Оказва се, че забързаното ни ежедневие ни оставя все по-малко време да се насладим на нещата, които истински обичаме и ни правят щастливи. Парадоксално, но 71 процента от хората не успяват да отделят време, за да завършат предизвикателството, защото нямат време. С други думи – нямат време да бъдат щастливи!
Дали и вие сте между тях?

 

В какво се състои това предизвикателство?
Ами всеки ден да отделяте време за нещата, които ви правят щастливи – и така поне 100 дни.

 

Как точно може да стане това?                                                       Избирате един миг, предмет, човек, гледка или нещо друго около вас, което ви прави щастлив, без значение какво е и без всякакви ограничения – и го снимате. С други думи, превръщате го в картина на вашето щастие. След това качвате по избор чрез „Фейсбук“, „Туитър“, „Инстаграм“. Можете просто да пускате снимките си на своята стена във Фейсбук, Туитър, Пинтерест, на приятелите си – където пожелаете! Изборът е изцяло ваш.

 

Защо да го правя?
По този начин естествено започвате да отделяте повече време за нещата, които ви карат да се усмихвате и ви правят щастливи. И така – поне 100 дни. На пръв поглед е лесно. Оказва се, обаче че малко хора издържат по време на целия 100-дневен период, та това са си 3 месеца и нещо! Дори и да не издържим до края на срока, обаче, ще изпитаме положителния ефект от експеримента, той ни помага да се научим да обръщаме повече внимание на нещата, които ни правят щастливи, носят ни по-добро настроение и т.н.

Ето и причините, които посочват авторите на сайта:

„Хората, които са завършили успешно това предизвикателство, твърдят че:

– са започнали да забелязват какво ги прави щастливи всеки ден;
– са в по-добро настроение всеки ден;
– са започнали да получават повече комплименти от останалите хора;
– са осъзнали колко големи щастливци са да имат живота, който имат;
– са станали по-оптимистично настроени;
– са се влюбили по време на предизвикателството.

Дори след като предизвикателството е приключило, събраните 100 щастливи момента могат винаги да ти припомнят красотата на твоя живот. Затова можеш да получиш малка книга от 100 страници със своите 100 щастливи дни накрая на предизвикателството!“
Авторите на предизвикателството не са известни, има го преведено на много езици.

Източник: 100happydays.com

Don`t copy text!