Ако ви задоволява по-малкото във всяка област на живота ви, вие блокирате потока на по-високата енергия, която ви търси. Когато се държите за нещо или някого, за които знаете, че не резонират с истинската ви енергия, пречите да се случи отварянето, за да се магнетизира нещо по-голямо и по-добро за вас.
Егото обича да се чувства в безопасност, заобиколено от хора, неща и всичко, което запълва пространството. Ако всичко е натъпкани в живота ви, без свободно пространство, в което да дишате, малко вероятно е да се настроите към това, което сърцето ви наистина дълбоко иска. Малко вероятно е да усетите докосването на Духа върху кожата си и гласа на душата в ушите си, който ви води към истинско реализиране и удовлетворение.

 

 

Егото е толкова ужасено от празните пространства, че ще ви убеди да се задържите за каквото и да е, дори ако то е направо вредно за вас, вместо да се пуснете и да почувствате празнотата. Страхът да не останеш без нищо надвива всичко, някак си е по-добре и по-безопасно да живееш с по-малко от това, което е наистина правилното за теб, отколкото да встъпиш в опитността да бъдеш сам за известно време или без лудо натоварен график.
Причината егото да прави това е, защото то знае, че Духът използва пространствата и „загубата“, за да ни преобрази в най-дълбоката сърцевина на нашето същество. Отново и отново Вселената ще премахва елементи от живота ни, които не ни служат, за да ни отведат все по-близо и по-близо до истината за това кои сме.

 

 

Така че ако откриете за себе си, че преминавате през период, през който “губите всичко“, можете спокойно да предположите, че сте избрани от Бога за огромна, радикална и интегрираща Душата трансформация.

 

 

Истинската и трайна духовна сила идва с пречистването, на всяко ниво на битието.
Духът не може да работи чрез вас, ако вашият ум, сърце, тяло и заобикаляща среда са затрупани и претоварени с неща, с хора, с начини за отвличане на вниманието, зависимости и драми.
Вие няма да узнаете от какво наистина се нуждае вашата енергия, за да се развива, ако не можете да бъдете сам със себе си само за ден, без да се разсейвате с друго. Вие няма да привлечете най-висшата романтична връзка, ако постоянно си позволявате само посредствени такива, само за да избегнете самотата. Вие няма да се настроите към това, което сърцето ви иска да подари на света под формата на вашите уникални таланти и способности, ако никога не сте си дали време и пространство, за да ги доведете до пълнота.

 

 

Основен елемент в духовното израстване и трансформация е да имаш смелостта да се пуснеш от неща, които не са автентични, за да позволиш Духът да те настрои за наистина добрите.
Не се страхувайте да се освободите от това, което вече не е най-високият ви избор. Не пълнете вашите свещени пространства с безсмислено отвличане на вниманието, само за да избегнете Себе си за известно време. Духът трябва да свикне с вашата собствена енергия, така че да може да ви използва като съд за най-високите проявления на любовта. Вие няма да успеете да познаете себе си така, както Бог желае да го направите, ако отказвате да забавите темпото, да поседите в сърцето си, да почувствате пространствата около себе си и да бъдете в тишината.

 

 

Онова, което се случва след това, е наистина чудесно. Можете да откриете за себе си как привличате всички видове хора, ситуации, възможности и преживявания, които са предназначени да ви отведат по-високо, отколкото някога сте мислили, че е възможно.
Духът се нуждае от пространство, за да работи чрез вас и вашия живот, така че не се страхувайте от кухините – те са най-висшата форма на свещено лекарство, която може да бъде предписано.

~Софи Башфорд/Via Sacred Dreams

Don`t copy text!