„Според доходите са разходите”- разумно отбелязват някои.
„Според разходите са доходите” – смело заявяват други.
От гледна точка на магията на живота и първите, и вторите са прави, всеки по своему. Парите привличат още пари и поговорката – „Пари при пари ходят” е много вярна. Въпреки това големите суми съвсем не са гаранция за богат живот на притежателя им, както и скромният доход не е признак за бедност.
Има изкуство за печелене на пари, има и изкуство за харчене на парите. Обикновено едното умение изключва другото, но човек, който е овладял и двете изкуства, всъщност е банкер на живота си.
Числата 0 и 1
В магията на числата нула, единица и двойка са равносилни и равнозначни. То е цяло, единно, всеобемно. Затова, когато говорим за единица, това е равносилно на разговор за нула, т. е. за нищото.
Числото 2
Числото две във финансов смисъл е символ на бедността и икономията. То говори за липсата на нещо. Числото „две“ е и чувство за дълг, необходимостта да се дели и дели, да се отдаваш и жертваш.
Когато става въпрос за пари, трябва да бягате от числото „две” като дявол от тамян. Ако дадете заем от 20 (200 или 2000) лева, няма никаква гаранция, че ще си получите парите обратно. Освен това, парите ви ще се стопят в ръцете на длъжника – всичко ще се изхарчи, без да има нещо купено. Ако ви изплатят такава сума, то знайте, че това не са пари, а Троянски кон. След кратковременен успех, очакванията ви ще се окажат напразни. Когато обсъждате размера на възнаграждението си или заплатата, избягвайте гореспоменатите цифри. Нека сумата бъде поне с една стотинка повече или по-малко.
По отношение на покупките и цените – знайте, че придобитата за „двойна” цена вещ може да се окаже ненужна или да ви разочарова. Не трябва да държите парите си в два портфейла, два джоба или в две банки. Работата е там, че двойката е синоним на измама, мошеничество и кражба. Не напразно крадците и измамниците от китайския ад „Дюй“ са наказвани във втория кръг.
Числото 3
Числото „три” е динамично и открито. То означава възникване на ново качество, потенциал, разширяване от малко до голямо. Тройката неизменно символизира частната инициатива, действия и постъпки, възникване на нова ситуация. Тройката винаги говори за потенциални финансови възможности и допълнителни заработки. Тройката олицетворява по-скоро движението на капитала и на разходите, отколкото натрупването, затова ще е трудно да оставите „за черни дни“ суми като 30 (300, 3000) лева – бързо ще се наложи да бръкнете в „касичката“ и ще започнете да я опустошавате. Затова пък е добре тези суми да ги вземате назаем.
Късметът също се определя от тройката. От тук идва и приказката – „Потърсих от един, а получих тройно повече.” Ако сте решили да си купите билет от лотарията, вземете едновременно три – така ще увеличите шансовете си десет пъти.
За „тройна“ сума е добре да се правят важни постъпки, с тройката може да се започне нещо ново. Но числото „три“ често намеква и за рисковано начинание. Освен това свидетелства за лекомислено отношение към парите или за несъответствие между вложените усилия и полученото възнаграждение.
Числото 4
Числото „четири” символизира стабилно материално положение, среден доход, добра заплата, пенсия, спестяване на пари за „черни дни”. То означава предсказуемост във финансите, надеждност, гаранция за бъдещето, заслужено изработена със собствен труд. Четворката символизира семейния бюджет и лихви от банкови депозити, редовно пазаруване и плащания на услуги, както и безпроблемно покриване на вноските при покупка на лизинг. Освен това то е знак за разумна икономия и планиране на бюджета.
Четирима партньори могат да поставят начало на надежден бизнес, ако имат доверие един на друг. Но все пак не бива да очакват всичко да им падне от „небето”. Всичко ще трябва да спечелят със собствен труд. Четворката – това е стандартна ситуация, изискваща стандартни решения. Инициативата в сферата на четворката е наказуема. Заплати в размер на 400 или 4000 лева се изплащат редовно, но за повишение ще трябва да чакате дълго. Неголеми постъпления от четири места – това е идеалният вариант за тези, които обичат да залагат на сигурно и не желаят да поемат рискове. Числото „четири” може да означава и рамки, правила, отсъствие на материален растеж, дори и застой в икономиката.
Числото 5
Ако тройката означава финансови начинания и приходи, четворката – съхранение и спестяване на пари, то числото „пет” показва, че е време парите да се харчат с лекота и собственически да се разпореждаме с тях. Т. е. петицата клони към разходи и покупки, като в същото време обещава умножение на капитала в бъдеще и призовава човека към дългосрочно планиране. Както е известно, развитието на производството в Русия се разделяше на петилетки и това не е тяхна идея, а основополагаща в икономиката световна практика.
Да пазите в сейф суми от по 50, 500, 5000 лева е противоестествено – така или иначе вие бързо ще започнете да ги харчите. За сметка на това, тези пари можете с лекота да пръскате за развлечения и удоволствия и това ще ви носи приятни емоции. Петицата е символ на екстравагантност. Затова такива суми можете да взимате по време на пътешествия, отпуски или вечеря в ресторант. Също така могат да се похарчат за подарък за любими хора, както и за нещо романтично и вълнуващо. С числото „пет” можете да поемате риск и да спечелите, да правите вноска и да я увеличите стократно. Помнете, че петицата носи щастие в парите. И все пак всичко съществува в съразмерност и зависи от ситуацията. От нас зависи дали ще превърнем своите 5 лева в хиляди или в заровено в земята съкровище.
Числото 6
Здрав разум и въобще сметки означава числото „шест”. Когато то се появи в живота ни, това говори, че е време да затегнем коланите. Шест – това са периодични, привични суми – за храна, обувки, дрехи, плащания на сметки и покриване на вноски. Шест е работа на регламентирано работно време с твърда месечна заплата. Шестима работят и печелят, но банки не грабят. Затова ако в колектива или семейството сте шест чоека, вие ще работите и печелите, но няма да имате печалби от „манна небесна”. Шест – това е самостоятелност, но в определени рамки, във финансов аспект – някакво ограничение, с което, впрочем, може да се примирите. Човекът прави това, което е казал. Това е силата на навика и отсъствие на инициатива, като дори се достига до педантизъм при изпълнение на задълженията. Човекът на шестицата не е господар на положението, но не е и слуга на ситуацията. Той добива всичко сам с помощта на своя ум и способности.
Числото 7
Седем – за парите е лошо, дори опасно число. Седмицата създава ситуации в живота по отношение на имуществото и парите, които са необясними и неподвластни на човека. Стабилен, надежден живот на базата на седмица не може да бъде построен. Какво може да бъде богатство при седмицата? – Само някои заблуди. Седмицата – това са загуби и придобивки от сблъсъка на наивни хора с измамници. Компания от седем човека не може да увеличи капитала си с честен труд. Тяхната дейност е свързана с престъпления, измами, рискове, загубено имущество и нещастие за околните. За седмицата парите са презреният метал.
Суми от 70, 700, 7000 лева не бива да се пазят, да се дават и да се вземат назаем, да се влагат в банка, да се завещават, да се даряват на някого. Помнете, че „777″ носи доход само на собствениците на казина, а не на техните посетители.
Седем е и нужда, бедност на границата на безизходицата.
Ако разгледаме седмицата от гледна точка на магиите, можем да кажем, че в числото „седем” е заложено противодействие на материалния свят. Намирането не е материално, а духовно, а загубите са сигнал за вътрешни промени и духовно развитие. Числото „седем“ е една илюзия относно надеждността на материалното положение и разкрива суетата на нашата мисъл и усилие. Седем – това превъзходството на духовното над материята, вяра за нещо, идеята за реалността. Не се страхувайте в това отношение от седмицата, а я уважавайте.
Числото 8
Осем е символ на вечното движение на парите и имуществото, на колебанията около установени от обществото и пазара величини и разумни разходи. Парите текат като вода. Осмицата говори за парични постъпления от различни източници. Това число е индекс на финансовата активност, продажба и покупка, импорт и експорт, печалба и загуба, доходи и разходи, завещания и наследство. Тя е това, което зависи от политиката на цените, от макроикономическите показатели.
Ако искате да купите акции – вземете осем броя, а още по-добре осем различни акции. Осем е число и на разкоша, и на умереността, и на постоянните финансови промени.
Можем да кажем, че числото „осем” включва и лукс, и умереност, както и постоянни финансови промени. Не се страхувайте да придобивате, а също и да загубите, защото животът е игра. Той е проценти и правила. Винаги има печеливши и губещи. Всички сме длъжници един друг, но докато играта продължава, никой няма да умре от глад.
Числото 9
Девет няма особено отношение към парите и благосъстоянието. По-скоро то свидетелства за липсата на пари или загубата на интерес към финансовите проблеми. Деветката дава на човека мъдрост и разбиране за това, че щастието не е в парите.
Не е препоръчително да се работи със суми от 9, 90, 900 и 9000 лева. На партньорите, работещи с такива суми, им липсва инициатива и желание да се печелят пари. Така че се пазете от такива партньорства. Въпреки всичко такава сума може да се дари, да се похарчи за купуване на произведение на изкуството или да се инвестира в културни проекти или благотворителност.
Числото 10
Да говорим за „десет“, значи да говорим за …нищото. Тази категория е чисто математическа. И не могат да се дадат магически съвети. Същото се отнася за 100, 1000 и т. н. Десет също е единица, но най-често – много по-лоша от нея.
Автор Росица Вакъвчиева/sebepoznanie.com/
Още статии по темата за парите: ТУК 
Don`t copy text!