Махалото от планински кристал изостря мисълта и укрепва паметта на притежателя си.

Планински кристал – спомага за концентрация на вниманието и проникване в същността на нещата. Изостря мисълта, укрепва паметта. Монокристалите от планински кварц са едни от най-силните генератори на енергия. С планински кристал, единичен или друза, можем да зареждаме и да чистим енергийните полета на човека. Този най-чист и прозрачен кристал от кварцовата група има мощно взаимодействие с човешкото биополе. Затова най-добре е да изберете своя кристал интуитивно, да почувствате вътрешно кой кристал точно ви привлича. Оставете интуицията да ви води при избора и със сигурност няма да сгрешите.

Махало от планински кристал засилва интуицията и спомага за подобряване на паметта на собственика си. Още от древността са известни качествата на кристала, който въздейства благотворно на концентрацията и укрепва паметта.

Запознати са категорични, че махало от планински кристал е в състояние да прикани притежателя си да опознае подсъзнанието си до такава степен, че да отключи спомени за минал живот. Монокристалите на планинския кристал са сред най-силните естествени генератори на енергия в природата. Те са в състояние да прочистят енергийното поле на човек, тъй като си взаимодействат с него.

Махало от планински кристал действа благоприятно и при проблеми със зрението и метаболизма. Минералът засилва зрителните способности, необходимо е просто редовно да миете очите си с преварена вода, в която махалото е престояло една нощ. При леко изгаряне, просто го поставете върху засегнатото място. Ако всяка сутрин го поставяте върху сърцето си за десетина минути, ще подейства профилактично на тази област. Когато сте подложени на силен стрес пък просто подръжте махалото за няколко секунди в ръка и ще усетите как напрежението ви минава.

Ако искате да получите отговор „да“ или „не“ на въпрос, който силно ви вълнува, е достатъчно да вземете махало. Хванете махалото и вдигнете ръка над плоска повърхност. Изчакайте я да се стабилизира, затворете очи и задайте наум въпроса. След секунди махалото ще се задвижи. Ако върви напред-назад, отговорът е „да“. Движи ли се в кръг, той е „не“. Не помръдва ли изобщо, все още е рано да задавате този въпрос.

Привържениците на махалото смятат, че също както радиото долавя невидими за човешкото око вълни, така и махалото е вид антена, която реагира на вибрациите, излъчвани от хората, местата, мислите и предметите. Други смятат, че то създава мост между мозъчните центрове на логиката и интуицията и по този начин дава верните отговори. Трети са на мнение, че също както телевизионната антена хваща вълни и ги превръща в образи, така и махалото е предавател, през който преминават мозъчните електромагнитни импулси, за да се превърнат в енергия на движението. Много исторически личности, които разчитали колкото на разума си, толкова и на дадените им от махалото откровения.

Via hiromantia-ezoterica.net

Don`t copy text!