Съществуват достатъчно количество илюзии, ограничаващи убеждения и неразбиране, как да развием контакта си с Висшия си Аз. Точно тези ограничения ни отбиват от пътя, който помага максимално да развием контакта си с Висшите си аспекти.

Този текст е възможност за максимално разкриване на най-разпространените убеждения, които не са реални и ни пречат в процеса на духовния възход.

„Виждам филм …“

Много разпространено мнение, че контакта с Висшия Аз изглежда по следния начин: човека задава въпрос и като отговор му показват филм, в който всичко обясняват. Колкото и смешно да звучи, но това е доста разпространено мнение!

Малцина осъзнават, че отговорите на Висшия Аз идват във вид на пакети с информация – „зашифровани“ образи, звуци, цветове. И всичко това трябва да се разшифрова! Защото посланието е персонално от Висшите му аспекти.

При всеки човек има един-два най-добре развити канали за общуване с Висшия Аз, а такива канали са много: ясновиждане, ясночуване, ясночувстване, яснознание, канала на сърдечните енергии, творческите канали, сънищата, знаците и т.н.

Ясновиждането не е филм, който ви показват, това са образи, картини, символи, цветове, които възникват пред очите ви, и които трябва да разшифровате.

Ясночуването не е процес, когато някой ви говори в ухото:) Това са думи, текст, възникващ в главата ви.

Ясночувстването са множество навици, например, развитие на енергийните канали в ръцете или умение да се получава информация чрез миризмите, а също канала на Сърцето може да бъде отнесен към ясночувстването.

Най-висша проява на контакт с Висшия Аз е телепатичната връзка, когато в човека практически са развити всички канали, само в този случай общуването с Висшия Аз, приблизително прилича на филм.

Изглежда долу-горе по следния начин: задавате въпрос на Висшия си Аз, а в отговор ви показват картини, образи, символи, цветове, едновременно тече информация, какво означават всичките тези образи, на ниво сърдечни енергии идва потвърждение на даденото информационно послание. Отговор на въпроса се получава едновременно по няколко канала за общуване с Висшия Аз.

Но колкото и банално да звучи, развитието на канала за общуване с Висшия Аз започва с едно – умението да запазите тишина, да спрете вътрешния монолог, да бъдете във вътрешно спокойствие. Иначе умът ви винаги ще пречи, ще подлага отговорите на съмнение, а и отговори няма да се получат, защото не можете да излезете отвъд ума, в пространството на най-висшите потенциали.

На мнозина им се иска някаква чудодейна практика, желателно само една, след което всичко изведнъж ще се разкрие:). Това е невъзможно, трябва да приемете този факт. Развитието на контакта с Висшия Аз е постоянен опит, труд и практика.

„Задавам въпроси, но на тях не идват отговори!“

Отговори от Висшия Аз идват ВИНАГИ! Просто човек предвид своя опит, развитие и ниво на съзнанието, не може да разбере и разшифрова отговорите на тези въпроси. Всичко се усложнява от невъзможността да се разбере всичко, което има във Вселената, но го няма на Земята, и обратно.

Лично в моята практика имаше ситуация, когато на зададен въпрос ми показаха отговори: всички картини, образи бяха необикновено ярки и красиви, но изобщо беше неразбираемо, в какво се състои проблемът??? И едва след ГОДИНА, когато нивото ми на съзнание се повиши до възможност за разбиране на отговора, се разкри пълната картина на ситуацията. А сложността бе в това, че това, което ми показаха, не беше проблем от земна гледна точка!:)
Всичко е опит: многогодишен, ежедневен и непрекъснат – тогава се разкрива все повече разбиране по много аспекти.

„Главното е ясновиждането!“

Това е най-разпространеното ограничение, което се среща при развитието на контакта с Висшия Аз. И предишният пример е потвърждение на това. Възможно е всичко да виждате, но ДА НЕ РАЗБИРАТЕ КАКВО ОЗНАЧАВА!!!

Затова е нужно да се развиват всички канали за общуване с Висшия Аз, за да може освен видения да има разбиране на отговорите, затова трябва да се работи по разширението на съзнанието, яснознаенето, ясночувстването, ясночуването и отговорите по всички канали ще ви дадат разбирането на пълната картина!

Излекуване енергията на Сърцето

Импулс за развитие енергиите на горните чакри е работата със сърдечните енергии. Препятствията са всички получени емоционални травми, които са запазени в нишките на ДНК, в персоналните Хроники Акаша, и имено тези травми просто не дават изход към Висшите нива, на по-високи нива на вибрации, защото „привързват“ към това ниво, където са получени травмите.

А ако повечето травми са получени на Земята, на това ниво на вибрации, то изход към по-висшите нива просто е невъзможен.

Веригата на излекуването изглежда по следния начин:

– излекуване на травмите от този живот – излекуване на травмите от миналите животи – излекуване на травмите, получени на други планети – излекуване на травмите, получени на Висшите нива от съзнанието.

Защо едни имат способности, а други нямат?

Искам да завърша този текст с метафоричен пример. Защо едни стават олимпийски шампиони по фигурно пързаляне, а други не?

– Започваме с това, че за да се научим да се пързаляме, е необходимо желание, след това желанието трябва постоянно и систематично да се развива, желателно е ежедневно.

– Получавайки навика да се пързаляте с кънки, някои се спират – задоволява ги напълно плъзгането по леда. А някои, и те са малцина, започват да изучава различни фигури, а най-упоритите започват да опитват скокове. Падат, получават синини, но стават и отново опитват!

Този пример може напълно да се приложи върху развитието на контакта с Висшия Аз: ежедневни практики, упоритост и желание да развивате и усъвършенствате навиците. А най-главното – да изпитвате от това страст, радост, преодоляване на себе си – истински кеф и начин на живот!

И в заключение, малко отклонение, във фигурното пързаляне има фактор, който несъмнено влияе, дали ще станете олимпийски шампиони или не – някакви вродени качества, талант, който идва от предишните ви въплъщения. Но всеки може да се научи да се пързаля!

Така е и при контакта с Висшия ви Аз: от колкото по-високо ниво е дошла душата, толкова по-развити са заложените в нишките на ДНК възможности за висши способности! Душите, дошли от по-високи нива на вибрации, отколкото е Земята, изначално са по-чувствителни, с добре развита интуиция и множество творчески потенциали.

НО, да развие контакта с Висшия Аз може всеки, и затова е нужна упоритост, практикуване, желание и страст!

Автор: Елена Давидова

 

Don`t copy text!