След като започнах с авторката на „Звездни знаци” Линда Гудман, продължавам със друг звезден човек – Юрий Гагарин.     На 12 април 1961 г. Той влиза в капсула с диаметър само 2,5 метра и с чаровна усмивка отлита с шеметна скорост в космическото пространство. След 108 минути, обиколил един път планетата, 27-годишният пилот се спуска с парашут обратно на Земята и става най-известният човек в света. Откривателският полет на Гагарин с „Восток 1“ е изключителен момент в историята на ХХ век.

Роден е на 9 март 1934 г. в семейство на колхозници. Първите години от живота си изкарва в село Клушино. В детските си години е най-обикновено момче, което с нищо не се отличава от връстниците си. През август 1951 г. Гагарин се записва в Саратовския индустриален техникум. Занимава се със спорт. Именно в тия години се увлича от авиацията и на 25 октомври 1954 г. посещава за пръв път Саратовския аероклуб. 1955 г. отбива военната си служба. Изпратен е във военноавиационно училище „Климент Ворошилов“ в град Оренбург в което се подготвят летци.  В края на 1957 г. Гагарин е изпратен в изтребителен авиационен полк на Северния флот. Там извършва полети в условията на полярните дни и нощи. Обича да лети. На 9 декември подава молба за включване в групата на кандидатите за космонавти. След седмица го викат в Москва за цялостен медицински преглед. Със заповед на главнокомандващия ВВС е зачислен в групата на космонавтите и започва тренировки. Отделени са 6-ма, които са подготвяни по програма различна от останалите. Четири месеца преди полета за всички е ясно, че ще полети именно Гагарин. Първият космонавт е трябвало да стане лицето на съветската държава, достойно представящ я пред света.

Нумерологичната карта представлява квадрат наречен “Квадрата на Питагор” и върху цифрите от 1 до 9 се наслагват повторенията на числата редуцирани от датата на раждане.

1     4     7

2     5     8

3     6     9

Прието е да се наричат кръгове=повторения. Оттам се получават комбинации от хоризонтали, вертикали или диагонали, които имат определено тълкувание.

Схема на рождената карта на Юрий Гагарин:

Най-силното число в картата на Юрий Гагарин е 3 с 3 кръга (повторения) като определено е доста акцентирано – стрелката на комбинацията е изцяло към 3. В съдбата на такъв човек има добра сполука, късмет. Реши ли да направи нещо, ”отгоре” го подкрепят и изведнъж обстоятелствата се подреждат като по поръчка. Числото 3 изисква и да имаш предвид максимата: ”Следвай случващото се и продължавай нататък!”. Връзката с Космоса, духовност извираща отвътре навън е характерно за Юрий и той я пренася и на другите – истински „звезден” човек, свързан с космоса. Лична вибрация/Път на живота е число 2(другите) носещо мекота, толерантност, ясна комуникация, диалогичност, отношение към другите – точно какъвто е и Гагарин – човек характеризиращ се с усмивката си! Но! И със специално отношение към дамите –  число 2 е женския символ. В последните години преди кончината му, е имал твърде много „забежки” и конфузни ситуации с дами, които буквално са се хвърляли на врата му, а той елегантно се е възползвал. Това разбира се, съветската преса старателно е премълчавала.

След полета на „Восток 1“ Юрий. Гагарин и името му наистина го правят най-известният човек на планетата. За него са писали всички вестници в света. В края на април 1961 г. започва своите задгранични посещения, продължили плътно две години. Посещава десетки страни и се среща с хиляди хора. Крале и президенти, политически дейци и учени, артисти и музиканти считат за чест да се срещнат с него. По време на своите пътешествия обикаля света три пъти  – идвал е и в България.

Като се има предвид таблицата на буквите на кирилица и техните вибрации, името Юрий Алексеевич Гагарин е с обща вибрация 4 – което е от трудните числа, създаващо съмнения, колебания и притеснения, критичност, носи и усещане за „разпъване на кръст”. Всяко число си има висока и ниска вибрация – въпрос на избор е дали ще проявиш по-скоро високата вибрация на 4-ката – умение да „четеш” хора и ситуации, съпричастност, емпатия и споделяне с изслушване. Тоест – „от лимона да направиш лимонада” както в случая при Гагарин. Колкото й да е оказвала влияние 4-ката, всички ще запомнят харизматичната му усмивка и мекотата в цялостното му поведение.

Следва схема на картата на трите имена:

Трите имена  Юрий Алексеевич Гагарин представени графично като нумерологична карта са с форма наречена „кармичен кръст”. Тази форма е от най-неблагоприятните в нумерологията и респективно внася известна негативна корекция в цялостната картина, което не е препоръчително защото и Общата вибрация на двете карти (рождена+три имена) създава усещане за „разпъване на кръст” идващо от 4-ката или „кръст върху кръст”. Наложена върху рождена карта удвоява енергията на Ангелския диагонал, 1-5-9 и създава „заземяване” чрез 3-6-9, което все пак е доста съществено. Има още една специфика – картата на трите имена буквално поглъща рождената, доминира над нея. В резултат се получава като Обща карта(три имена+рождена карта) отново „кармичен кръст”, която само удвоява негативите и никак не е благоприятен вариант.

Следва схема на Общата карта(двете имена+рождена):

Съдбата на Юрий Гагарин след като става най-известния човек на света не е от най-лесните въпреки привидните мега-бонуси. Огромната слава започва да му тежи и като всеки руснак се „спасява” с алкохол. Той се е чувствал потиснат и неудовлетворен от това, че не му позволявали отново да излезе в Космоса. За Съветската държава е бил нужен на Земята като символ на съветската мощ. Борел се с космическата администрация относно процедурите за безопасност и предоставяното обучение. От лятото на 1966 г. се подготвя за нов космически полет. През тези години СССР започва своя лунна програма. Един от подготвящите се за полет до Луната все пак е и Гагарин. Първият изпитателен полет в пилотиран вариант е планиран за април 1967 г. За него се подготвят Владимир Комаров и Юрий Гагрин. Решено е с кораба да лети Комаров отново за да да не се рискува живота на Гагарин. Всеизвестно е как завършва полетът на „Союз-1” – със смъртта на Комаров, което се отразява тежко на Гагарин. На траурния митинг в памет на загиналия Комаров, Гагарин обещава че космонавтите ще научат „Союз” да лети. В края на краищата така и става. „Союз” лети и до днес. Но без Гагарин.

1968 г. е последна в неговия живот. Същата година той защитава дипломната си работа в Академия „Жуковски“. Продължава подготовката си за нови полети в космоса. Много трудно получава разрешение за самостоятелно пилотиране на самолет. На 27 март 1968 г. е неговият пръв полет… И последен. Обстоятелствата около смъртта на Гагарин и досега не са напълно известни. Съществуват редица противоречиви версии за неговата гибел. Според документите на Руското военно министерство най-вероятната причина за катастрофата е рязка маневра, довела самолета до критична ситуация – така наречения свредел. Гагарин е бил принуден да предприеме критичната маневра, за да предотврати сблъсък с метеорологичен балон-сонда или да избегне навлизането в горния край на първия слой облачност. Вероятно именно тази маневра е причината самолетът да влезе в неуправляема спирала и да рухне на земята. След 3 дни светът се прощава със своя герой. Забележителното е, че датата на смъртта(27.3.1968) е почти идентична с рождената (9.3.1934) – число 27 се редуцира до 9. По мнението на някои негови съвременници и теории на конспирацията, смъртта на Гагарин може би е дело на съветското правителство, тъй като станал твърде популярен.

Каквото и да се е случило на 27.03.1968 г., на обикновения руски младеж Юрий Гагарин се пада честта да отвори огромната врата на човечеството към Вселената, за която от поне столетия пишат и мечтаят учените, писателите и всеки, който се е докоснал до изумителното очарование на Космоса.

Автор: М.С.(Guru Sakhi)

 

Don`t copy text!