Известно е, че всички вътрешни органи и части от физическото тяло на човек са тясно свързани помежду си и всяка част от тялото (и преди всичко краката, ръцете, ушите, ирисите на очите, езика) съдържа информация за всички вътрешни органи. Лицето не прави изключение.

Бръчките по лицето се появяват независимо от състоянието на кожата на строго определени места. Това се случва в случай на отслабване или заболяване на вътрешните органи, свързани с тези места, както и поради „неуспехи“ в други тела: енергия, мисъл и съзнание. Отбелязани са на снимката с цифри за повече яснота.

1. Бръчки на ума.
Човешката глава се проектира върху фронталната част на лицето. По този начин, бръчките на челото могат да показват прекомерна далновидност и психическо претоварване, а в някои случаи – за главоболие, мозъчно-съдови инциденти и т.н. Ако сте загрижени за дълбоките бръчки на челото си, тогава може би ще бъдете утешени от думите на Питагор: „Никога не се съветвайте с онези хора, чието чело е гладко – те никога не мислят“.

2. Бръчки на мъдростта.
На тялото на мисълта раменете символизират способността разумно, с достойнство да понасяте превратностите на живота, способността да намирате положителни страни в неприятни ситуации. Ако раменете са уморени, увиснали и дори болят, тогава може да се предположи, по-специално, неспособността да се преодолеят трудностите и трудностите, чувството на безпомощност, безнадеждност и безпокойство.

3. Чудни бръчки.
Те се намират в частта на лицето, която е свързана със състоянието на предмишниците и лактите. На тялото на мисълта лактите символизират промяната в посоката на сферите на дейност, готовността за възприемане на нов живот или професионален опит. За да избегнете бръчките на изненада, трябва да възприемате адекватно всичко, което ви се случва, и да не се изненадвате при всеки повод.

4. Бръчки на инат.
Бръчките в тази част на лицето са свързани със състоянието на шията. На психическо ниво те говорят за инат, нежелание да се обмислят различни страни на въпроса, което често води до неразрешими проблеми, а на физическо ниво за болки във врата.

5. Самотата и бръчките.
Бръчките на лицето показват заболявания на щитовидната жлеза и горната част на гърба. По тялото мислите са чувство, че животът ви е нападнал, липса на морална подкрепа, чувство на самота и безполезност.

6. Страхове и бръчки.
В областта на „пачи крак“ се проектират пръсти, символизиращи малките неща от живота. Собствениците на такива бръчки са прекалено внимателни към детайлите и детайлите, обръщат прекалено голямо внимание на малките неща от живота.

7. Обратни бръчки.
Бръчките в тази част на лицето показват хронични заболявания на стомашно-чревния тракт. По тялото мислите са страхът от новото, невъзможността да се усвои това ново, да се върви в крак с времето.

8. Бръчка за жизненост.
Това по-скоро не е бръчка, а гънка на кожата, бразда. Във физиономията голямо внимание се отделя на тази бразда. Тя отразява състоянието на почти всички органи, свързани с храносмилането, както и седалището и бедрата – стабилна опора за тялото и основните „механизми“ за движение напред, както физически, така и на нивото на тялото на мисълта.
С други думи, само човек с надеждна храносмилателна система и твърда основа ще има силата да продължи напред.
Добре оформеният (т.е. добре дефиниран, неразмазан) жлеб показва повишена жизненост, способност за бързо възстановяване. Дълбок и дълъг жлеб показва дълголетие.

9. Срамежливост бръчки.
Те говорят за заболявания на стомаха и дванадесетопръстника. И ако са разположени около цялата уста, те показват слабост и болка в краката и лоша работа на червата. Най-често срамежливост бръчки се откриват при хора, които не са уверени в себе си, изпитват страх, спешна нужда от защита и покровителство.

10. Бръчки на песимизма.
Те се намират в частта на лицето, свързана със здравето на бъбреците. „Психичните“ причини за бъбречни заболявания включват остра критика, разочарование, неуспех и причините за надбъбречните заболявания – поражение, безразличие към себе си, безпокойство. Индикация за повишен стрес или заболявания на стомаха, дванадесетопръстника и жлъчния мехур също са възможни.

11. Бръчки от разочарование.
Тези бръчки са свързани с много важни вътрешни органи. Наличието на тези бръчки предполага неизправности не само на бъбреците, но и на черния дроб, жлъчния мехур, червата и дори сърцето (тъй като бъбреците, които регулират състава и плътността на кръвта, имат пряк ефект върху работата на сърцето мускул, който неуморно изпомпва кръв).
На ментално ниво фрустрационните бръчки показват липса на радост от живота и любовта. Според физиогностиците сърцето е центърът на любовта, защитата и сигурността, а кръвта е израз на радост, енергия, която свободно циркулира в тялото.

12. Бръчки от неувереност в себе си.
Тези бръчки могат да се появят с язви в червата. На тялото на мисълта те изразяват нежелание и дори страх да се отърват от всичко остаряло, ненужно, твърдо доверие в своя провал.

13. Бръчки от безразличие.
Те са подобни на бръчките, които на психическо ниво могат да доведат до проблеми в белите дробове (депресия, тъга, страх от приемане на нови неща, умора от живота), в далака (обсесия, мании), в черния дроб (гняв, раздразнителност) , неспособност да овладеят емоциите си, постоянни оплаквания, оправдаване), в коленете (инат и гордост, нежелание да се поддават), краката (крахът на идеалите), в краката (загуба на референтни точки в заобикалящата реалност).

14. Бръчки от страхове.
Тези бръчки могат да се появят в случай на чревни проблеми, хемороиди. В тялото на мисълта те отразяват страха от неспазване на срока, гняв в миналото, страх от раздяла (с човек, работа, нещо). На същото място се проектират стъпалата, болка при които може да възникне поради страхове от бъдещето и страх от първата стъпка. А нежеланието да се разделят с остарели идеи и концепции може да доведе до заболяване на пикочния мехур.
Източник: andreevmag.com

Може да ви е интересно „Тялото ще ви разкаже за проблемите ви с парите“: ТУК

Don`t copy text!