите няколко малки билки или цъфтящи растения вътре у дома.

3. Излезте в дъжда. Докато се мокрите, почувствайте как водата от капчиците ви свързва с океаните и с далечни континенти.

4. Общувайте с животно. Животните ни свързват с дивата страна на живота, без значение колко са опитомени. Ако нямате свой домашен любимец, отидете в зоологическата градина или на гости на свой приятел, който има у дома животинче.

5. Изпращайте добра енергия на някой, който се нуждае. Нашата енергия и положителни мисли са мощни сили и можем да ги споделим с някой, който се нуждае от малко тласък. (С негово разрешение, разбира се)

6. Почистете край някой път или плаж. Разходете се по някой път или по разни плажове и най-вероятно ще видите доказателства за човешкото съществуване и отпадъците ни. Вземете една найлонова торбичка с вас и докато се наслаждавате на вашата разходка, съберете всеки боклук, който намерите по протежение на пътя. Земята ще ви благодари.

7. Събуйте обувките си и почувствайте земята. Съсредоточете се върху това как чувствате почвата или пясъка и свържете своята енергия с тази на планетата под краката ви. Пуснете в нея корените си и издърпайте с тях нагоре енергията на планетата.

8. Изучавайте сетивата си. Излезте навън и слушайте. Чувате ли птиците, или вятъра, или звукът на детския смях? Каква миризма усещате? Приятна или неприятна е, естествена ли е или е дело на човек? Обърнете внимание на малките неща, които обикновено пренебрегвате; вижте малките буболечки, които се движат по земята, или следите от самолетите в небето..

9. Обърнете внимание на сънищата си. Сънищата може да имат много послания за нас. Опитайте се да си спомните какво сте сънували и може би дори да си запишете тези, които ви изглеждат важни. Може да получите послание от вашата собствена вътрешна мъдрост или от някакъв външен източник. Обърнете внимание на тези сънища, които се появят отново или изглеждат от особена важност.

10. Изследвайте нечия чужда гледна точка. Искаме хората да ни приемат, да приемат и нашата лична форма на духовна вяра. В замяна на това е добре да направим опит да видим какво смятат другите хора и какво почитат.

Deborah Blake/Southern Hemisphere Pagan
Чрез Алхамбра

Don`t copy text!