Из „КОТКАТА: ПРИЯТЕЛ И ЛЕЧИТЕЛ“  Росица Тодорова

Аудио-файл за слушане 8 минути

Котките са едни от най-загадъчните млекопитаещи на Земята. На пръв поглед нямат нужда от хората, но живеят с нас, а държат дистанция. Котките имат много способности, които науката не може да обясни, макар че природата не създава нищо излишно. Учените не са изяснили и какъв е произходът им. Някои дори твърдят, че те имат извънземен произход.

 

Малко история

Първите сведения за котките се появяват в библейските времена, след световния потоп. За тях има много легенди и митове; в някои от тях има твърдения, че котките са създадени от боговете, чрез кръстосване на лъв и маймуна. В други епични творби се разказва, че котките са „дошли сами“, но никой не знае откъде. В трети източници се посочва, че те се спуснали от небето.

 

 

 

Според учените котките се появили първо в Древния Египет. Египтяните не само ги отглеждали в домовете си, но се отнасяли към тях като към сакрални създания. В чест на котките издигали храмове; след смъртта им ги балсамирали.

Вероятно египтяните знаели за котките повече отколкото ние днес. В техните представи котките дошли на Земята като спътници на боговете. Част от жреците били убедени, че съществува цивилизация, чиито представители умеели да сменят образа си с котешки. Неслучайно една от богините в Древния Египет – Бастет, е изобразявана като жена с котешка глава.

Освен това египтяните знаели или подозирали, че дори обикновените котки имат свръхспособности и им позволявали да влизат в най-тайните кътчета на храмове и пирамиди, където дори свещеници нямали право да влизат.

 

 

Котките са и ясновидци?

Много хора разказват истории как техният домашен любимец изведнъж изоставя заниманието си, застава пред външната врата и внимателно я наблюдава. Скоро на вратата чука или звъни гост. Как котката реагира на точно на този човек, който ще се появи в този дом, не може да се обясни. Останалите хора могат да минават по стълбите и тя не реагира.

Има много доказателства, че котките усещат хората, които замислят нещо лошо и предупреждават стопаните си. Вашата котка пикае ли в обувките на вашия гост, който редовно ви идва на гости?

 

 

 

Котката е естествен чистач

Традицията да се пуска котка в нов дом, не се е появила на празно място. Учените доказаха, че котките неутрализират негативната енергия, но не могат да обяснят как точно се случва това. Обикаляйки къщата, котката обира всичко лошо, което са оставили предишните собственици или строители. Според наблюденията на „лоши места“ котката се задържа дълго, докато избави пространството от отрицателната енергия.

 

През времето, което прекарва в будно състояние, котката „почиства“ дома на стопаните си от негативни и тежки енергии. Докато спи, котката филтрира и трансмутира тези негативни енергии. Често ще видите котката си потънала да гледа буквално в нищото. Това означава, че тя вижда неща отвъд и усеща намесата от други измерения. Често котката остава на място с ниска енергийна циркулация, за да изчисти този участък. Често пъти тя отива и на място, изолирано от дома и започва да мяука. Това не е просто мяукане или искане на внимание – това е вид тревога, с която ви показва, че енергийният баланс на това пространство е нарушен и трябва да бъде изчистен. Когато проблемите ни, ежедневния стрес и негативните енергии са абсорбирани, погълнати от котката, и когато продължително време тя е подложена на ниски вибрации, има вероятност котката да започне да повръща и да се разболее. Разбира се, тя не е единствената, която отговаря за енергийния баланс във вашия дом, но определено извършва много енергийна работа.

 

 

Когато спим, астралното ни тяло се отделя от физическито тяло и „пътува” и тогава котката често ни придружава в тези астрални пътувания и в същото време пази астралното ни тяло. Освен това, пази стаята от злонамерени духове и същности, докато спим. Това е и причината, поради която обича да спи в леглото на стопанина си.

 

 

Котката следи за нашата духовна еволюция

По време на престоя си при нас, тя предава информация от по-високите измерения и служи като радар, а не само като енергиен пречиствател.

Котките са подобни на кристалите защото също като тях трансформират и пречистват енергии.

 

 

Когато в семейството има много хора и само една котка тя може да бъде претоварена заради поглъщане на негативната енергия на всички в дома. Добре е тогава да има повече от една котка, които да разпределят енергийния товар на всички помежду си.

 

 

Ако нямате котка и бездомно коте влезе в живота ви, това е така, защото имате нужда от енергийно филтриране в този момент. Котето е дошло и е готово да ви помогне. Котето идва при вас по някаква причина, която може да не разбирате на физическо ниво, но знайте, че няма нищо случайно и често котката, която е дошла при вас, сама си тръгва, след като си е свършила енергийната работа. Ако не си тръгне и не искате да я задържите, непременно ѝ намерете стопанин, на когото също да помогне на енергийно ниво.

 

 

Котките имат вграден компас

Необяснима е способността на котките да се ориентират на абсолютно непозната местност и да намират пътя към къщи. В този контекст се прославил котаракът Пино, чийто собственик платил полета на животното до свой приятел, който живеел на 200 километра от него. След 11 дни Пино се върнал вкъщи изтощен, травмиран и кален. Как е могъл котаракът да изминава по 16 километра на ден, при това да търси и храна. И да се движи в труднопроходима местност, преодолявайки шосета, железопътни линии и населени пунктове?!

 

 

 

Зрението на котките е шест пъти по-силно от човешкото

Котките отлично разпознават обекти на сто метра разстояние, могат спокойно да гледат слънцето. Когато тъмнината е пълна, те преминават на слухово ориентиране.

Оказва се, че за да определят местоположението си в пространството, те се опират не само на слуха и визуализацията, а имат и допълнително „оборудване“ – котешките вежди, мустаците и косъмчетата на предните им крайници, не са естетични детайли, а им помагат да се измъкнат от абсолютна тъмнина.

 

 

 

Котките са полезни за космонавтите

Там където няма гравитация на хората е трудно да се ориентират. Изхода подсказали котките, които, както е известно, при падането винаги се приземяват на лапи. По време на падането опашката на животното извършва въртеливи движения в обратно направление относно въртенето на останалата част от тялото. Тази манипулация се извършва докато органите на равновесието на котката не покажат, че главата му се намира в правилна позиция. Последният етап от падането се заключава в изравняване тялото на котката. Тук опашката играе ролята на стабилизатор. Човекът няма опашка; за замяна учените предложили въртеливи движения на краката. Идеята се оказала гениална: космонавтите били обучени да приемат онова положение в пространството, което им било необходимо в дадения момент.

Източник: rasper-bg.com 

На снимката е котката ми Мими.

 

Може да ви интересно и  Поличбата на котките – месеца, в който идват при вас

Don`t copy text!