Липсващите числа в името показват преживявания и опит, съзнателно и умишлено избягвани в предишни инкарнации. Показват и слаби брънки в характера ни, които трябва да се подсилят. Това ще стане като усвоим пропуснатите уроци – било с желание, било със съпротива. Човек се усъвършенства, „шлифова“ при всяко прераждане и крайната цел на това усъвършенстване е да привлече към себе си всички вибрации в балансирано количество. Ако липсващото число (или числа) се среща другаде(в рождената карта), то има в по-малка степен качеството на „карма“, но все пак се явява слаба брънка. Като се има предвид таблицата на буквите на кирилица то може лесно да бъде изчислено:

КИРИЛИЦА

1 2 3 4 5 6 7 8 9
А Б В Г Д Е Ж З И
Й К Л М Н О П Р С
Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ
Ь Ю Я

 

Ето накратко някои значения на липсващите числа в личното име:
1. Нежелание да се посрещат трудности, липса на вяра б собствените сили, страх от лидерство, прекалена предпазливост. Такъв човек ще бъде поставен в ситуации, в които ще се налага сам да взима решения.

2. Хора без двойка в името си обикновено не умеят да се подчиняват другиму. Такъв човек предпочита да работи сам, но в даден момент от живота си ще бъде поставен пред необходимостта от нечия помощ. Наличието на 11 би могло до известна степен да компенсира липсата на 2, но само отчасти. 11 има по-висша вибрация и обуславя наличието на идеализъм и показва човек, който в повечето случаи съзнателно впряга личността си, възможностите си, в полза на другите.

3. Силно изявено нежелание за личностна изява. Такъв човек постоянно се измъчва от желанието да се затвори, да се скрие от света. В миналото той не е хранил уважение към себе си, съмнявал се е във възможностите си, бил е консервативен, негъвкав. Животът ще поиска от него да изрази личността си, да прояви драматичен талант.

4. Липсата на четворка издава неприязън към бавната, материална вибрация на това число. Човек без 4-ка избягва упорития труд. В миналото това му се е удавало защото е живял при добри условия.
Животът ще го научи, че не може да постигне нищо, ако не започне от самото начало и не се труди старателно, без да бърза. Такъв човек ще проумее, че не вложи ли търпение и солидност в начинанието си, го чака евентуален крах .

5 Такъв човек е избягвал не само контакти с хора, но и преживявания, които са могли да обогатят житейският му опит. Той не е способен да се отнася с толерантност и разбиране към околните, едностранчив е, не умее да се нагажда към условията. Изпитва страх от новото. Рядко се случва 5-ца да липсва в името на някого, защото това е числото на човека. Индивид без 5 е минал през живота със затворени очи, отказвайки се да получи уроците му. В този живот ще трябва да решава много неочаквани задачи, ще трябва да осъзнае че има фази от развитието на човека, когато само опитът може да му помогне.

6. Такъв човек бяга от отговорности, в миналото е мразел да бъде ограничаван. Не познава ценността и красотата, която се крие в служенето на другите. Избягва да се обвързва. Животът му може да се стече така, че приятели и близки да се отвърнат от него, няма да си помръднат пръста да му помогнат, а по-късно ще започнат да изискват прекалено много от него. Той ще бъде обременен с грижи по тях, с издръжката им. Макар и трудно, ще усвоява азбуката на семейния живот.

7. Липсата на това число означава неохота да тренираш ума си по посока на научни занимания, да изследваш причините и взаимовръзките, преди да стигнеш до заключението и да приемеш резултата. Освен това е признак на занемарен духовен живот.  Липсата на 7 в името на много хора днес е в резултат на дуализма, проповядван през епохата на рибите. За обществото тогава духовният живот се е отъждествявал с изолация, разкаяние, пост, молитва и лишения. В онези времена хората на духа са се държали настрана – ставали са калугери, отшелници. Оттогава 7 е свързано и със страх.
Животът ще дава шанс на такъв човек да преодолее страха си чрез вяра, лишения, бедност, самота и изолация. Той ще трябва да се научи да различава мимолетното от непреходното.

8. Такъв човек е странял от материалните и физически неща в предишни инкарнации. Във финансов план е бил нерешителен, вечно се е съмнявал в способността си да се справи в ситуации, изискващи прагматизъм и здрав усет. Животът ще го въвлече в не една и две афери, неочаквано ще се сдобие с много пари, но почти веднага ще ги разпилее и после ще чувства липсата им. Ако е безпаричен ще се стреми към парите, ако харчи милионите си само за себе си ще бъде наказан с лошо здраве, нещастия и незадоволени желания. Кармата действа или като липса или като злоупотреба и неизменно изисква съобразяване със закона на равновесието.
9. Да липсва девятка – това се случва рядко, но е крайно неблагоприятно. Говори за все пак натрупан опит, но в същото време за пълно отсъствие на човещина, на човешко измерение в отношението към нещата. Човек без 9 не разбира чувствата на другите и сам се страхува да прояви чувства. Липсва му искрата на живота и той не познава цената на страданието. Главната му грижа е било собственото его. Животът няма да спре да нанася удари върху неговата емоционална природа, докато напълно я пробуди. Той ще бъде принуден да пожертва всичко, без да получи никакво удовлетворение или награда. Ще мине през през мъчителни страдания, докато се научи да обича и съчувства на другите емоционални натури. Ще трябва да придобие това, което преди му е липсвало – пламенна червена кръв.

Числата, които най-често липсват са 7 и 8. Следват 4 и 2, после 6, 3 ,1. Числа 5 и 9 обикновено се срещат често.

По материали от интернет

Още за Имената на българите ТУК

Don`t copy text!