Забелязал ли си, че когато си тръгваш изнервен от офиса хората, които срещаш към дома, са груби с теб? И ти си груб с тях. А колко различен изглежда светът, когато си влюбен! Светът е твоето огледало!
Ето защо ЧОВЕК НЕ БИ МОГЪЛ ДА ОПРАВИ ЖИВОТА СИ, ПРОМЕНЯЙКИ ВЪНШНИТЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА.
Ако хората, които срещаш на улицата, са нелюбезни, можеш да смениш улицата, но това няма да помогне. Ако не получаваш уважение в службата си, няма да решиш проблема, като смениш работата с друга.
Повечето от нас са научили този принцип наопаки! Обикновено казваме: „Ако не харесваш работата си, смени я. Ако не харесваш жена си, смени и нея.“ Има случаи, в които е уместно да смениш работата или партньора си.
Но не промениш ли начина си на мислене, това е равносилно на заявка за същите резултати.
Проблемът винаги е вътре в нас.
ПРИМЕР: Семейство и приятели – всички постоянно искат нещо от теб. Някой се мести в нов дом и веднага те търси за помощ с опаковането и пренасянето на багажа. Друг се нуждае от транспорт до летището в 4 сутринта и се обажда на теб. Накрая си задаваш въпроса: „Защо никой не цени МОЕТО време?“
Защото ти не го цениш! Когато се промениш ти, ще се променят и хората.
Проблемът НЕ е в ТЯХ!!!
Мнозина така и не го проумяват. През целия си живот хвърлят вината върху останалите – но проблемът не е в другите хора.
Ако чувстваш, че не заслужаваш добро заплащане, ще намериш шеф, за когото ще работиш почти без пари.
Ако не обръщаш внимание на чувствата си, ще попаднеш на работно място, където хората също няма да обръщат внимание на чувствата ти и ще бъдат пренебрежителни към теб.
А може би ще постъпиш в армията, където ще бъдеш нагрубяван!
Но проблемът не е в ДРУГИТЕ, а в твоите отношения със СЕБЕ СИ.
Ако мразиш обемистите си задни части, ще намериш партньор, който ще ти се присмива заради огромния задник. Научиш ли се обаче да приемаш задника си какъвто е, по всяка вероятност: а) ще замениш партньора си с нов; или б) ще откриеш, че старият ти приятел се е сдобил с ново отношение. Проблемът никога не е бил в приятеля ти. А в твоето отношение към себе си.
Това, че шефът ти настоява за по-добри резултати, а жена ти иска повече от теб, обикновено означава, че поставяш прекалено високи изисквания към себе си.
Дори проблемът с расовите и религиозни предразсъдъци няма нищо общо с ХОРАТА.
Ако ти се приемаш, ще те приемат и те.
Ако ти се обичаш, те също ще те обичат.
Извод: Сам създаваш собствения си свят. Не е необходимо да убеждаваш никой друг. Достатъчно е да се почувстваш различно.
Животът ни винаги е отражение на начина, по който се чувстваме.
Хармонията, която търсиш, не се корени в отношенията с другите; а в отношенията със себе си.
Из „Как работи животът?“ Андрю Матюс

Don`t copy text!