Коя е вашата лична сила закодирана в лицето? Всички сме различни. Като дърветата в гората или в градината. С различни форми на корени, корона, листа … Всяко дърво има свое място на растеж, свои характеристики и нужди. И би било хубаво да знаете какво дърво сте. Какъв е ароматът на вашите цветове през пролетта? Какви плодове правят клоните ви по-тежки през есента? И кой може да се възползва от вашите плодове, кора или дори сянката на гъстата корона?

Както всяко дърво вие имате характеристики, които създават вашата лична сила. Едно дърво има лечебна кора. В друго жаждата и гладът могат да бъдат утолени с плодове. На третото листата са като плътно топло одеяло на обитателите на гората за зимата. Сигурен съм, че всеки от нас се досеща, че има специални свойства, но не винаги ги разпознава. Ако решим да ги разпознаем, можем да ги укрепим и да ги приложим за общо благо.

Физиогномиката, като инструмент за разбиране на нечия природа, е много добра в това отношение. Тъй като всички функции са, така да се каже, „на лице“. Сега ще прегледам съвсем накратко и ясно някои от основните силни страни, които можете да видите на лицето си гледайки се в огледалото. И така, да започнем? „Огледалце, кажи ми …?“ Ако имате големи и красиви уши, тогава … разбира се, става въпрос за слуха, за способността да чувате добре хората и да възприемате звуци. Ако това е вашият случай, обърнете внимание на способността да „как чувате и слушате“ – това е вашата сила. Ако формата на ушите е интересна, например като елфите, тогава може би имате музикален дар. Ако ушите стърчат, вие чувате по свой начин, любопитни сте и можете да предложите нещо алтернативно на света.

 

Голямо, пълно, красиво чело говори за необикновен ум, способност да анализирате и да правите правилни изводи, да опознавате света чрез аналитично мислене. А също и за добра кариера и желание за непрекъснато обучение. Ако челото е едновременно и изпъкнало, става въпрос и за творческо мислене. Големи очи подсказват за способността да виждат красотата и пълнотата на този свят и да предават чрез своите дейности. Малки очи – внимание към детайла и способност да се види основното.

 

Ако имате дебели и красиви вежди – вашата сила в отношенията с близки приятели, имате много идеи и най-вероятно повече от един проект и много енергия за тяхното изпълнение. Ако веждите са тънки, но спретнати и красиво оформени, вземате едно нещо и умело го извеждате внимателно от началото до края, а също така е препоръчително да опитате по-деликатна работа с ръцете си (бродирайте с мъниста или ажурна рисунка).

 

Големият и изразителен нос е царят на лицето. Такъв човек иска неговото мнение да бъде чуто и ще говори за него на света. Това е личност с характер и не трябва да го крие. Става дума и за възможността за добри печалби – във вашия случай парите са чудесен аргумент.

 

Също така, ако имате изразени горни и долни скули, тогава трябва да обърнете внимание на създаването на собствен бизнес и предприемачество.

 

Пълни, големи и красиви устни показват способността да се наслаждавате на материални блага и да предавате този „вкус на живот“ и на другите. Освен това красиво и вкусно да се изразявате. Речта е свързана и със способността да привличате – това е вашата сила и не бива да я пренебрегвате.

 

Разбира се, някои силни качества на лицето трябва да бъдат потвърдени и от характера на човека. Следователно, ако има трудности с тяхното проявление в света е необходимо да погледнем защо човек не иска или не може да изрази и покаже своя потенциал. Но природата ни е създала със специфичен дизайн и ни е надарила с уникална сила. Можете да приемете вашите природни дарове и съзнателно да ги прилагате, развивате и укрепвате. По една или друга причина понякога ги отказваме – родителите не подкрепят, близкият приятелски кръг не ни разбира, обществото диктува свои условия. Има дарба, защо да не направим нещо по въпроса. Животът е дар и ние идваме на този свят с намерението да изразим и привнесем своя уникален принос. Песъчинките на времето се изливат през пръстите ни толкова бързо, животът отминава … затова разгледайте добре природните си „подаръци” и ги приемете с любов.

 

Автор Мария Карпенко Вимла, физиогномист      Превод: М.С. Guru Sakhi

 

Don`t copy text!