от Инелия Бенц

Отново и отново вниманието се привлича от това, че работниците на светлината или хората, които вървят по пътя на душата си, са бедни. Изглежда те имат много проблеми с това да привличат пари в живота си.

Очевидно това не се отнася за всички, но е доста разпространен модел сред лечители, контактьори и дори работници по възнесението. Ще разгледам този въпрос, въпреки, че по принцип, той не е важен. Както и да е, искам да се спра на това, че вие трябва да отработите собствените си блокажи, които създават този конкретен проблем в живота ви и упражнението, което ще направим по-късно, ще ви позволи да идентифицирате какъв е конкретният ви проблем и да го поправите, да го изцелите. След като научите упражнението, наистина е необходимо да го правите веднъж или два пъти дневно, най-добре след като сте правили медитация.

Най-важното нещо за парите, което е необходимо да разберете, е че това е енергийно същество, което е живо.

Мислете за тях като за елементал, много мощен, много важен елементал.

Бих отишла и по-нататък, като кажа, че вероятно това е най-важният елементал в съвременния живот. Това е така, поради естеството на света, в който живеем. Особено, ако живеете в западна държава, където е необходимо да имате пари, за да оцелеете.

Парите ви позволяват да правите най-важните неща като това да пиете свежа вода, да имате къде да живеете, да имате дрехи за тялото си, да можете да изразите себе си творчески. Да се храните всеки ден. Най-основните неща в живота се обменят за пари, следователно те са извънредно важни.

Друг аспект на парите, който бих искала да разберете, е че парите не са зло. Някои хора използват парите по отрицателен начин, но сами по себе си парите нямат нищо отрицателно. След като идентифицирате и осъществите контакт с енергията на парите, ще се уверите сами. Няма абсолютно нищо отрицателно в парите. Те включват всичко, те са съзидателни, те са грижовни. Енергията им е топла и красива. И искам да сте способни да изпитате това.

За това упражнение ще ви е необходимо да имате малко пари. По-добре банкноти, отколкото монети, но ако в момента нямате, монетите също ще свършат работа. Но следващия път се опитайте да имате банкнота, и по-добре е да е по-едра банкнота.

Поставете банкнотата между дланите си и ги сложете внимателно пред себе си. Като че ли се молите, но ръцете ви са положени напред, така че да се чувстват добре и удобно.

Наистина е важно докато правите това упражнение да не искате нищо. Забелязала съм, че има тенденция при някои, когато са в непосредствен контакт с парите или когато почувстват, че започват да се свързват с парите, да започнат да искат различни неща. Например „Искам нова кола, искам нова работа, искам пари за храна, искам каквото и да е” – знаете за какво говоря – не правете това.

Мислете за парите, като че ли отивате да срещнете и да се запознаете с нов приятел. А когато се запознавате с нов приятел, не започвате веднага да му искате разни неща.

Това, което ще направите, е първо да се опознаете с енергията на парите. И след това ще й позволим да изрази себе си в нашето енергийно поле. Това е всичко, което ще правим сега.

И така, дръжте парите между дланите си и изчистете ума си.

След това почувствайте банкнотата. Само я почувствайте. Почувствайте я между дланите си. Позволете й да бъде там.

Скоро ще започнете да я усещате топла. От нея ще започне да идва една приятна топлина. Това е първият знак, че започвате да идентифицирате парите. Те са топли.

Искам да кажете „здравейте” и да им кажете, че им позволявате да изразят себе си пред вас.

След това само слушайте.

Успокойте ума си и слушайте.

Наблюдавайте дали някакви образи, някакви мисли, минават през ума ви и позволете това да се случва.

Първият път, когато аз направих това, действително имах образ, че майка ми издърпва банкнотата от мен, от устата ми, натика ме в банята и изми устата ми, обяснявайки колко мръсни са парите и че никога не трябва да ги слагам в устата си, както и че трябва да си измия ръцете след като съм пипала пари.

Очевидно е, че това ме шокира и предизвика огромен блокаж, поради който не можех да си позволя пари в живота си, не можех да позволя на парите да ме докосват; те бяха мръсни.

Бях действително доста изненадата, когато видях този образ, тъй като бях напълно забравила за него. Така че благодарих му и го освободих.

И ако вие също получите каквато и да е отрицателна обратна връзка от това упражнение, това е всичко, което трябва да направите – просто благодарете на образа, на чувствата, на блокажите, и ги освободете. Те идват сега, тъй че да можете да ги освободите.

Отне ми няколко седмици за да отработя няколко блокажа и евентуално да мога да седна там и да позволя на парите да ми се изявят.

И следващата стъпка е да позволите това във вашето енергийно поле. Вашето енергийно поле е вашият живот, това сте вие. То е вашето тяло, вашите мисли, вашите чувства, вашата реалност.

И след като веднъж имате добра, положителна обратна връзка от парите, и им позволите да ви се изявят напълно и изцяло, искам да ги помолите да дойдат в живота ви. Да дойдат във вашето енергийно поле.

И мога да ви кажа, че ще бъдете изключително щастливи да направите това, защото на парите не им харесва нищо повече от това да бъдат в изобилие в живота ви. Това е единственият начин, по който те могат да изразят себе си – да бъдат в изобилие, да бъдат във всеки аспект от живота ви.

Или преведено на практическо ниво, позволете на банкнотата в ръцете ви да се затопли.

Позволете й да стане топла, дори гореща. Позволете на топлината да расте и да ви обхваща. Да дойде в живота ви, в потока и в любовта.

Подписът, който ще откриете е извънредно подобен на този на Майката Земя, защото те са едно и също. Приветствайте го, прегърнете го.

(Тук можете да спрете записа, за да можете да позволите на опитността да се завърши от само себе си.)

След като приключите, благодарете на елементала на парите за това, че ви се е изявил изцяло. Отворете очи, ако са били затворени и оставете парите си. Запомнете, трябва да правите това упражнение поне веднъж дневно.

Още от Инелия Бенц „Какво е пробуждане?“:ТУК

превод: Живо Слово

 

Don`t copy text!