За мен най-важното послание към мъжа е следното – жената е надарена с огромна сила, но и мъжът също. В момента, в който тя отвори сърцето си за нас, енергийното ни влияние нараства. Затова нека бъдем по-осъзнати и лично отговорни за тази наша мъжка сила. Дори и на ментално ниво да се отречем от нея, това не я елиминира автоматично. Напротив, тя е там и, оставена без съзнателен контрол, разрушава свързаността. А с малко повече осъзнатост, жената на мечтите ни се превръща в реалност. Нейното божествено начало щедро ни награждава. Затова е хубаво да знаем и кои действия, поведения и отношение активират тази така животворна енергия в тялото й. И кои я карат да се отдръпва и затваря. Чакрите не могат да бъдат разглеждани отделно, изолирано една от друга. Те са в непрекъснат контакт помежду си. Например, ако жената затвори сърдечната чакра, това мигом се отразява и на останалите. След този кратък увод, напред към първа чакра.
Тя е разположена в основата на гръбначния стълб. Елементът й е Земя и се асоциира с материални, земни аспекти – физическо тяло, здраве, оцеляване. Затова е наричана още и коренна чакра. Чрез нея жената черпи сила от Природата. Тя е символ и на женската свързаност – с нея самата и със света. Енергията й се активира, когато жената се чувства сигурна и в безопасност. Уютно в собствената си кожа, уютно у дома си. Когато е подкрепена, уверена и обичаща себе си. Когато е „заземена“ – здраво стъпила на крака и крачеща смело напред в живота. Когато е в допир с естествената й околна среда. Енергията се отдръпва и чакрата се затваря, когато жената се чувства застрашена и несигурна, особено за по-дълъг период от време. Когато е изправена пред сериозни проблеми. Когато някой дълбоко вкоренен и много силен страх в нея излезе на повърхността и я „отвлече емоционално“. Когато изпитва неприязън към себе си. Когато не умее да казва „Не“ и да поставя здравословни за нея граници в живота.

 

 

Какво може да направи мъжът, за да активира и поддържа енергийния баланс на първа чакра? Всъщност, точно тук мъжът може много силно да развихри своята маскулинност. На първо място, дребните неща на физическо ниво. По-дълги разходки в парка. Повече време, прекарано сред природата. Пикник с домашно приготвена храна. Джогинг заедно. И ооо, даа, танц! Спонтанният, по-фриволен танц с мъжа не само събужда естествената женственост в дамата, карайки енергийният поток в тялото й да циркулира основно в онези най-естествени за нея зони – ханш, бедра, корем, слабини. Той спомага и за цялостната регулация на енергийния взаимообмен в двойката. Физическа сигурност. Мъжът в ролята на смел защитник. Защитаващ жената от други мъже. Реагиращ адекватно при подозрителен шум в тъмното, някоя нощ по време на почивка в семейната вила. А и в най-дребните неща. Понякога и една прегръдка и заставане от страната на движение на колите по време на разходка говори достатъчно. Внимание, обич и цялостно приемане на женското тяло. Понякога подценяваме важността и ефекта от пълния масаж на тялото на партньора. Особено когато той не е прелюдия към секс, а израз на грижа и любов. И когато с топлина и нежност докосваме и целуваме всеки сантиметър от тялото й, жената започва да се чувства все по-прекрасно в него. Познавам мъже, за които естествената красота на дамата не е достатъчен афродизиак. Тя „следва“ да изпълнява специални ритуали, за да запали страстта му. По принуда да слага грим, еротично бельо, обувки с висок ток и прочие. Подобно отношение е много, много сериозен удар, а и далеч не само върху първата й чакра.
Финансовите възможности на мъжа също са сериозна тема на обсъждане. И докато е вярно, че по-добре обезпеченият материално и финансово мъж принципно помага на жената да се чувства по-спокойна и свободна от някои грижи, нека признаем нещо. Все повече жени се радват на доходи, по-високи от тези на мъжа до тях.

 

 

И тогава нещо друго излиза на преден план – емоционалната сигурност. Усещането, че мъжът е неин верен приятел, на когото може да разчита. Че е истински отдаден в партньорството. Че е равноправен участник в домакинството и в отглеждането на децата. Знанието, че мъжът остава устойчив на всеки потенциален житейски удар. И тук вече не говорим толкова за заможен мъж. А по-скоро за характер, за личност, чието мъжество остава непоклатимо. Независимо от размера на дохода. Запазващ и следващ по-високи цели, имащ амбиции, стратегии и планове в професионален аспект. Говорим и за нещо много ключово, което за много дами представлява самата квинтесенция на мъжествеността. За нещо, по което и аз самият имам още какво да свърша – интегритет. Независимо от всичко, мъжът консистентно да демонстрира единство на мисли, чувства, думи и дела. Да поема силна лична отговорност и да спазва обещаното. Коя жена не би се чувствала сигурна до подобен мъж?

 

 

И още нещо много важно. Възможността да приложим онзи „патентован“ наш мъжки прагматизъм, логика, рационалност, твърдост в подкрепа на жената. При по-сериозен проблем или казус, при важен житейски избор или в професионален план – винаги можем да предложим тази доза мъжественост в нейна помощ. Съчетани с визия и посока. Но в същото време не бива да забравяме, че в много от случаите жената желае да се справя сама. Тогава нашият опит прибързано да предлагаме решения или да решаваме проблеми вместо нея, всъщност е опит да я лишим от силата й. Вместо това, можем да изберем да насърчим увереността й в собствените й сили, качества и умения. За да може тя още по-смело, свободно и спокойно да следва поривите на сърцето и копнежите на душата. Но и да знае, за всеки случай, че ние сме неотлъчно до нея. Да може по-консистентно да отстоява себе си и решително да поставя граници.

 

 

Понякога и в най-самоуверената на пръв поглед дама можем да открием онова малко момиче, което не се чувства достатъчно уверено в себе си. Което още се бои от изоставяне или отхвърляне. И следва да бъдем много внимателни към него. Разглеждайки тази първа чакра, поне за мен е видно колко важно е мъжът да се чувства „успял“ – в личен, в професионален, в социален план. Да влага мъжката си енергия в градивни дейности. Да е овладял Егото и да е превъзмогнал голяма част от страховете си. В противен случай, той може да развие редица нездравословни зависимости, да изпадне в депресия, да пожелае да прилага повече власт и контрол над жената. В един момент може дори да стигне до физическо и/или психическо насилие над нея. Всичко това е един огромен удар върху цялата й същност.
Има много жени по света, които се наслаждават на постоянно активна първа чакра и нямат „нужда“ от мъжка инициация. Имат си свои лични, самостоятелни начини за „зареждане“. Но за много други дами е съвсем естествено мъжът да води този процес. Как божественото женско начало награждава, ако и останалите чакри са в сравнително добър баланс? На ниво първа чакра – с физическо здраве и по-силна енергичност. С физическа красота и засилено женствено излъчване и магнетизъм. С радост и веселие. Със спокойствие. С по-голяма отдаденост и внимание към мъжа, тук и сега, в настоящия миг. А това, това е един от ключовите фактори за успеха на всяко партньорство.

Автор  Dimitar Hadjiev

Нумерологията може да ви насочи чрез  Съпоставка за съвместимост с любовен партньор: ТУК

Don`t copy text!