Аудиофайл за слушане 10 минути

Медитацията за връзка с Вътрешния Водач (МВВ) е духовна технология, възникнала от сливането на духовни и философски потоци, а именно: астрология, таро, алхимия, аналитична психология, кабала и западна мистична традиция.

Това е метод, който ни помага да се свържем с вътрешната си реалност, която е точно толкова истинска, колкото и външната. Разликата е в това, че сме свикнали и знаем как да си взаимодействаме с външната реалност и познаваме, или поне донякъде, законите които я движат.

 

 

 

 

 

Това, обаче не е така с вътрешната реалност, където несъзнателно и паралелно пребиваваме. Там сме в мислите, чувствата и емоциите си, винаги по време на сън или друг вид трансово състояние. Точно по време на сън или дълбока медитация бихме могли да осъзнаем многоизмерната си същност и да приемем привидния парадокс на паралелното съществуване. Защото всъщност, ние винаги едновременно пребиваваме тук и там.

 

 

 

 

 

Там, във вътрешната реалност, законите и правилата, познати от физическия свят, не важат и не работят. Основополагащи физически принципи, като време, гравитация и причинно-следствени връзки нямат никакъв смисъл. Вътрешната реалност се проявява и развива обикновено напълно нелогично, подчинява се на закони и правила, до които ние на съзнателно ниво нямаме достъп и разбиране. И тук идва ролята на Вътрешните Водачи (ВВ) – същности, проявени в човешка форма Души, точно толкова истински, колкото ние сме истински.

 

 

 

 

Вътрешната реалност на всеки отделен човек е необятна и напълно индивидуална вселена, има си собствени символи, правила и сили, които я движат. В повечето случаи ние по-скоро въобще не я познаваме. Тук е светът, в който битуват архетипни енергии, модели, същности и сили, които в голяма степен управляват реалният ни живот, в повечето случаи – по непонятен начин.

 

 

 

 

 

Случват ли ви се нелогични неща? Има ли случаи, в които сте реагирали по необясним начин? Има ли моменти в живота ви, в които сте давали най-доброто от себе си, а сте получавали огромни разочарования като резултат? Чувствате ли се спокойни, на мястото си, реализирани? Свързвате ли се с радостта и любовта в живота си? Има ли нещо в света ви, което образно казано – куца и защо е така? Има голяма вероятност отговорите на тези и други подобни въпроси да се крият в нехармонични енергии, присъстващи във вътрешната ви реалност. Тази дисхармония може да бъде премахната с помощта на МВВ(Медитацията за връзка с Вътрешния Водач).

 

 

 

 

МВВ е духовна технология, която проправя път и посредничи между съзнателната и подсъзнателната реалност. МВВ е инструмент, чрез който подобряваме психологическия си фон, метод, който ни помага да се опознаем в дълбочина, да открием и „поправим“ онези сектори от живота си, от които не сме удовлетворени.

 

 

 

 

 

Обикновено всяка нелогочна ситуация се дължи на нехармонична архетипна енергия, която е взела превес над егото (същността ни) и се проявява и проектира в живота ни. Архетипите са жизнени енергии, които съдържат идеи и информация, образувайки колективното несъзнавано. Те представляват специфични модели на инстинктивно поведение, мислене и действие, често пъти несъвместими с истинска ни природа, намерение и желания.

 

 

 

 

Тяхната същност е гравитационна и винаги се стреми да „завземе“ личното ни пространство, да „претопи“ индивидуалността ни, да ни „влее“ към колективното несъзнавано. Така по неосъзнат път губим правото си на осъзнат личен избор, възможността за индивидуално надграждаме, личностно разгръщане и проява на потенциала си.

 

В Епохата на Рибите, която бавно, но сигурно отминава, беше и все още е важно да научим принципите на сливане, единение и неразграничаване. Вероятно и затова архетипните енергии действат на гравитационен принцип (просто лично мнение). Но новото време, което за хората, стремящи се към себепознание и себереализация, все по-осезаемо настъпва с приближаването на Епохата на Водолея, изисква повече индивидуализъм, разграничаване и надграждане на общите модели.

 

 

 

 

И тъй като, навлизайки съзнателно в един непознат вътрешен свят, естествено имаме нужда от ориентир и водач, гениалната Вселена (Бог, Всичко което е и т.н.) е отредила за всеки от нас вътрешни Водачи (ВВ) – души, които нашата същност разпознава, помни, но не и на съзнателно ниво. В процеса на работа с тях (него), връзката ни ще става все по-силна, осезаема, ясна и категорична. Защото Водачите винаги присъстват и са присъствали в живота ни. Но има едно много основно и първично правило – те никога и под никаква форма не се намесват в решенията, действията или мислите ни, без да са помолени за това. Това е свързано с божествения ни дар като човешки същества – имаме свободна воля.

 

 

 

 

 

Истинските Вътрешни Водачи излъчват енергия на безусловна любов, приемане, разбиране и неосъждане. Срещата с тях обикновено е много емоционална, особено ако до този момент не сме преживявали енергия на безусловна любов. Те предлагат тотална закрила и мъдро водачество при изследването на вътрешния свят и най-вече при срещата с Архетипните енергии… Защото има (а и много често първоначално се появяват) лъжливи вътрешни водачи. Те обикновено са его-креатури, които се базират на страх и се стремят да държат контрол над съзнанието ни, не позволявайки да навлезем в дълбочина и да се свържем с истинската си природа, да почерпим от знанията и опитностите на многоизмерната си същност. Но дори в този случай истинският Първи Водач е наблизо – просто трябва да го потърсим някъде в дясно от нас и когато го усетим и се свържем съзнателно, лъжливият веднага изчезва.

 

 

 

 

 

Има няколко общи показатели, по които различаваме истинския си ВВ от фалшивите същности, които може да се появяват. Първо и основно правило – Истинските ВВ винаги се появяват в човешка форма и са свързани с характеристиките на вашия 9-ти натален дом в Астрологичната натална карта. Представляват непозната за вас мъжка фигура, която никога не сте срещали или виждали в настоящото си земно прераждане. Не е починал близък или роднина, не е известна личност от миналото или митично създание, не е религиозен водач или гуру, извисен учител, просветител и т.н.

 

 

 

 

 

Не пречи да се свързвате с някоя известна личност от миналото, с учител, просветена душа или гуру и т.н., но те не са индивидуалните ви ВВ и има различен смисъл да присъстват в живота ви.

 

 

 

 

ВВ е душа, която реално се е прераждала на земята, но вие тук никога не сте се срещали. Често е трудно да видим ясно лицето му. Обикновено е облечен в дрехи, характерни за епохата на последното му прераждане на земята… Има едни много ясни и характерни разлики между фалшивите и истинските водачи, които ще ви помогнат да се ориентирате с кого се срещате при вътрешната си работа.

 

 

 

 

 

Ясните разлики между Истинският и фалшивите вътрешни водачи:

Истинският Водач притежава следните черти:

– Чувство на любов към индивидите, които той учи и води;

– Никога не предлага сам информация, освен ако не му бъде поискана;

– Обикновено не прави предсказания за вас или други хора;

– Не съди вас или който и да е друг, не взима страна при спор;

– Няма да установи контакт с мъртвите за никой, освен за индивида, чийто Водач е;

– Няма да даде информация за други хора;

– Няма да се изяви чрез автоматично писане, контактьорство или медиумни състояния на транс;

– Възприема се винаги там, където се намирате емоционално, физически, мисловно и духовно;

– Не лъже, не дава неточна информация, нито е непоследователен;

– Често отговаря на въпросите с въпроси, преподавайки с помощта на Сократовия метод;

– В състояние е да ви защитава от заливащата нехармонизирана архетипна енергия, тоест излъчва тотална сигурност и спокойствие. Той е в състояние да ви защити и извади от всяка една ситуация, която не е полезна за вас. И напротив – лъжливите водачи ви оставят да се измъчвате или страхувате, под предтекст, че това е обучение;

 

 

 

 

 

Лъжливите вътрешни водачи, освен че проявяват точно обратното на написаното по-горе, се познават и по следното:

– Предлагат сами информация, част от която може и да е вярна. Често са многословни. Информацията от лъжливите водачи запълва много страници и книги, докато истинските пестят думите си;

– Съдят вас или други хора, или се опитват да ви накарат да се почувствате „зле“, грешни или виновни;

– Често общуват с езика на разделянето или поляризацията – добро или лошо, правилно или неправилно, добри или лоши хора;

– Могат да ви накарат да се почувствате неприятно, дори да се разболеете, или да привличат обстоятелства от външният свят, които да ви носят нещастие;

– Напомпват егото. Често ви карат да смятате, че вие сте „избраният“, по-висш, по-духовен или по-специален, в сравнение с останалите;

– Често представляват познати образи от тази ви реалност – прочути гуру, светци, починали близки, исторически фигури, или фигури от фантазията ви, т.е. образи, които твърдят че са от космоса, от други галактики, непреродени същности, или някой от архетиповете. Последните дори са опасни за здравия разум, ако се срещаме с тях без съзнателна връзка с истински вътрешен Водач;

– Влошават условията ви на живот;

– Лъжат или преувеличават, непоследователни са;

– Ласкаят ви;

– Съгласяват се с мнението на вашето его, обикновено представляват мъже или жени, които се съгласяват с всичко;

– Обикновено театралничат твърде много. Правят бомбастични твърдения за себе си или за вас;

– Говорят със странно произношение, жестикулират чудато, омайват ви;

– Предават ви информация за други хора, дори те да са ви много близки – за детето ви, майка ви, партньора ви, най-близкия ви приятел и т.н.

 

 

 

 

 

Първите пъти, в които се срещнете с Водача си във вътрешния свят (до момента до който го опознаете), не забравяйте да го питате дали той е истинският ви Водач и дали има силата да ви защитава във вътрешните сфери. Обикновено лъжливите водачи отговарят с „не“ на този въпрос, или просто изчезват. Следващата стъпка е да позволите на фигурата с която се срещате да поеме дланите ви в двете си ръце. Опитайте максимално да усетите допира, какви са дланите – топли, хладни, каква е кожата му – грапава или мека, сухи или леко влажни са дланите му? И в този момент мислено му разрешете да ви позволи да усетите неговите чувства към вас. Ако не изпитате чувство на цялостно приемане, любов и грижа, вие сте с неистински водач.

 

 

 

 

 

 

От лъжливите водачи не се излъчва любов. Също така – ако фигурата с която сте, не иска, държейки с лявата си ръка вашата дясна (или обратното – при левичарите) да ви покаже слънцето на вътрешния ви небосклон, отклонява молбата или ви показва празен екран – това не е вашият Водач. В процеса на работа с Вътрешните Водачи, ние се научаваме много лесно да ги разграничаваме от всички други същности, които се опитват да се представят за водачи.

 

 

 

 

Класически медитациите продължават около 45 мин или час и не е необходим какъвто и да било предишен опит с духовни практики. Единствено е важно да се отпуснете, да наблюдавате въртешния си екран, да слушате гласа на водещия, да следвате (до колкото ви е възможно) инструкциите и да се доверявате на усещанията си.

Автор Веселина Стоилова/ Vesselina Atma Sundari    По материали от „Медитация за вътрешния водач“ на Е. Стайнбрекър

В случай, че ви интересува такава медитация кликнете върху името на автора Vesselina Atma Sundari  и ще ви отведе към контакт.

 

Може да прочетете също Лечебна медитация с цветове по М.Нютън

Don`t copy text!