За никого не е тайна, че дрехите, обувките, бижутата, макияжът способстват за акумулирането на енергия и за поддържането на енергийния баланс на жената.

ЗА ДА ПРИВЛИЧАТЕ И АКУМУЛИРАТЕ ЖЕНСКАТА ЕНЕРГИЯ, ВАШИТЕ ДРЕХИ И АКСЕСОАРИ (ЧАНТИ, ОБУВКИ, БИЖУТА) ТРЯБВА ДА ПРИТЕЖАВАТ СЛЕДНИТЕ КАЧЕСТВА:
1.   МЕКОТА – меки тъкани, овални (не остри кройки), максимално меки като тактилност  тъкани/кожи.

2.   ГЪВКАВОСТ – овални, живи кройки (силует), дълги дрехи
Най-енергетичните силуетни форми  са тези, които напомнят „камбанка“/“лале“ – т. е. с разширение надолу. Според ведическите учения жената черпи енергия от Земята и тя спомага за укрепване корените й и да получи сила за майчинство. Докато носите дълги рокли и поли се възстановява връзката с енергия на рода по женска линия.
Основният „съд“, в която събира женската енергия е матката. Слагайки панталони и дънки, жената покрива енергийния си канал за комуникация със Земята, затваря всички тазови органи, запушва притока на кръв и енергия, оставяйки  „съда“ празен. В този случай, тя няма какво да сподели със света и със своя мъж. Вие вероятно сте наясно с факта, че женската енергия, подарена на мъжа, го прави по-балансиран, по-стабилен, по-спокоен, насочва действията му към съзидание.

Дрехите на жената трябва да имат формата на осмица или на пясъчен часовник (правоъгълникът/  квадратът не предизвикват усещане за женственост)

3.   ОПРОСТЕНОСТ; РАЦИОНАЛНОСТ

4.   ЛЕКОТА – леки, ефирни, нежни тъкани (поне за среща)

5.   НЕЖНОСТ – целта е да извиквате покровителствено отношения у мъжете:
–   качеството на тъканите;
–   малки бижута;
–   малки чанти;

6.   ЛЮБОВ – носете цветове, които се асоциират с любовта – червено, бледо зелено, розово, лила, особено бяло (символ на чистота, нежност)
Не носете черно все пак се асоциира с траура на нашите географски ширини!
Пазете баланса между жената-вамп (прекалено агресивна) и кукла Барби (доста инфантилно)

7.   ГРИЖА – ненатрапчиви и не ярки, тъй като те не са природни цветове.
Избягвайте всичко крещящо като цвят и обем – бижута, чанти, обувки, цветове

8.   ПРОСТРАНСТВО – с облеклото си ние създаваме пространство за мъжете и за нас.
При супер вталения силует пространство няма, а когато дрехите са малко по-свободни – те са по-естетични, сексуални и загадъчни – мъжът иска да види/ пипне какво има отдолу. А когато дойдеш на среща в мини или с нещо прекалено впито – цялото пространство е открито, показно – загадката липсва.

За жената е характерен хаосът – и за това тя съчетава много неща – бижу, прическа, грим, цветове; докато мъжът е логика – той е по-консервативен и това се отразява на облеклото му.

9.   ЕМОЦИИ – това, което проектирате във външния свят. Ако сте в розова коприна предизвиквате различни от това, ако сте облечена в рокерски черни панталони.
За какво са емоциите в дрехите – за да пожелаят мъжете да се грижат за нас – да ни глезят, да ни подаряват, да ни закрилят.
Разбира се всички емоции трябва да присъстват в женския гардероб (особено ако сте делова жена – това е неизбежно)

10.   ДУША – когато се гримирате, обличате, обувате – правете го с душа – с любов към себе си, към близките си, към дрехите и аксесоарите си . Така вие ще трансформирате любов, грижа към себе си от другите.
Говорете на душата си!

11.   ЧУВСТВА – какво извиквате с облеклото си у другите хора (но чувствата са и тактилни – желание да ви докоснат, да ви погалят – т.е. какви усещания предизвиквате).
Ако в ежедневието сте с делови костюми, твърди тъкани, остри кройки, старайте се поне на срещи да се обличате по-меко – така ще предизвиквате желание за закрила, защита, за прегръдки и целувки.

12.   АКТИВНА ОТВЪТРЕ – жената е бонбонче (искат да те разопаковат, да те схрускат) – с дрехите и външния си вид ние създаваме нашата опаковка.
Е – друг е въпросът, ако искате да … приседнете на някой

ДАМИ, НАШЕ ПРАВО Е ДА СМЕ КРАСИВИ, РАДОСТНИ И ЩАСТЛИВИ. ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ ДОБРЕ, ДА ДАРЯВАМЕ ЕСТЕТИЧЕСКА НАСЛАДА И РАДОСТ ЗА ОКОЛНИТЕ. ТОГАВА МЪЖЪТ ЩЕ ИМА ЖЕЛАНИЕ ДА БЪДЕ НАШ ЗАЩИТНИК И  ИСТИНСКИ КАВАЛЕР.

ДВЕ СА ПЛАНЕТИТЕ, КОИТО УСИЛВАТ ЖЕНСКОТО НАЧАЛО: ЛУНА И ВЕНЕРА. Луната се асоциира като качество и като цветове в гардероба  с умиротворението.
Жeнcкaтa eнepгия e пoдвлacтнa нa лyнaтa и мoжe дa ce бaлaнcиpa чpeз зaнимaния cъc зaнaяти, изкycтвa, пeeнe и мyзикa. Кoгaтo жeнaтa e c бaлaнcиpaнa лyннa eнepгия, тя излъчвa кpacoтa. Кoгaтo e кpacивa, пpaви вcички oкoлo ceбe cи щacтливи. Taзи eнepгия c гoдинитe ce yвeличaвa.
Мъжкaтa eнepгия e cвъpзaнa cъc cлънцeтo. „Дpeвнитe кaзвaли, чe yмът нa мъжa ce ycпoкoявa, кoгaтo виждa кpacивa жeнa дo ceбe cи. Нo нe кpacoтaтa, кaквaтo я paзбиpa cъвpeмeннaтa ни кoнcyмaтopcкa кyлтypa, a бликaщa oт дълбинитe нa дyшaтa” (Стела Христова)  Венера – Женствен силует – подчертани талия, бедра; по дрехите да има гънки, драперии, рюшчета и т.н.
Украшенията са блестящи; скъпоценни камъни.
Медът е продукт на Венера, на планетата, която отговаря за любовта и красотата. Жената трябва да яде мед и пчелен прашец.
Цветовете на растенията са свързани с Венера за това в дните на богинята, заменете зеленият и черен чай и кафето с билкови чайове с цветове: лайка, каркаде, жасмин, роза.

ДА РАЗГЛЕДАМЕ ЯН И ИН В ОБЛЕКЛОТО СИ  (ИЛИ  С КАКВО СЕ АСОЦИИРАТЕ?)
1.   ИН – ЖЕНСКОТО НАЧАЛО:
–   меки, пухкави, струящи тъкани и кройки;
–   плавни, приглушени кройки и тонове;
–   натурални (тъкани и цветове) – включително постелните и трикотажа, бельото
–   материи – коприна, шифон, кашмир и естествените – памук, лен, мека вълна
–   женствени елементи – драперии, жаба, плохички и.т.н.
–   максимално закръглени форми – при чанти, обувки, деколтета, бродерии.
–   максимално женствени кройки – подчертани талия, бедра, бюст (рокли-фенери)
–   неярки рисунки, хоризонтални линии;
–   монохромни съчетания;
–   ефирни, вълнообразни коси, дълги или поне до рамото.
Всичко това трябва да присъства в гардероба ви.

2.   ЯН – МЪЖКОТО НАЧАЛО
–   ярки цветове, наситени
–   тъмни
–   остри (украшения, обувки, чанти); шипове
–   ъгловати ирези;
–   блестящи повърхности ( те са израз на силата – ян; дискретните са ин)
–   много блясък и големи украшения;
–   геометрични рисунки; принт; вертикални полоса;
–   ярки съчетания – извикват раздразнение у околните – бъдете неутрабни, приглушени;
–   къси и прави коси;

КОГАТО СЕ ОБЛИЧАТЕ, ГРИМИРАТЕ И СИ ПРАВЕТЕ ПРИЧЕСКА – ГЛЕДАЙТЕ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО И СИ НАШЕПВАЙТЕ УТВЪРЖДЕНИЯ – ТАКА ПОВДИГАТЕ САМООЦЕНКАТА СИ. ПРИЛАГАТЕЛНИТЕ, С КОИТО ИСКАТЕ ДА ВИ АСОЦИИРАТ (например мека, нежна, любвеобилна, женствена, сексуална, свободна, атрактивна, грацилна, bella donna, загадка) ПРИЛОЖЕТЕ КЪМ ГАРДЕРОБА И АКСЕСОАРИТЕ СИ (КОЛКО СЪОТВЕТСТВАТ НА ТЕЗИ ПРИЛАГАТЕЛНИ?) КОГАТО СИ КУПУВАТЕ ДРЕХИ И ОБУВКИ – ПРИЛОЖЕТЕ ПРИЛАГАТЕЛНИТЕ! ВСЯКА СУТРИН ОБЛИЧАЙТЕ СЕБЕ СИ С ЛЮБОВ (ТАКА КАКТО ОБЛИЧАХТЕ СВОЯТА КУКЛА НЯКОГА)

Автор Лениела Начева – Антонова/ Дриймленд

Още по темата: „Целителната сила на дългата пола“ ТУК

Don`t copy text!