Из „Диагностика на кармата“ част 9-та на Сергей Лазарев

Същността на моят метод се състои в развитие на мисленето. По-рано наивно предполагах, че мога да намеря заветната книжка или да осъществя контакт с някаква извънземна същност, която ще ми открие всички тайни на Вселената. След това с удивление разбрах, че откриването на тайната – това е само половината от нещата. Необходимо е още и да разбереш какво точно си открил. Всички тайни на Вселената са разкрити около нас. Просто ние не ги забелязваме и не разбираме същността им. Станах сутринта, налях си чай, изядох един сандвич, излязох на улицата, купих си вестник, отидох на работа. В тази ситуация, както и във всяка друга, в най-незначителното събитие е скрита цялата тайна на Вселената. Тази тайна ни се открива според мярата на нашето развитие.
Разбирането на събитието – това е едновременното обхващане на миналото, настоящето и бъдещето. Да можеш да виждаш бъдещето все още не означава да разбираш същността на настоящето. За едновременното обхващане на миналото, настоящето и бъдещето е необходима енергия. Колкото по-голяма психическа енергия притежаваме, толкова по-мащабно можем да мислим. Психическата енергия угасва, ако не я подхранваш с любов. Значи познанието за света е невъзможно без увеличаването на любовта в душата.
Нека се върнем към моята диагностика. Аз виждам деформациите на полевите структури. Кръстчета, ромбове, няколко десетки ситуации. Наблюдавайки полевите деформации може да се направи извод – в такъв и такъв случай полето се деформира, което може да доведе до болест. А ако проанализираш няколко стотици случая, можеш да си направиш приблизителна схема за правилното поведение и правилното отношение към света. Същността на моето откритие се състои в това, че след многогодишни целенасочени търсения аз видях полевите структури, първични по отношение на обекта, въпреки че науката винаги категорично е твърдяла, че полевата структура е вторична. Откривайки първичните полеви структури аз с удивление забелязах, че техните деформации водят не само до болести, но и до разрушаване на съдбата, характера, психиката.
Разбрах, че трябва да се лекува не органа и дори не целия организъм, както сега е модерно в медицината. Трябва да се лекува съдбата на човека, неговата психика, характера му и начинът, по който той гледа на света. Без правилен светоглед няма да има правилно мислене. Без правилно мислене няма да се породят правилните емоции. Неправилните емоции ще доведат до неправилно поведение и след това до разрушаване на съдбата, психиката и здравето. Истинското откритие за мен стана разбирането на това, че нашите емоции и полеви структури са едно и също нещо. При това нашите чувства се делят на два слоя: повърхностни, които зависят от тялото, и дълбочинни, от които зависи не само тялото, но и психиката и съдбата.
Нужно ми беше да проанализирам няколкостотин хиляди различни ситуации, за да стигна до тази идея. Следващото откритие за мене беше следното: можеш да лекуваш човека като му дадеш правилно разбиране за света. Оказа се, че мащабната промяна във възгледите за света може да лекува дори такива болести като рака. Съответно и неправилното отношение към света може да доведе до най-тежки болести. Западната култура е свикнала да се ориентира към материалното развитие. Първо жилището и храната, а след това мислите и идеите. При източната култура е обратното – съзнанието има приоритет. Правилните мисли са по-важни от жилището и парчето хляб. Източният свят е раждал идеи и някои от огромния им брой постепенно станали реална сила.
Наскоро един човек ми каза: „На международно ниво ние разбираме, че вървим към катастрофа. Имаме всичко – пари, технология, власт, но нямаме идеи. Изобщо нямаме представа какво да направим, за да променим ситуацията“. Но липсата на идеи не е най-главната опасност за човечеството. Главната опасност се крие в неправилното възприемане на света и неумението да се мисли. Само преди сто години главният източник на богатство са били суровините. След известно време такова богатство станаха технологиите. Преди двадесет-тридесет години светът с учудване забеляза, че главното богатство става информацията. Япония нагледно показа на света, че идеи могат да се купуват и продават. Новите идеи станаха източник на бързо и реално обогатяване.
В същото време светът с не по-малко учудване разбра, че идеите могат да убиват и разрушават много по-силно, отколкото каквото и да е оръжие. Идеите станаха материална сила. Маяковски беше написал „Искам към щика да приравняват и перото“. В Русия идеите са се изпълвали със сила още преди революцията и опита на болшевизма свидетелства за това. Това, което казвам, свидетелства и за още нещо. Дори най-ужасната и порочна идея е нищо в сравнение с красивата, но недоизпипана идея. Болшевиките доказвали на всички, че за общото щастие е необходимо да се разруши държавата като орган на насилието. Но когато държавата била разрушена, те били принудени да създадат много по-ужасяващ репресивен апарат. Недоразработените идеи, неправилното разбиране на всеобщите закони разрушиха съдбата и здравето на държавата, а репресивният апарат ставаше все по-могъща панацея, спасявайки организма от гибел. В края на краищата социализмът рухна. А научиха ли се хората да мислят? Опитът след това говори за обратното. Държавата беше разрушена за пореден път, като при това повторното разрушение се извърши не само на физическо, но и на духовно, нравствено ниво. Всички свято вярваха, че демокрацията е отсъствие на насилие, без обаче да разбират, че демокрацията може да съществува само в условия на най-строга дисциплина и диктатура на закона. На Запад демокрацията е възникнала като защита на частната собственост. А в Русия след 1917 година частна собственост, а значи и защита на правата на личността, чисто и просто не съществуваше. Заради това в постсъвестска Русия не можеше да има демокрация. А това, че така я наричахме, на практика стана просто липса на закони. В такива случаи всичко са връща към първобитния механизъм, когато по-силните убиват по-слабите или им отнемат имуществото. Възникването на бандички от богати хора, които завладяха почти цялото богатство на страната, представлява закономерен резултат от неразбирането на това, какво е това истинска демокрация, защо се появи социализма, какво се случва сега със света и какво трябва да се направи, за да може малката част на откъсналите се напред лидери да не унищожат останалите, а заедно с тях и себе си.
Правилният поглед върху света и правилното мислене сега са по-важни от жилището и парчето хляб. И в търсенето на такова разбиране ние отново се връщаме към свещените истини. Поновому започват да звучат известните библейски думи: „И не само с парчето хляб живее човек“. Идеите все повече се изпълват със сила, а при липсата на правилно разбиране все повече приближават създателите си към пропастта. В началото на миналия век неизвестен служител в патентно бюро извел формулата: Е=м.с?. Минали около тридесет години, по принцип нищожен срок, и последвал взривът на атомната бомба. Взривът, който провъзгласи, че до колективното самоубийство не остава чак толкова много време. Минали още около тридесет години и се появиха атомните подводници, всяка от които може сама да унищожи цялото човечество. При всичко това измени ли се нашето съзнание и светоглед? Не, те все повече и повече изостават след възможностите ни. Ако ние не се променим, ще загинем. Сега вече всеки започна да разбира това. На Изток от древни времена са подчертавали: промени себе си и ще съумееш да промениш целия свят
За да промениш себе си е необходимо да притежаваш правилно мислене, правилно поведение; трябва да разбираш законите, по които живее Вселената, необходимо е да възпитаваш своите чувства, изхождайки от любовта и добродушието. Човек с несъвършена душа не може да се докосва до тайните на битието, той просто ще загине. Лекар с несъвършена душа няма да донесе полза на пациента, учен с несъвършена душа ще прави открития, водещи до гибелта на хора. В последните столетия човечеството се е стремяло не към натрупване, а към потребление. Прословутото парче хляб ставало все по-важно. За разбирането на света са нужни много повече сили, отколкото за получаването на хляба. Светът се отучи да мисли. Философите и мъдреците изчезнаха. Никой не иска да дава, всички искат да получават.
Симптоматична стана не само медицината, но също така и икономиката, политиката, философията. Ако възникне проблем – трябва да се отстрани. Да се разбере, защо се е появил, защо появата му е закономерна – за това ние не сме свикнали да мислим.
Един професор веднъж каза: „Аз не се каня да давам на студентите знания. След няколко години всичките тези знания ще се променят. Аз ги уча да работят с тези знания, уча ги правилно да мислят“. Ние много дълго време бяхме лоши студенти и лоши професори. Сега гледам телевизия и виждам как се учим да мислим. И от повърхностните упреци, омразата, обвиненията, имащи за задача да премахнат пречещия проблем, ние вървим към разбирането на връзката между протичащите събития. Необходимо е не да търсим виновните, за да им отмъстим за злото, необходимо е сами да се развиваме и променяме. И това ще бъде най-добрата защита от повторение на грешките на миналото.
Диагностицирайки полевите структури аз се учех да мисля. Оказа се, че мъничкият организъм и огромната държава живеят по общи закони. Така че, ако вие имате желание да усвоите моя метод, преди всичко се научете да мислите.

………………………………………………..

Ако желаете да се възползвате от възможностите на Нумерологията, разгледайте Раздел „Услуги“ и можете да ни пишете в контактната ни форма или на емейл: megan966@gmail.com

Споделете тази статия, ако ви е харесала.