Това е един инструмент за осъзнаване и анализ, известен като „Колелото на живота”. Той е често използван при първите коучинг сесии, за да се постави посоката на действие и да се определят приоритетите. Идеята е да попълните своето удовлетворение в няколко основни области: кариера, взаимоотношения, здраве, семейство, финанси, интимна връзка, почивка и забавления, след което да узнаете върху кои от тях трябва да работите.

Всяка от областите трябва да оцените по скалата от 0 до 10 (като 0 изразява най – висока форма на неудовлетворение и се намира в центъра на кръга, а 10 – на пълно удовлетворение и се намира в края на лъча). След като нанесете върху лъчите точките, които определяте за актуалното ви ниво на удовлетвореност във всяка от областите, свързвайки ги ще получите фигура.

Идеалният вариант е да това да е кръг, ако отговорите ви са в едни високи нива на удовлетвореност. В противен случай, фигурата ви ще е неправилна. Изключително важно е да бъдете напълно честни със себе си при изготвянето на подобно “Колело”.

Използването на този метод ви дава една моментна “снимка” на случващото се в живота ви, получавате информация за житейските области върху които трябва да обърнете внимание.
Получихте ли колело? Или пък съвсем друга фигура? 🙂

Източник: Пътят към себе си

 

Don`t copy text!