Случвало ли ви се е някога непрекъснато да изпращате силно емоционална мисъл: „Аз наистина не искам еди-какво-си да се случи“, и по някакъв начин да привличате точно това нещо или ситуация в живота си? Защо става това? Ако наистина сме супер мощни високо интелигентни проявяващи същества, защо създаваме нещо, което не искаме да се случи? Може да има различни обяснения за това, но все пак най-фундаменталната причина е, че „на каквото се съпротивляваме, ще устоява“.

 

Живеем в парадоксален свят и ключът към издигането над него е да прегърнем тоталността на съществуването, което означава да не се съпротивляваме на нищо в тази вселена. Това е единственият начин да овладеете живота си – започнете днес, като откриете мира с това, с което не можете да се примирите.

 

Всеки път, когато издигате енергийна или емоционална стена и започвате да се съпротивлявате на нещо (независимо дали това е мисъл, чувство, спомен или човекът, който стои пред вас), вие ще откриете, че умът ви яростно се фокусира върху негативните страни на това, което не искате, вместо върху положителните възможности на това, което искате.

 

Вибрационно ние сме като магнити и привличаме само това, върху което непрекъснато се фокусираме с голяма емоция. Така че, ако можете да спрете да се фокусирате върху нещо, вие ще спрете и да му се съпротивлявате и по този начин ще спрете да го проявявате.

 

За да бъде контролиран ума, са нужни голяма осъзнатост, търпение и любов. Нужно е също така да познавате истинската си божествена безкрайна природа, която не се опасява за абсолютно нищо. Защото, като божествени същества, всички ние сме настроени така, че всяко малко нещо, върху което се фокусираме, да расте, да се разширява и да се връща при нас естествено като бумеранг. Вие не можете да се отървете от вашата присъща природа на проявяващ магнит. Ако можехте да изберете по някакъв начин да приучите ума си да се противопоставя маниакално на чувствата на радост, любов, изобилие и благодарност, би било нещо като обиколен път, но скоро ще започнете да откривате тези качества да се показват отвсякъде в целия ви живот.

 

Хубаво е да се знае, че всяка съпротива идва от страх от нещо друго. Ако можете да откриете това, от което наистина се страхувате и да го посрещнете с отворени обятия, след това ЦЯЛАТА съпротива на живота ще се разтвори мигновено! Когато вече не се съпротивлявате на онзи човек (знаете го, онзи, който винаги ви дразни), току-що сте открили нов начин да го заобичате и да го оцените. Всичко се случва в момента, в който видите как всяко нещо е свързано с Божественото. Лесно е да не се противопоставяте на нищо, когато всичко, което виждате, е Бог. Когато осъзнаете, че всеки притежава такава Божествена безкрайна природа, вие нямате друг избор, освен приемането. В деня, когато нямате никаква съпротива към разбирането, че всеки (да, всеки, дори и Хитлер) е божествено същество, свързано с Божествения Източник, вие наистина ще сте превъзмогнали всички бъдещи страдания.

~Джефри Озуалд, “Просветленият Манифестор“            Още от автора ТУК

Don`t copy text!