Природния Закон за силата на привличането гласи така: „Това, на което обърнеш достатъчно внимание се превръща в твоя действителност. Ако не харесваш нещо и му обръщаш внимание, Вселената ще ти донесе още от неговата есенция и то ще увеличи присъствието си в твоя свят.

Ако пък си благодарен за нещо, Вселената ще ти донесе още от неговата есенция и то ще увеличи присъствието си в твоя свят.

Ако човек отвори очите си, ще види, че светът е пълен с толкова много неща, които заслужават неговата благодарност. В живота скрита йерархия диктува, че благодарността за това, което вече притежаваме, предхожда постигането на това, което все още желаем. Благодарността идва първа. Тя може да започне да се проявява точно сега в нашия „ не толкова прекрасен живот“.

Силата на благодарността не е истински оценена, ако не я прилагате редовно. Нейните вибрации преобръщат съдби. Всички промени започват отвътре и, когато вземем осъзнато решение да бъдем признателни за това, което вече имаме, дори и ако то  е твърде малко, стартираме вибрации, които привличат повече към нас.Това е магията на благодарността.

Душата ви е избрала това тяло, за да изрази себе си на земята. Благодарете й всеки ден за това.
Благодарете на Сърцето си, което всеки ден, всеки час, всяка минута и секунда не спира да работи и да ви обича, дори когато спите или сте жестоки и го експлоатирате безмилостно, когато не се грижите за него – просто когато забравяте да го обичате и да му благодарите, че го има и че е вашето сърце.
Благодарете за числата на Рождената си дата, които Душата ви е избрала, защото те са най-добрите за вас, за да проявите уникалността и талантите си на земята.
Благодарете на родителите си за ИМЕТО, което тяхната интуиция им е продиктувала, за да отговорят на изискванията на Душата ви.

„Благодаря“ е резултат от Любов, то поражда Любов и е израз на Любовта. А знаете ли защо? Защото думата „благодаря“ вибрира с число 6 – числото на Любовта, и освен това съдържа два пъти в себе си числото на Сътворението и Вечността 3.
Благодаря = 2 + 3 + 1 + 4 + 6 + 5 + 1 + 8 + 3 = 33/6
От друга страна двуцифреното 33/6 е висше състрадание чрез Любов, означава висши съзидателни енергии за служене на другите. 33 често е наричано и Христово число заради всеотдайността му без да поставя условия – каквато всъщност е Божията любов. Ето откъде идва знанието, че Любовта трябва да е безусловна.

Обикновено казваме: „Благодаря от сърце!“. Така едновременно ние потвърждаваме, че „Благодаря“ е пътят към Любовта (както доказахме вече 33/6); „Благодаря е пътят съм себе си (идва от сърцето, което изпитва любовта 33/6, и отива пак към сърцето, за да му даде любов 33/6); „Благодаря“ е пътят към Бог (защото 33/6 е и Христовото число) и едновременно с това е и безусловната Божия Любов към нас.

Благодарността не просто вдига вибрациите. Благодарността е висша форма на любов. В този смисъл ви предлагаме един

28-дневен ритуал на благодарността от Наталия Правдина.

Техниката се изразява в следното – в продължение на 28 календарни дни (защото за толкова клетките в организма ни се самовъзстановяват) всеки ден в красива тетрадка, специално подбрана за целта, се изписват минимум по 20 благодарности заедно с усещането, което те са донесли в нашия живот. Дори и те да са неприятни моменти.

Например:

„Благодаря на Съдбата, че ……., защото по този начин ……“
„Благодаря на Съдбата, че ……., защото това ми донесе много ……“
„Благодаря на Съдбата, че ……., защото това ме наведе на мисълта за/относно …..“
„Благодаря на Съдбата за …….., понеже така осъзнах …..“
„Благодаря на Съдбата за …….., защото това ме накара да се почувствам ……“
„Благодаря на Съдбата за …….., защото това ме накара да се замисля над/за/относно ……“

И така минимум 20 причини за благодарност. Смисълът е да се благодари за всичко, дори и за лошите и неприятни моменти, дори за малките и незначителни неща, за да може съзнанието ни да оцени и малкото, което Съдбата ни дарява – напр. 2 слънчеви часа в студен зимен ден, 30 мин. без мъгла в студеното време, вкусна и питателна салата, топъл и зареждащ чай, усмивката на случаен човек на улицата и т.н.

Няма значение за периода от деня, в който се пише. Можете да си носите тетрадка или бележник в чантата и да пишете в тях, веднага след като ви се случи нещото, заради което сте благодарни на Съдбата. Така е най-лесно и не се налага да мислите: „Ами сега за какво да благодаря?“
На 28-мия ден или на 29-тия, според възможностите, тетрадката се изгаря и се оставят власинките от хартията да бъдат отнесени от вятъра или дъжда/снега според метеорологичните обстоятелства! Това е вид бърза ангелска молитва – благодарностите ни директно ще отлетят към ангелите!
Всяко едно изречение с благодарност покачва нашите вибрации нагоре!

~М.С.(Guru Sakhi)

Може да ви е интересно  Практика 12 стъпки на благодарност

 

Don`t copy text!