Малко мъжки размисли над вечният въпрос.

Първо да поясня, че тук става въпрос за жените, а не за момичетата, които си падат по его-мачовци – тип „чобани” със заучени плоски лафове, много самочувствие и увереност, но никакво познаване на женската психика в дълбочина. А жените всъщност, искат точно това – дълбочина! Както и разбиране, искреност и неподправена мъжка същност. Да си мъжкар не означава да си помпаш егото с много и различни момичета, и при първия или втория отказ да се насочваш към следващата, която да ти “възвърне” разклатеното самочувствие. Да си мъжкар означава да можеш да накараш една жена да се чувства специална, но да го направиш с характер, запазвайки уважение към нейния личен избор, дори и при евентуален отказ.

За да постигаш това, не само в началото на отношенията, а и след това, ти трябва да успяваш да балансираш женската енергия в себе си. Да си сетивен, да познаваш жената добре, да знаеш как и кое я впечатлява, но да не я караш да се чувства “прочетена”. В нейното съзнание тя трябва да остане загадъчна, за да може да има свободата да твори и да те изненадва с женствеността си.

Най-важното в цялата работа е да бъдете себе си – знам, че звучи почти като клише. Много мъже в старанието си стават прекалено мили, добри, правят изненади всеки ден по два пъти и накрая стават едни такива розови, досадни момченца, от които всяка жена бяга. Други пък, влизат в грешно натрапвания БГ – образ на „мачо-чобанин” и малтретират жените си с физически способи или финансови възможности. Така единствено си докарват жена – роб, която вътрешно ги ненавижда. А няма нищо по-лошо от това мъж да живее без женската топлота, грижа и любов. По филмите и в книгите много добре може да видите кой мъжки образ грабва женското сърце. Ето ви няколко примера : Спартак, Леонид /от 300/, Гладиатор, Смело Сърце, та дори и Джон Сноу, в който се влюбват жени, които са изключително силни и независими. Всичките тези образи са еднакви в същността си. Нито един от тях не е “brute” (прост грубиянин). Всичките те са силни, но не ги е страх да показват тъга, страх, емоции.

Всъщност това ги прави силни и привлекателни за жените Това, съчетано с първична мъжественост, която не се накърнява от това дали ще им откажат или не. Точно това привлича жените, като магнит. Магнетизмът, самостоятелността и емоционалната отзивчивост, а не че може да счупите маса с челото си, да изпиете литър ракия и да „оправите” половината село/град. В реалния живот е малко по-различно от киното, но в същността си нещата не са сложни. Една жена винаги ще търси неподправения мъжкар, който ще знае кога да бъде твърд, кога да бъде мил, кога да се намеси и кога да изчака. И при никакви обстоятелства няма да обиди, нарани или унижи жената до себе си. Защото това е слабост, а жените бягат от слаби мъже. Винаги.

Да сте неутрален и да не вредите също не върши работа. В този случай жената или ще ви остави след известно време или ще си намери ваш по-адекватен за нея заместник. Всичко това е един кръговрат и важи и говори много за самата жена. Ако тя търпи лошото ви отношение, унижение или да я приемате за даденост, то значи и самата жена има своя си път, който да извърви, за да спре да понася всичко това и да намери първо личното си себеуважение, а после и външното такова. You get what you deserve. Изборът какъв да бъдете е само и единствено ваш.

Успех !

Автор Георги Цветков

Don`t copy text!