Мудра терапията е древен метод на лечение, който принадлежи към Аюрведа и ученията на йогите, които се появяват в Индия преди повече от 5 хиляди години. Мудрите са помощно средство при лечението на определено заболяване, подпомагат лечебните процеси, независимо от състоянието или вида на заболяването.

 


Калешвара мудра успокоява потока на мислите и обърканите чувства, спомага процеса на вземане на решения. Стимулира концентрацията и умствената дейност, изчиства мисълта и засилва паметта.

 

 

Помага за премахване състоянието на пристрастяване при зависимости. Мудрата има силно въздействие върху психиката и може да премахне кризисните състояния при отказване на цигарите или промяна на вредни навици. Тя може да ви избави от тютюнопушенето, преяждането, прекомерната употреба на алкохол и всички зависимости, за които се сещате.

 

 

Подкрепя стремежа ни да бъдем себе си. Калешвара мудра е подходяща за хора, които са изпаднали в състояние на депресия, чувстват се объркани и не могат да открият призванието си.
Прилагайте Калешвара мудра, когато искате да коригирате черти от характера си или да придобиете нови умения.

 

 

 

Изпълнение: Върховете на средните пръсти и палците се допират срещуположно един в друг, а останалите пръсти са свити навътре и се допират във вторите си фаланги (кокалчета). Палците сочат към центъра на гърдите в областта на сърцето, средните пръсти нагоре или напред, а лактите са разтворени настрани и повдигнати. Останалите пръсти оформят сърце.

 

 

Вдишвайте и издишвайте бавно и дълбоко 10 пъти. След това наблюдавайте дишането си и същевременно удължавайте паузата след вдишване и след издишване още малко.

 

 

За преодоляване на вредни навици и зависимости се препоръчва прилагане на Калешвара мудра в продължение на 15-20 минути на ден, придружено с бавно и дълбоко дишане и осъзнаване.

 

Допълнение: Към този изцелителен процес може да включите и числови поредици(кодове), които имат отношение към дадено неразположение или заболяване. Информация за Лечение с числови поредици по Г.Грабовой

Още полезно инфо за други мудри: ТУК

* Статиите в този сайт са само за информационни и образователни цели и не заместват професионални медицински съвети, диагностика или лечение. Винаги се консултирайте с вашия лекар за всякакви въпроси, които може да имате относно медицинското ви състояние.

Don`t copy text!