Ако има нещо в живота, от което всички ние се плашим, това е … страхът. И все пак, дали страхът е наистина нещо, от което трябва да бягаме като страхливци, което трябва да избягваме? Какво би станало, ако се отворим, прегърнем страха и му дадем една голяма уютна прегръдка?!

Той вероятно се нуждае от една такава, не мислите ли? В момента, в който превключите вътрешно и прегърнете онова, от което ви е страх, нещо магическо става… Откривате, че имате желание да направите така, че нещо да се случи! Когато можете да се движите в страха, през страха, да минете от другата му страна, след това ставате безстрашни. Страхът плаши колкото една сянка, колкото въображаема пречка, препречваща светлината на собственото ви сияйно същество.

Истината е, че всеки страх е илюзорен. F.E.A.R. = False Evidence Appearing Real – Фалшиви Доказателства Изглеждащи Реални. Вашите страхове в живота са просто отрицателна мисъл за вашето бъдеще, увита в усещането за свиване на тялото. Страхът е измислица на ума, създадена от емоционални нужди, които не са били изпълнени. Когато познаеш себе си като източник на самата любов, тогава страхът няма никакъв шанс в живота ти. Когато страхът се породи, той се превръща в нещо, с което трябва да работиш. Казвам „трябва“, защото виждаш тези чувства като възможности да навлезеш по-дълбоко навътре, към извора на любовта. Страх те принуждава да усетиш това, което е в сърцевината на съществото ти. Това е единственото място във Вселената, където ще намериш истинската вечна любов, мир, сигурност, безопасност и най-високото духовно израстване, което би могъл да поискаш. Накъдето и другаде да се вглеждаш, ще откриваш, че животът може да бъде доста илюзорен и постоянно изменчив за теб.

Хубаво е да се знае, че страхът е тайният ключ към една от най-големите загадки на живота. Това е тайната на овладяването на вашето съществуване. След като сте открили как да преодолеете страха, ще знаете какво е истинското доверие и вярата. Това по-дълбоко ниво на доверие е нещото, което ви дава пълна власт над живота ви. Прегръщането на страха изисква да встъпите в силата си и да преоткриете онази дълбока връзка с източника на доверие, любов и сладка благодарност, който имате вътре в себе си. Да допуснем страха е нещо, което ни е нужно, за да ни бутне дълбоко навътре, отвъд зоната ни на комфорт, за да можем да разкрием духовно същество, живеещо в нас. Точно от това се нуждаем, за да преодолеем ограничаващата човешка условност,пред която всички сме изправени.

Когато започнете да прегръщате страха, вие ще знаете как да вземате решения. За да вземете правилно решение в живота, трябва да сте готови да вземете и грешно решение. Това изисква наистина да сте безстрашни и готови да сгрешите за каквото и да е, така че животът се превръща в огромно космическо обучение-приключение! Ако искате да сте уверени за всяко решение, което вземате, просто се обърнете назад и погледнете към живота си откъм голямата картина за нещата. На нивото на душата наистина няма такова нещо като „неправилно“ решение.

Просто може да ви отнеме малко повече време, за да стигнете до крайната си дестинация, ако изберете лявото вместо дясното. Когато помните, че сте вечно създание на едно безкрайно пътешествие през живота, това няма значение. Вие няма да се потите над малките неща, защото ще разбирате, че всички неща са малки. Когато всички решения тръгват от това място на безстрашие, в което знаете, че сте на безкрайно пътешествие, вие в крайна сметка ще инициирате решения, които да водят само до игриви, положителни и приятни резултати.

~Jafree Ozwald/Просветления манифестор

Може да ви е интересно също  Признаци за висока емоционална интелигентност

Don`t copy text!